Gerekirse yaptırım uygulansın!

Yaz mevsimiyle birlikte yoğunluğu artan düğün ve sünnet sezonuyla Ünye’deki ses ve gürültü kirliliği her yıl olduğu gibi bir kez daha yaşanmaya başlandı.

GÜNDEM 2.07.2024 09:00:00 1751 0
Gerekirse yaptırım uygulansın!

Ses ve gürültü kirliliğinin yanında, düzenlenen konvoylar yayalara ve araç sahiplerine zor durumlar yaşatırken; yaşananlar turizm adına kötü durumlara yol açıyor.

Yaşananların turizm kenti Ünye’ye yakışmadığına vurgu yapan siyasi parti ilçe başkanları herkesi sağduyulu olmaya davet ederken; yetkililerin denetimlerini artırması, gerekirse yaptırım uygulamalarını istedi.

Yaz mevsimiyle birlikte artan düğün ve sünnet sezonu ile birlikte Ünye’de düğün konvoyları zaman zaman trafiği durdururken, bu nedenle trafikte aksamalar ve sorunlar yaşanıyor. Buna ilaveten konvoylardaki korna sesleri ile düğünlerdeki aşırı müzik seslerinin ses ve görüntü kirliliğine sebep olduğunu vurgulayan siyasi parti ilçe başkanları; tarih, kültür ve turizm kenti olan Ünye’ye bunların yakışmadığının altını çizdi. 

Başta gençler olmak üzere herkesi hassasiyetle davranıp sağduyulu olmaya davet eden siyasi parti ilçe başkanları, yetkililerin denetimleri artırarak gerekirse yaptırım uygulamalarını istedi.

Siyasi parti başkalarınca yapılan açıklamada, bazı konvoyların Ünye Devlet Sahil Yolu başta olmak üzere zaman zaman akan trafiği durdurduğu, emniyet şeridi veya tek şeridi kapattıklarını ve bu durumun diğer sürücüleri ciddi şekilde mağdur ettiği vurgulandı. Konvoydaki korna seslerinin Ünye’ye gelen yerli ve yabancı turistlerle, yurt içi ve yurt dışından gelen gurbetçiler ve Ünyelilerde ciddi rahatsızlık oluştuğuna dikkat çeken siyasi parti ilçe başkanları, toplumun huzur ve refahı için bundan vazgeçilmesi gerektiğine dikkat çekti. 

Ünye’deki siyasi parti ilçe başkanları konuyla ilgili olarak Ünye Kent Gazetesi’ne yaptıkları açıklamalarında şunları söyledi; 

Alpaslan: Tarih, kültür ve turizm kenti Ünye’mize konvoylardaki ses ve gürültü kirliliği yakışmıyor 

AK Parti Ünye ilçe Başkanı Hasan Fahri Alparslan:

“Yaz dönemine girmemizle birlikte tüm Türkiye’de olduğu gibi Ünye’de düğün sezonu hızlı bir şekilde başladı. Tabi ki yaz ayında yurt içi ve yurt dışındakinde gurbetçilerimizin memleketlerine dönmeleri, ilçemizi ziyarete gelen turistlerimizle birlikte Ünye’de çok yoğun bir trafik yaşanıyor. Bununla birlikte düğün konvoyları ile bu trafik yoğunluğu katlanarak artıyor. Yuva kuracak olan gençlerimize mutluluklar diliyorum, onların bu mutluluklarını paylaşıyorum. Ama yuva kuracak gençlerimizden konvoylarını trafiğin yoğun olduğu yerlerde durdurup trafiği aksatmamalarını, aşırı korna gürültüleri ile çevreye rahatsızlık oluşturmamalarını istiyorum. Çünkü tarih, kültür ve turizm kenti Ünye’mize bu tür olaylar yakışmıyor. Elbette gençlerimizin heyecanını ve mutluluğunu anlıyoruz. Ama bu konuda kendilerinden hassasiyet bekliyoruz.” 

