Hasan Öz, İslami Direniş Hareketi Hamas Genel Sekreteri ile buluştu

20. Dönem Ordu Milletvekili M. Hasan Öz, Filistin İslami Direniş Hareketi (Harakat al Mukavama al İslamiya) Partisi Hamas’ın Genel Sekreteri ve Acil Durum Sorumlusu Kemal Ebu Avn ve yardımcısı ile bir araya geldi.

Aktüel 21.09.2024 18:10:00 174 0
Hasan Öz, İslami Direniş Hareketi Hamas Genel Sekreteri ile buluştu

Hasan Öz, Filistin’e destek faaliyetlerini artırdı, yetkililerle sık sık görüşüyor.

20. Dönem Ordu Milletvekili M. Hasan Öz, Filistin İslami Direniş Hareketi (Harakat al Mukavama al İslamiya) Partisi Hamas’ın Genel Sekreteri ve Acil Durum Sorumlusu Kemal Ebu Avn ve yardımcısı ile buluşarak bilgi alışverişinde bulundu. Görüşmede ilk elden bilgiler veren Genel Sekreter Kemal Ebu Avn, acı gerçekleri ve çarpıcı gelişmeleri anlattı. 

Filistin Davasına destek veren bir grup ile buluşan Hamas Genel Sekreteri heyete bilgiler verirken; İsrail’e batının desteğinin çok olduğunu, Filistin’e ise Müslümanların desteğinin yetersiz olduğunu, az bir destekle dahi çok başarılı sonuçlar elde edebileceklerini dile getirdi.

-“Türk halkı izzetli bir halktır” -

Üyesi bulunduğu Milletler Arası İlişkiler ve Diplomasi Merkezi MID’de Hamas Genel Sekreteriyle buluşan Mustafa Hasan Öz ve Filistin destekçisi gruba bilgilendirmeler yapan Kemal Ebu Avn şunları kaydetti;

 “Biz tek bir ümmetiz. Tevhid ve birliğimiz çok önemlidir. Buluşmamızdan ve görüşmemizden ziyadesi ile memnun oldum. Türk halkı, İslam medeniyetine 600 yıldan fazla iz bırakmış izzetli bir halktır. Peygamber Efendimizin İstanbul’u fethi müjdesi sizler için şeref olarak yeter. Sizlerle konuşurken nefsimden ayrı olmayan kendimle konuşur gibi konuşuyorum.

7 Ekim’i birçok insan problemlerin başlangıcı gibi ifade ediyor. Bu ifadeler Belfour Deklarasyonu’ndan (İngiltere’de Lloyd George başbakanlığındaki Britanyalı savaş kabinesinde Dışişleri Bakanı olan Arthur Balfour’un, 1917’de girişimi ile başlatılan ve sonuçta Filistin’de bir Yahudi devleti İsrail’in kurulması ile sonuçlanan girişim) bu güne İngilizlerin kurdukları tuzak sistemin parçasıdır sadece.

Yahudiler Filistin’de sadece %3 nüfusa sahiplerdi. ABD, İngiltere, BATI, Osmanlı Hilafetinin kalbine bir hançer saplamak istediler ve Filistin’i seçtiler. Bir proje ortaya koydular.

Osmanlı’nın yıkılışında Teodor Herzel’in başkanlığında Yahudilerin oyunları tarihte kayıtlıdır. Abdulhamid’in konumu ve tavrı asla unutulmamalıdır. Osmanlının büyük sıkıntılarına rağmen, Yahudilerin, bu sıkıntıların ortadan kaldırılması karşılığında Filistin’de Yahudi devleti kurulmasına izin verilmesi tekliflerine “Filistin’den bir karış toprak vermem” demesini asla unutmayacağız.”

“Küçücük Gazze toprağında, tüm batı dünyasına karşı direniş şaşırttı”

Genel Sekreter Kemal Ebu Avn, Gazze’nin ve Hamas’ın özellikleri ile işgalci İsrail’in zavallı ve şımarık bir ucube yapı olduğunu şu sözlerle anlattı:

“Gazze bölgesi çok küçük bir alandır. Buradaki az sayıda insandan oluşan mücahit direnişçiler tüm batı dünyasına karşı ümmet adına, İslam uğruna büyük bir fedakârlıkla, cesurca ve yiğitçe savaşıyorlar. Bizler her alanda bu savaşı yürüteceğimizi bilerek ve her ihtimali düşünerek çok yönlü olarak hazırlandık.

