Hayatına dokunduğu tüm öğrencileri sevgi koridoru oluşturarak uğurladı…

Ünye Fatih Meydan İlkokulu’nda 13 yıldır Sınıf Öğretmenliği yapan ve emekliye ayrılan Mustafa Güneş’e öğrencileri, ailesi, mesai arkadaşları ve eğitim hayatı boyunca dokunduğu öğrencileri tarafından yapılan sürprizle gurur, sevinç

Eğitim 14.06.2024 18:01:00 1439 0
Hayatına dokunduğu tüm öğrencileri sevgi koridoru oluşturarak uğurladı…

Ünye Fatih Meydan İlkokulu’nda 2011 yılından bu yana Sınıf Öğretmeni olarak görev yapan ve emekliye ayrılan Mustafa Güneş Öğretmen’e karne gününde eski mezun ettiği öğrencileri,  şimdiki öğrencileri, mesai arkadaşları ve ailesi bir araya gelerek sürpriz yaptı. 

Eski görev yaptığı yerlerdeki öğrencileri, eski mezunları ve ailesiyle irtibat kurup Fatih Meydan İlk ve Ortaokulu öğretmen ve öğrencileriyle anlamlı bir veda programı düzenledi.

Mustafa Öğretmen, kendisinden habersiz olarak karşısında eski öğrencilerini, onların çocuklarını, anne ve babası ile okulun tüm öğrencilerinin oluşturduğu sevgi koridorunu görünce gözyaşlarını tutamadı.

-“Mustafa Öğretmen ile çalışmak bir mutluluk kaynağı” -

Okul çok amaçlı salonunda devam eden veda töreninde Okul Müdürü Murat Ocak, Öğretmen Güneş’i emekliliğe uğurlamanın hüznünü yaşadıklarını ifade ederek, şunları söyledi:

“Mustafa öğretmenin ayrılışı bizim için büyük bir kayıptır. Başta öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz ve eğitim bölgesindeki velilerimiz arasındaki sevgisini ve yansımalarını bugün burada daha iyi anladık. Mustafa Öğretmen ile çalışmak bir mutluluk kaynağı idi. Okulun kuruluşunda ve sonrasındaki katkılarının çok kıymetli. Öğretmenimize emekliliği sonrasında yeni hayatında başarılar dileriz.”

-“Bu tablo, onun merhameti ve sevgisinin ve işine bağlılığının bir sonucu” -

Müdür Yardımcısı Şenol Karaoğlu, “Mustafa öğretmeni tanımak bir onur bir gurur vesilesi idi. Ondan çok şey öğrendik, her başımız sıkıştığında onun yanında aldık soluğu. Kendisini aynı yerde 10 yıl yerel yönetim hizmetlerindeki katkıları yanında okulumuza kattıkları da yadsınamayacak kadar çoktur. Bugün tüm öğrencilerimiz onun gidişine gözyaşı döküyorsa, bu onun merhameti ve sevgisinin ve işine bağlılığının bir sonucudur. Onun sınıfı tüm okulun uğrak yeri olmuştur. Her öğrenci mutlaka her teneffüs onun sınıfına uğramıştır. O her ihtiyaca cevap veren bir öğretmenimizdi. Onu Fatih Meydan asla unutmayacak. Kendisine emekleri ve kıymetli dostluğu için teşekkür ederiz” dedi.

Emekliye ayrılan Mustafa Güneş Öğretmen, sürprizi karşısında gördüğünde çok şaşırdığını ve sevindiğini ifade etti. 

-24 yıl eğitim bölgesinde hayatlara dokundu -

24 Yıla yakın eğitim bölgesinde hem eğitim öğretim, hem de yerel yönetim hizmetlerinde bulunduğunu ifade eden Güneş, öğrencilerinden ayrılacak olmasının içini acıttığını, ama buna mecbur olduğunu ifade etti. 

Salonda bulunan anne ve babasıyla, çocuklarını sahneye davet eden Öğretmen Mustafa Güneş, yaşlılık nedeniyle yürümekte zorlanan yaşlı annesini işaret ederek, “Mecburiyetlerim var.” diyerek hayatının en güzel yıllarında çocuklarının yanında olmayışını, çocuklarının baba hasretini ve onlara sevgisini gösterme fırsatı bulamadığını, çocuklarının hakkı olan sevgi, merhamet ve şefkati öğrencilerine verdiğini anlattı. Salonda gözyaşları sel oldu, boğazlar düğümlendi. 

Programda öğrencilerin hazırladığı şiirler, şarkıların yanı sıra yıllar önce okuttuğu öğrencilerinin mesajlarını da içeren video ve slayt gösterisi de gururunu arttırdı. 

Öğrencilerinin ve torunlarının sahnede pasta kesilmesinin ardından tören sona erdi. 

Mustafa Öğretmen’e sarılan çocukların “Gitmeseniz olmaz mı?” yakarışları ve gözyaşları sel olup aktı. 

Ünye Kent Haber


  • Pazar 25.1 ° / 15.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.8 ° / 16.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 18.2 ° / 13.9 ° Şiddetli yağmurlu
  • BIST 100

    9777,46%-0,53
  • DOLAR

    34,16% 0,08
  • EURO

    38,11% -0,21
  • GRAM ALTIN

    2913,97% -0,65
  • Ç. ALTIN

    4899,30% 0,64

Ordu

29.09.2024

  • İMSAK 04:52
  • GÜNEŞ 06:16
  • ÖĞLE 12:24
  • İKİNDİ 15:43
  • AKŞAM 18:22
  • YATSI 19:41
https://www.facebook.com/%C3%9Cnye-Kent-Ofset-106507792092593