Tarih: 22.10.2024 20:24

“Hiçbir gerekçe gösterilmeksizin görevden el çektirildik!”

Facebook Twitter Linked-in

İYİ Parti Genel Merkezi’nin görevden aldığı Ünye İlçe Teşkilatı “İYİ Parti içinde oynanan oyunlara karşı bir direnç gösteriyoruz. Hiçbir gerekçe gösterilmeksizin Genel Başkan oluruyla görevden el çektirildik.” diyerek toplu istifa etti. 

İstifa depreminin yaşandığı Ünye’de aralarında belediye meclis üyeleri ve Ünye Belediye Başkan adayı Ahmet Arpacıoğlu’nun da olduğu 150 kişilik grup, partideki tüm görevlerinden istifa ettiğini duyurdu. 

İYİ Parti eski İlçe Başkanı Av. İrfan Demir, partinin Genel İdare Kurulu üyesi Rıdvan Yalçın ve Genel Başkan Yardımcısı Enver Yılmaz’ı hedef göstererek, “Kendi adlarına bir takım dizaynları yapmak, Ordu ilini teşkilatlarını kendi kontrolleri altına almak ve Ordu ilinin tek karar sahibi kişiler olarak başımızda durmayı seçtiler. Bizde Ünye’nin, Ordu’nun, kimsenin esiri olmayacağı noktasında bir direnç gösterme gayreti içerisinde olduk.” diyerek zehir zemberek çarpıcı açıklamalar yaptı.

Demir, “Ünye'mize, ülkemize sahip çıkmaya çalışırken, partimizin başarısı için mücadele ederken, daha düne kadar ortalıkta gözükmeyen, bilmediğimiz tanımadığımız sahte kahramanlar ortaya çıkmıştır.” diyerek hedef gösterdiği kişilerin ilk fırsatta teşkilatları kontrol altına almak, güçlerini kabul ettirmek ve Ünye’deki partililere boyun eğdirmek için Bizans oyunlarına başladığını iddia etti. 

Hiçbir gerekçe gösterilmeksizin Genel Başkan oluruyla görevden el çektirildiklerini belirten İrfan Demir, Genel Başkan Musavat Dervişoğlu’na seslenerek, “Bir yerlerde kafa çekenler bugün söz sahibi oldular. Sizin adınıza kararlar alıyorlar. Bu güruh yanınızda olduğu sürece başarıya ulaşmanız mümkün değildir. Çünkü onların derdi ne sizin, ne de İYİ partinin başarılı olması değildir. Onların derdi bir parti kontenjanından ittifak çerçevesinde milletvekili olabilmek, bir makama oturmaktır.” dedi.

Bugün Ordu ilinde Ünye'ye karşı kin ve husumet siyaseti güdüldüğünü vurgulayan Av İrfan Demir, “Ünye düşmanlığı beslemektedirler. Fırsatı bulan güruh Ünye'yi, Ünyeliyi ötelemeye, örselemeye, dik duranları kendince ezerek kendilerine yol açmaya, koltuklarını sağlama almaya çalışmaktadırlar.” diye konuştu. 

Dik duruşlarının birilerini rahatsız ettiğini vurgulayan Demir, “İYİ Parti Ünye ilçe teşkilatı olarak, Ne Sayın Ahmet Arpacıoğlu'nun, ne Enver Yılmaz'ın ne de bir başkasının payandası olmadık. Kukla olmayı, Kula kul olmayı şiddetle reddettik. Bizden biat etmemizi bekleyenler hayal kırıklığına uğradı. Bunun üzerine gerek Ünye İlçe Teşkilatı, gerekse Sayın Arpacıoğlu ve bu partiye kuruluşundan bu yana maddi manevi destek olan gönüldaşlarımız ve arkadaşlarımız yok sayılmak istendi.” dedi.