Silahlarımızı üreten ekibin başında Tunuslu çok değerli bir mühendis mücahit kardeşimiz var. Ülkesindeki tüm imkânlarını terk ederek geldi, bize en büyük katkıyı sağlıyor.

17 yıldır abluka altında iken biz silahlarımızın tamamını kendimiz ürettik ve bu günlere halkımızı hazırladık, eğittik. Savaş esnasında da İsrail’in patlamayan bombalarını alıp, onlardan elde ettiğimiz maddelerle silah üretmeye devam ediyoruz. 

“Müslümanlar için büyük fırsat var, aynı zamanda imtihan da çok büyük, yeni ve önemli hazırlıklarımız var!”

ABD Başkanı ziyaret ederek İsrail’e büyük destek verdi. ABD Dışişleri Bakanı ‘Ben bir Siyonist olarak buraya geldim’ diyerek işgalci İsrail’i ziyaret etti, büyük destek verdiler. İslam ümmeti ise ‘Biz bu savaşa izin vermiyoruz’ diyemediler, ‘Bu İslam’a karşı bir savaştır’ diyerek karşılarında duramadılar. 

Savaşın başından beri ABD 15 saatte bir İsrail’e uçakla mühimmat indiriyor. Milyarlarca dolar aktarıyor. Müslüman yönetimler ise su göndermekten bile aciz duruma düştüler. 

“Savaşın her anı Gazze’de insanlık ölüyor”

Savaşın her anı Gazze’de insanlık ölüyor. İçinde yaşadığımız dönem hepimiz için büyük bir fırsat. Bu cihat çok büyük bir cihaddır. Bundan dolayı da bu cihadın içerisinde pay sahibi olmak, katkı sağlamak çok önemlidir. 

Soykırım yapan, insanlık suçu işleyen, savaş suçları işleyen işgalci İsrail yönetiminin Siyonist bakanları her gün dehşet verici açıklamalar yapıyorlar. ‘Hepinizi yok edeceğiz, açlıktan öldüreceğiz, hepinizi katledeceğiz’ diyorlar. Biz de muhasarayı ve ablukayı kıracak planlar yapıyoruz. Onlara tehdit olabilecek bir şeyler yapmalıyız.

“Türklerin sevgisi bizim içimizde çok büyüktür, 15 Temmuz’da sabaha kadar uyumadık”

İslam ümmeti içerisinde Türklerin sevgisi çok büyüktür. Bizler 15 Temmuz’da Filistin’de sabaha kadar uyumadık. Dualar ettik, takip ettik, halkın direnişini izledik, kalkışmanın püskürtülmesini istedik ve başarıldığı zaman çok mutlu olduk.

Size bir şey dokunursa bize de dokunur bu iyi bilinmelidir. Sizlerle buluşmaktan çok mutlu olduk bugün. Verdiğiniz maddi ve manevi destekleriniz için çok teşekkür ederiz. Türk halkına selamlarımızı, sevgilerimizi ve saygılarımızı iletiyoruz sizin vasıtanızla. İnşallah hep birlikte özgür Mescid-i Aksa’da sürekli buluşuruz. Duamız ve çabamız budur. Desteklerinizi bekliyoruz. Allah’a emanet olunuz.”

“Destek vermek isteyenler bize ulaşabilirler. Güvenle ulaştırabiliyoruz”

Görüşmenin sonunda Filistin Davası destekçileri ile Hamas yöneticileri kucaklaşarak dualarla, selamlarla, verilen desteklerle MID merkezinden ayrıldılar.

Hasan Öz gazetemize yaptığı son açıklamada, “Aracılığımız ile Filistin’e destek vermek isteyenler bize ulaşsınlar, birinci elden verilen destekler güvenilir yollardan her gün Gazze’ye ulaştırılıyor” dedi.

Ünye Kent Haber

Yücel ARSLANTEKE

 

 


  • Cumartesi 23.3 ° / 14.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 22.4 ° / 14.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 22.7 ° / 15.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • BIST 100

    9900,25%-0,76
  • DOLAR

    34,09% 0,24
  • EURO

    38,04% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2874,38% 1,61
  • Ç. ALTIN

    4673,23% 1,54

Ordu

21.09.2024

  • İMSAK 04:43
  • GÜNEŞ 06:08
  • ÖĞLE 12:27
  • İKİNDİ 15:52
  • AKŞAM 18:35
  • YATSI 19:55
https://www.facebook.com/%C3%9Cnye-Kent-Ofset-106507792092593