Hastanede Girişimsel Radyoloji işlemleri başladı

Hastanede Girişimsel Radyoloji işlemleri başladı

Bölgeye hizmet veren sağlık üssü konumundaki Ünye Devlet Hastanesi’nde Girişimsel Radyoloji işlemleri (tiroid, meme, lenf nodu biyopsileri) yapılmaya başlandı.

Ünye Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Yılmaz Dündar, “Hastalarımız artık bu işlemi yaptırmak için başka hastanelere gitmek zorunda kalmayacak.  İşlemi yapan değerli Radyoloji Hekimimiz Dr. Burak Öztürk’e sağlık çalışanları ve vatandaşlarımız adına teşekkür ediyoruzm.” dedi.

Ünye’de 2015 yılından itibaren yeni hizmet binasında faaliyetini sürdüren Ünye Devlet Hastanesi yatak kapasitesinin artması, doktor sayısının artması, fiziki şartların iyileşmesi ve bunun yanında modern tıbbi cihazlarla donatılmasıyla birlikte hastanede yapılan işlemleri de çeşitlendiriyor.

 Bu kapsamda Radyoloji Uzmanı Dr. Burak Öztürk tarafından Girişimsel Radyoloji işlemleri (tiroid, meme, lenf nodu biyopsileri vb) yapılmaya başlandı. Yapılan işlem sayesinde vatandaşlar bu işlemleri yaptırabilmek için başka hastanelere gitmek zorunda kalmayacak.

Ünye Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Yılmaz Dündar, basına yaptığı yazılı açıklamada, sağlık alanında insan odaklı yatırımlara bölgesel ihtiyaçları da gözeterek devam ettiklerini söyledi. 

Bölgeye hizmet veren sağlık üssü konumundaki Ünye Devlet Hastanesi’nde Radyoloji Hekimi Dr. Burak Öztürk tarafından Girişimsel Radyoloji işlemleri yapıldığını açıklayan Başhekim Dündar, “İşlemi yapan değerli hekimlerimize sağlık çalışanları ve vatandaşlarımız adına teşekkür ediyorum. Hastalarımız artık bu işlemi yaptırmak için başka hastanelere gitmek zorunda kalmayacak” dedi.

Ünye Devlet Hastanesi Radyoloji Uzmanı Dr. Burak Öztürk, Girişimsel Radyoloji’de yapılan işlemlere ilişkin şu bilgiyi verdi:

“Girişimsel radyoloji, tıbbın, teknolojik gelişmelere en açık bölümlerinden biri olup, radyolojinin tanı koyma becerilerine ek olarak tedavi edici bölümüdür. Hastaya genellikle lokal, bazen de genel anestezi uygulanarak, iğneler yardımıyla vücuda girilerek gerçekleştirilen tanı ve tedavi yöntemlerini içerir. Bu yöntemler sayesinde hastalıklara daha basit müdahalelerle tanı konulur. Açık ameliyatlara gerek kalmaksızın, daha basit yöntemlerle tedavi edilmesine imkan sağlar. Böylelikle teşhis ya da tedavi amacıyla yapılan açık ameliyatlara bağlı komplikasyon riski ve hastanede kalış süresi azalır. Girişimsel radyologlar, kullandıkları iğne ve kataterler (ince tüpler, borular) ile yaptıkları işler sayesinde diğer klinik branşlara birçok konuda yardımcı olurlar. Temel olarak bu işler tanı ve tedavi olarak ikiye ayrılabilir. Tanı koyma amacıyla yapılan girişimsel radyolojik işlemlere örnek olarak, görüntüleme eşliğinde gerçekleştirilen biyopsi (örnek alma) işlemleri ya da tanısal anjiyografiler (damar grafileri) verilebilir.  Biyopsi işlemi birçok hastalığa kesin tanıyı koymak amacıyla gerçekleştirilen ve bu nedenle de tedaviyi yönlendirmede büyük öneme sahip işlemlerdir. Örnek alınmak istenen yerlerin yakınında damar ve sinir gibi önemli yapılar mevcut ise, örnekleme işlemi sırasında görüntüleme yöntemlerinin kullanılması riskleri ve komplikasyonları azaltır. Hastanemizde tiroid, meme, lenf nodu biyopsileri, ultrason eşliğinde sıklıkla yapılan biyopsiler olup, karaciğerden, kas dokusundan, ya da cilt altında ele gelebilecek şişliklerden biyopsiler de tarafımızca  yapılabilmektedir. Yine göğüs kafesinde, karın içinde ya da eklem aralıklarında biriken sıvıları boşaltma ya da örnek alma işlemleri hastanemizde yapılabilmektedir. Ayrıca kalıcı ya da geçici diyaliz katateri ve port katateri takılabilmektedir.”

Ünye Kent Haber