Ünye'yi bölmeye çalışanların, Ünye'ye kin kusanların ekmeklerine yağ sürmeyeceklerini ifade eden İrfan Demir, “Kalemi elimizden alanlar, Kale'mizi elimizden ALAMAZLAR. Ünye'nin haklarını korumak, İyi Partililerin haklarını korumak ve Ünye’ye düşmanlık edenleri deşifre etmek adına şahsım, Sayın Ahmet Arpacıoğlu, İyi Partili 6 Belediye Meclis üyesi ve 150 kadar arkadaşımızla birlikte İyi Parti’den ve tüm görevlerimizden istifa ettiğimizi açıklıyoruz.” dedi. 

Ünye Belediye Başkan adayı Ahmet Arpacıoğlu, “Seçimlerden sonra Ünye’mizde başlatılan bir Ünye düşmanlığı mücadelesini ciddi bir şekilde göğüslemek durumunda kaldık. Bu kurt koyun hesabıdır. Dolayısıyla hesap, hizmet hesabı değildir. Burada ki hedef koltuk, makam hesabıdır.” Dedi.

Arpacıoğlu, “Sayın Genel Başkanımız Musavvat Dervişoğlu’na da buradan sesleniyorum. Ordulu olması hasebi ile Ordunun hala onuru ve gururudur. Ancak yanıltıldığını buradan çok net olarak ifade etmek istiyorum.” vurgusu yaptı. 

 

 

İYİ Parti Ünye İlçe Teşkilatı, Genel Merkez’in Ünye İlçe Teşkilatını görevden alarak oluşturduğu yeni yönetime tepki göstermek için, aralarında Ünye Belediye Başkan adayı Ahmet Arpacıoğlu ve belediye meclis üyelerinin de yer aldığı 150 kişi toplu şekilde partiden istifa ettiğini açıkladı. 

Ünye Yunus Emre’de yapılan basın açıklamasında, partinin Ünye İlçe Teşkilatı’na yönelik asılsız ithamlarda olduğu vurgulanarak haksızlık yapıldığı ifade edildi.

-“Görevden el çektirme sebebi olarak seçimlerde gösterilen başarısızlık olduğu şifaen söylenmiştir”-

İYİ Parti Ünye İlçe eski Başkanı İrfan Demir, İYİ Parti Genel Merkezinin 14 Ekim 2024 tarihli yazılarıyla Ünye İlçe Teşkilatı’nın görevinden el çektirilmesine karar verildiğini söyledi. 

“Tarafımıza görevden el çektirme sebebi olarak seçimlerde gösterilen başarısızlık nedeniyle bu kararın alındığı şifaen söylenmiştir.”  diyerek gösterilen gerekçenin gerçeği yansıtmadığını vurgulayan ve bazı oyunlar oynandığını ileri süren Av. İrfan Demir, şu açıklamayı yaptı:

“İYİ Parti, ülkemizin içinde bulunduğu sosyal, ekonomik, ahlaki krizlerin temel kaynağı olan anlayışa, tek adam dayatmasına itiraz etmek için; Türk Milliyetçiliği, Atatürk ilkeleri ve Cumhuriyete bağlılık esasları üzerine kurulmuş bir partidir. Bizlerde Ünye'de bu ilkelere bağlı olduğumuz için görev almıştık. 

-Sahte kahramanlar ortaya çıkmıştır”-

25 Ekim 2017 tarihinde kurulduğu günden bu yana teşkilatımız ve teşkilat mensupları her türlü iftiraya uğramış, zorluklarla karşılaşmıştır. Tüm Türkiye'de bütün teşkilatlarımız dişiyle tırnağı ile mücadele etmiş ve Cesurlar Hareketi olarak tanınmıştır. Bizlerde bu meyanda Ünye'mize, ülkemize sahip çıkmaya çalışırken, partimizin başarısı için mücadele ederken, daha düne kadar ortalıkta gözükmeyen, bilmediğimiz tanımadığımız sahte kahramanlar ortaya çıkmıştır. Buldukları ilk fırsatta teşkilatları kontrol altına almak, güçlerini kabul ettirmek ve bizlere boyun eğdirmek için Bizans oyunlarına başladılar. 