Maral: Sıkı tedbirler getirilip gürültü kirliliği ve konvoyların trafiği aksatmasının önüne geçilmeli…

CHP Ünye ilçe Başkanı İsa Maral; “Düğün konvoylarındaki korna sesleri ve aşırı gürültülü düğünler Ünye’de ciddi bir rahatsızlık oluşturuyor. Hele ki zaman zaman karşılaşıyoruz düğün konvoylarında trafiği dahi durduruyorlar. Bununla ilgili sıkı tedbirler getirilmeli, en azından gürültü engellenmeli ve konvoylarda birilerinin trafiği düzenlemeye kalkmalarının önüne geçilmeli. ” 

Hacıimamoğlu: Her şeyden önce vatandaşlık görevi 

MHP İçe Başkanı Av. Murtaza Hacıimamoğlu, düğün ve sünnet organizasyonlarının yoğunlaştığı bu günlerde ses ve görüntü kirliliğinin baş gösterdiğine şahitlik edildiğine vurgu yaparak; şunları söyledi:

“Elbette bu tür merasimlerde eğlenmek ve düğün sahiplerinin mutluluğuna eşlik etmek en doğal davranıştır. Lakin diğer vatandaşların huzur ve sükununun da bozulmaması en tabii davranış biçimidir. Bundan sebep ses kirliliğine neden olan ve trafik güvenliğini her ne surette olursa olsun tehlikeye sokan hal hareket ve davranışlardan kaçınılmalı ve sükunetli bir şekilde merasimlerin tamamlanması gerekmektedir. Bu her şeyden önce bir vatandaşlık görevidir.” 

Demir: Turizm kenti Ünye’de insanları kargaşa ve zulüm gibi olaylarla karşı karşıya görmek bizi üzüyor

İYİ Parti Ünye ilçe Başkanı Av. İrfan Demir:

“Gençlerimiz mutlu bir yuva kurmak amacıyla düğünlerini yapıyorlar. Ancak düğün merasimleri gerçekleşirken özellikle trafikteki konvoy olayları trafiğin büyük ölçüde aksamasına sebep oluyor. Öte yandan konvoylardaki korna sesleri aşırı ses kirliliğine yol açıyor. Bir taraftan Ünye’nin turizm kenti olduğunu söylerken, öte taraftan ilçemize gelen turistleri ve Ünyeli vatandaşları gerçekten bir kargaşa ve zulüm gibi olaylarla karşı karşıya görmek bizi üzüyor. 

Diğer taraftan düğün salonlarında gerçekten çok yüksek müzikler insanları eğlenmekten çok yoruyor ve gürültü kirliliği ile beraber çevrede rahatsızlığa yol açıyor. Dolayısı ile bütün düğün sahiplerinden, evlenecek ve yuva kuracak gençlerimizden bu tür gürültü ve görüntü kirliliğine yol açan, hele hele de trafiği tam anlamıyla tıkayan eylemlerinden vaz geçmelerini, her şeyi daha güzel ve daha nezih bir şekilde gerçekleştirmelerini bekliyorum. Bu konuda trafik düzenleyicileri, Büyükşehir ve Ünye Belediyesi’nin hassasiyet göstermesi gerektiği kanaatindeyim. Bununla ilgili denetimlerde sıklaştırılmalı, gerekli çalışmalar yapılmalı.”

Şahin: Konvoylar trafiği tıkayıp, korna sesleri ciddi rahatsızlık oluşturuyor 

Saadet Partisi Ünye İlçe Başkanı Özgür Şahin, şunları söyledi:

“Ünye ilçemizde özellikle yaz aylarında sünnet ve düğün konvoyları ciddi bir trafik sorunu oluşturuyor. Öncelikle bu konunun ivedilikle ele alınması lazım. Çünkü konvoylarla birlikte trafik tıkandığında özellikle hastalarımız hastaneye acil yetişecek olanları çok ciddi problem yaşıyor. İkinci olarak trafik tıkanıyor. Zaten şehrin trafiği tek şeritli yollardan akıyor. Konvoylar yapıldığı zaman iyice trafik tıkanma noktasına geliyor. 

