Gıda işletmelerinde karekod uygulamasında son gün 28 Temmuz!

Ordu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, market, kasap, kafe ve restoran gibi işletmelerin 28 Temmuz 2025 tarihine kadar tüketicilerin görebileceği alana karekod yerleştirmesi gerektiğini duyurdu.

Aktüel 10.07.2025 12:15:00 621 0
Gıda işletmelerinde karekod uygulamasında son gün 28 Temmuz!

Uygulamanın amacı; denetim görünürlüğünü artırmak, tüketiciyi korumak ve gıda güvenilirliğini sağlamlaştırmak.

Ordu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, il genelinde yürüttüğü resmi kontroller kapsamında, satış ve toplu tüketim yerlerine yönelik karekod uygulaması hakkında bilgilendirme çalışmalarını sürdürüyor. Gıda işletmelerinin mevzuata uygun şekilde hareket etmesi ve cezai yaptırımlarla karşılaşmaması için son tarih 28 Temmuz 2025 olarak açıklandı.

Marketten restorana tüm işletmeleri kapsıyor

Karekod zorunluluğu; market, kasap, kafe, restoran ve benzeri satış ve toplu tüketim yerlerini kapsıyor. Belirtilen tarihten itibaren bu tür işletmelerin, karekodu tüketicilerin kolayca görebileceği bir noktaya asması zorunlu hale gelecek.

Karekod uygulamasının temel amaçları şöyle sıralandı; denetim görünürlüğünün artırılması, tüketici menfaatinin korunması, gıda zincirinde izlenebilirliğin sağlanması, sektörde şeffaflığın geliştirilmesi.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, uygulamanın yalnızca bir yasal zorunluluk değil, aynı zamanda güvenilir gıda sistemine geçişte önemli bir adım olduğunu vurguladı.

Karekod oluşturmak ücretsiz ve kolay

İşletmelerin karekod oluşturabilmesi için https://guvenilirgida.tarimorman.gov.tr/isletme/QRKodOlustur adresine giriş yaparak ücretsiz şekilde karekodlarını temin etmeleri gerekiyor. Karekod sayesinde vatandaşlar, işletme bilgilerine kolaylıkla ulaşabiliyor ve denetim süreci daha şeffaf hale geliyor.

Müdürlükten uyarı: Mağduriyet yaşamamak için son tarihi kaçırmayın

Ordu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, gıda satışı ve toplu tüketim hizmeti veren işletmelere çağrıda bulunarak, 28 Temmuz 2025 tarihine kadar karekodlarını oluşturmaları ve görünür alana asmaları gerektiğini hatırlattı. Zamanında harekete geçmeyen işletmeler hakkında idari işlem uygulanabileceği belirtildi.

Ünye Kent / Haber Merkezi 

  • Pazar 12.3 ° / 5.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 11.6 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 8.3 ° / 7.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    16088,00%-1,23
  • DOLAR

    44,16% 0,22
  • EURO

    50,49% -0,78
  • GRAM ALTIN

    7134,90% -0,98
  • Ç. ALTIN

    11685,77% -0,65

Ordu

15.03.2026

  • İMSAK 05:09
  • GÜNEŞ 06:34
  • ÖĞLE 12:43
  • İKİNDİ 16:02
  • AKŞAM 18:41
  • YATSI 20:00
https://www.facebook.com/%C3%9Cnye-Kent-Ofset-106507792092593