-“Seçimin kaybedilmesinin faturası Ünye İlçe Teşkilatına ve Sayın Ahmet Arpacıoğlu'na yüklenmek istendi”-

İşe Ünye İlçe Teşkilatı ve Sayın Ahmet Arpacıoğlu'nun başarısız olduğu propagandası ile başladılar. 31 Mart 2024 yerel seçimlerine Ünye'de Ahmet Arpacıoğlu, Ordu Büyükşehirde Enver Yılmaz ile belediye seçimlerine katıldık. Ünye'de % 37’lik bir oran ve 28 bin 700 oyla seçimi küçük bir farkla kaybettik. Yine Enver Yılmaz, Büyükşehir seçiminde 16 bin 800 gibi bir farkla mağlup oldu. Seçimin kaybedilmesinin faturası Ünye İlçe Teşkilatına ve Sayın Ahmet Arpacıoğlu'na yüklenmek istendi. İlçe teşkilatına, "Siz seçimi kaybettirdiniz, siz başarısızsınız ya istifa edin ya da görevden alınacaksınız." denildi. Bu hususta bilahere yapmış olduğumuz İlçe Yönetim Kurulu ve istişare toplantılarında kesinlikle istifa edilmemesine karar verildi. Sonuç olarak hiçbir gerekçe gösterilmeksizin Genel Başkan oluruyla görevden el çektirildik.

-“Onlar, Ünye'deki Cesurlar Hareketi bu kifayetsiz muhterislere izin vermeyeceğini biliyorlardı”-

Başımıza bunların geleceğini biliyor ve görüyorduk. Partimizin ilkelerini, kuruluş amacını bilmeyen, vatan, millet değerlerini tanımayan, kendi ikballerinden başkaca bir kaygıları olmayan kifayetsiz muhterisler, fırsatı ganimet bilip yollarını temizlemeye başladılar. Onlar, Ünye'deki Cesurlar Hareketi bu kifayetsiz muhterislere izin vermeyeceğini biliyorlardı. Onlar, Ünye İlçe Teşkilatı dimdik ayakta iken Ünye'de istedikleri gibi at oynatamayacaklarını biliyorlardı. Onlar, Ünye'deki teşkilatın, kendi ayak oyunlarına aparat olmayacaklarını biliyorlardı. Öyleyse, bir gerekçeyle Ünye İyi Parti Teşkilatı dağıtılmalıydı. Başarısız teşkilatların görevden alınacağı, buna da Ünye'den başlanacağını söylediler.

-“Seçimi kaybedenler Sayın Ahmet Arpacıoğlu hariç terfi etmişler, daha iyi makam ve mevkilere gelmişlerdir”-

Hepinizin bildiği gibi, Ünye ilçesi yerel seçimlerde % 37 oy almış, 2300 oy kadar bir farkla seçimi kaybetmiştir. Bununla birlikte Belediye Meclisine 11 üye sokmayı başarmıştır. Ünye Merkez mahallelerinde 1. Parti olmayı başarmıştır. Ordu ilinin Korgan ilçesinden başka hangi ilçesinde bu sonuç alınabilmiştir. Başarısızlık seçim kaybetmek ise seçim kaybedenlerin görevden ayrılmaları gerekmez mi? Baktığımızda seçimi kaybedenler Sayın Ahmet Arpacıoğlu hariç terfi etmişler, daha iyi makam ve mevkilere gelmişlerdir. Şimdi sıra, mevkilerini korumak için Ünye'den başlatılan tasfiye hareketine gelmiştir.

-“Ünye düşmanlığı beslemektedirler”-

Ünye halkının dikkate sunmak isteriz ki; Bugün Ordu ilinde maalesef Ünye'ye karşı kin ve husumet siyaseti güdülmektedir. Rahmetli Şükrü Yürür ve Refaettin Şahin ile İdris Naim Şahin gibi Ünyeli bakanların hizmetleri nedeniyle sanki bütün hizmetler Ünye'ye yapılmış, Ünye ihya edilmiş, Ordu ise bu hizmetlerden mahrum kalmış algısıyla bir Ünye düşmanlığı beslemektedirler. Ünye şu ya da bu gerekçelerle hak ettiği hizmetlerden yoksun bırakılmaktadır. Partimiz açısından da durum farklı değildir. Fırsatı bulan güruh Ünye'yi, Ünyeliyi ötelemeye, örselemeye, dik duranları kendince ezerek kendilerine yol açmaya, koltuklarını sağlama almaya çalışmaktadırlar. Bunları yaparken de sureti haktan gözükmekte, birlik beraberlik nutukları atmaktadır.