Diğer bir problem de sahil şeridindeki yolun alt ve üst geçit iç bağlantı yaya yollarının yetersiz oluşundan dolayı yayalar da ciddi şekilde etkileyen bir problem yayalar da karşıdan karşıya geçerken, çok ciddi problemlerle karşı karşıya kalabiliyorlar. Onun haricinde tabii çalınan korna sesleri özellikle yaşayan vatandaşlarımız için rahatsızlık uyandırıyor. 

“Empati kurarak bu sorunu aşmalıyız”

Empati kurarak bu sorunu aşmalıyız. Bizler kendimizin için istemediğimiz bir şeyi başkaları için de istememeliyiz. Hiç kimse acil bir hastasını veya bir tansiyon hastasına veya bir diyaliz hastasını hastaneye yetiştirirken trafik düğün konvoyunda vakit geçirmek istemeyecektir Bu bir kişi bile olsa bazı insanların sevinci bazı insanların üzüntüsüne sebep neden olmamalıdır. Bu noktadan hareketle düğün konvoylarının yasaklanması en doğal tercih olmalıdır. Ama tabii ki burada düğün sahiplerinin de hayatlarında bir hatıra kalması söz konusu. 

“Konvoylara düzenleme getirilmeli ve denetimler sıkı bir şekilde yapılmalı”

İlla konvoy yapılacaksa da bunu belediyenin, belediyelerin ilgili amirlikleri düzenleyip günün belli saatleri arasında polis kontrolünde trafik akışı kesilmeden tedbirler alınarak belli bir güzergahta belli saatler arası sıraya konularak yapılabileceği kanaatindeyiz. Şayet bu mümkün olmayacaksa önce insan hayatı önce insanların konforu ve sonra eğlenceleri gelmelidir. Dolayısıyla böyle bir tekbir alınamayacaksa tamamen yasaklanması daha akılcı ve adil bir çözüm olacaktır.” sözleriyle görüşlerini paylaştı. 

Üstündağ: Düğün yapan gençlerimizi sağduyuya davet ediyoruz 

Yeniden Refah Partisi Ünye İlçe Başkanı Mehmet Üstündağ, “Gençlerimiz düğünlerini yaparken ki mutluluğunu anlıyoruz, bunun farkındayız, ama bu mutluluğu yaşarken çevreyi ve toplumu da göz önünde bulundurarak gerekli hassasiyeti göstermeliler ve aşırıya kaçmamalılar.  Özellikle trafiği kapamamalarını, diğer insanları mağdur etmemelerini istiyorum.  İnsan ve trafik yoğunluğunun olduğu yerlerde gençlerimiz trafiği aksatmadan, mümkün olduğunca gürültü kirliliğine sebep olmadan Ünye’ye ve kendilerine yakışır bir şekilde bunları gerçekleştirmelerini bekliyor, sağduyulu olmaya davet ediyoruz.” diye konuştu.

Taşçı: Toplumumuz konvoylardaki gürültü kirliliğinden rahatsız denetim ve yaptırımların uygulansın 

Büyük Birlik Partisi Ünye ilçe Başkanı Ahmet Taşçı, “Düğün ve konvoylardaki toplumu rahatsız edici olayların önüne geçilmesi gerekiyor. Toplumun huzur ve refahı için konvoylardaki gürültü kirliği, trafiğin durdurulması ve aksatılması gibi olaylar olmaması gerekiyor. Toplumumuz zaten bunlardan rahatsız. Bununla ilgili denetimleri ve yaptırımları yapmasını istiyoruz.” dedi.

Ünye Kent Haber 

 

 


  • Perşembe 30.2 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Cuma 27.5 ° / 18.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 27.1 ° / 19 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    10682,2%2,26
  • DOLAR

    32,53% 0,07
  • EURO

    35,15% 0,21
  • GRAM ALTIN

    2468,15% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3969,58% 0,00

Ordu

04.07.2024

  • İMSAK 02:57
  • GÜNEŞ 04:55
  • ÖĞLE 12:38
  • İKİNDİ 16:37
  • AKŞAM 20:11
  • YATSI 22:00
https://www.facebook.com/%C3%9Cnye-Kent-Ofset-106507792092593