-“İYİ Parti Ünye İlçe Teşkilatı olarak, kukla olmayı, kula kul olmayı şiddetle reddettik”-

Ünye ve Ünyeli bu makam sevdalısı güruhu iyi tanımalıdır. Ünyeli partili- partisiz Ünye karşıtlarına prim vermemelidir. Daha dün Sayın Ahmet Arpacıoğlu'nu aday olması için iknaya çalışanlar, adeta yalvaranlar, gerek seçim sırasında, gerekse seçimin hemen ertesinde her türlü oyunu yapmaya çalışmışlardır. Bugün Ünye'nin gönüllerdeki başkanı olarak kabul ettiği Ahmet Arpacıoğlu'nu çiğnemek, yok saymak gayreti içine girmişlerdir. Şunu özelikle vurgulamamız gerekir ki; İYİ Parti Ünye ilçe teşkilatı olarak, Ne Sayın Ahmet Arpacıoğlu'nun, ne Enver Yılmaz'ın ne de bir başkasının payandası olmadık. Kukla olmayı, Kula kul olmayı şiddetle reddettik.

-“Bizden biat etmemizi bekleyenler, hayal kırıklığına uğradı”-

İYİ Partililer olarak Partimizin ilkeleri doğrultusunda çalışmalarına devam ettik. Bizim dik duruşumuz birilerini rahatsız etti. Bizden biat etmemizi bekleyenler hayal kırıklığına uğradı. Bunun üzerine tüm tutum ve davranışlarla gerek Ünye İlçe Teşkilatı, gerekse Sayın Arpacıoğlu ve bu partiye kuruluşundan bu yana maddi manevi destek olan gönüldaşlarımız ve arkadaşlarımız yok sayılmak istendi. Önce parti içinde huzursuzluk çıkarmak istediler, bunu da açıkça söylediler. Ben ve arkadaşlarım Sayın Müsavat Dervişoğlu gibi Ordulu bir değerin Genel Başkanımız olmasından büyük bir gurur duyduk, halen de duymaktayız.

-“Sayın Genel Başkanımıza buradan seslenmek istiyorum”-

Sayın Genel Başkanım; bugüne kadar sizinle birlikte yol yürüdük. Sizden aldığımız destekle, güçle görevimizi en iyi şekilde yapmaya çalıştık. Ancak, olağanüstü kongre de bizler, sizin seçilmeniz için karınca kaderince çalışırken, siz kan ter içinde ziyaretler yaparken, bir yerlerde kafa çekenler bugün söz sahibi oldular. Sizin adınıza kararlar alıyorlar. Bu güruh yanınızda olduğu sürece başarıya ulaşmanız mümkün değildir. Çünkü onların derdi ne sizin, ne de İYİ partinin başarılı olması değildir. Onların derdi bir parti kontenjanından ittifak çerçevesinde milletvekili olabilmek, bir makama oturmaktır. Küçük olsun benim olsun düşüncesindedirler. Bugün Ordu ilinde sizin adınıza karar alanların bir kısmı halen İYİ Parti’nin üyesi bile değildir.

-“Başta da söylediğim gibi Ünye'den korkuyorlar”-

Ünye'yi karıştırdıklarını söylemekten çekinmiyorlar. İYİ Parti İlçe Teşkilatı ve İYİ Partililer olarak bu koltuk sevdalılarına karşı direndik, direnmeye de devam edeceğiz. Geldiğimiz noktada ülkeye ve millete hizmet mücadelemizin İYİ PARTİ çatısı altında yapılamayacağını anladık. Ünye'yi hakir görenlerin, Ünye'yi bölmeye çalışanların, Ünye'ye kin kusanların ekmeklerine yağ sürmeyeceğiz. Celladını seven koyunlardan olmayacağız. Bu düşünce içinde siyaset zemininde olanlarla mücadelemizin devam edeceğinden kimsenin şüphesi olmasın. Kalemi elimizden alanlar, Kale'mizi elimizden ALAMAZLAR. Açıkladığımız sebeplerle; Ünye'nin haklarını korumak, İyi Partililerin haklarını korumak ve Ünye’ye düşmanlık edenleri deşifre etmek adına şahsım, Sayın Ahmet Arpacıoğlu, İyi Partili 6 Belediye Meclis üyesi ve 150 kadar arkadaşımızla birlikte İyi Parti’den ve tüm görevlerimizden istifa ettiğimizi Sayın kamuoyuna saygılarımızla sunarız.

-“Bizim istifa gerekçemiz İYİ Parti içinde oynanan oyunlara karşı bir dirençtir”-

Bizim istifa gerekçemiz İYİ Parti içinde oynanan oyunlara karşı bir dirençtir. Yoksa herhangi bir oluşuma herhangi bir partiye katılmak gibi düşünce ve niyetin içinde değiliz. En azından şimdilik bu benim kendi şahsıma söyleyebilirim. Herkesin iradesi kendisinedir ben bundan sonra aktif siyaset yapmayı bile düşünmüyorum ama ülkem söz konusu olduğunda her zaman o bayrağın altında mücadele etmeye devam ederim.

-“Ünye’nin, Ordu’nun kimsenin esiri olmayacağı noktasında bir direnç gösterme gayreti içerisinde olduk”-

Koltuk sevdalıları ve milletvekilleri adaylığı konusuna gelecek olursak, öncelikle Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve Genel İdare Kurulu Üyesi olan şahıs üzerinden vurgulamakta fayda var. Kendi adlarına bir takım dizaynları yapmak, Ordu ilini teşkilatlarını kendi kontrolleri altına almak ve Ordu ilinin tek karar sahibi kişiler olarak başımızda durmayı seçtiler. Bizde Ünye’nin, Ordu’nun, kimsenin esiri olmayacağı noktasında bir direnç gösterme gayreti içerisinde olduk. 

-“Şuanda yapılmakta olan hizmetlerin büyük bir kısmı Ünye hariç diğer diğer ilçelere kaydırılmaya çalışılmaktadır”-

Ünye’ye husumet besleyenler. Az önce açıklamam da söylediğim gibi Ünye son 40 yıl içerisinde bünyesinden değerli siyasetçiler çıkarmıştır. Özellikle Şükrü Yürür ve Refaattin Şahin ve aradan bir süre geçtikten sonra İdris Naim Şahin’in yapmış olduğu hizmetleri hiçbirimizin inkara etme lüksü yok.  Bize yapılan bu hizmetler sanki Ünye, Ordu’nun üzerindeymiş gibi değerlendirilmiş. Ordu’da böyle bir kara propaganda yapılmış ve bir Ünye düşmanlığı Ünye’ye karşı bir husumet olarak devam etmektedir.  Sanki Ünye’miz her türlü hizmeti almış, hizmetlerde boğulmuş ihtiyacı kalmamış gibi değerlendirilmekte. Şuanda yapılmakta olan hizmetlerin büyük bir kısmı Ünye hariç diğer diğer ilçelere kaydırılmaya çalışılmaktadır.”

-“Ünye’de birinci parti olmamıza rağmen hukiken seçimleri alamadık”-

Toplantıda konuşan İYİ Parti’den Ünye Belediye Başkan adayı Ahmet Arpacıoğlu, şunları söyledi;

“Ünye’mize 10 yıl hizmet etmiş bir arkadaşınız olarak 2024 yılı seçimlerinde de yine Ünye’ye hizmet etmek üzere burada bulunan, ancak fiilen burada bulunamayıp gönlü bizimle beraber olan, seçimlerde bizimle beraber mücadele eden bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.  31 Mart seçimlerinde Ünye’ye hizmet etmek üzere sizlerle berber yola çıktık. Çıktığımız bu yolda samimi ciddi bir şekilde mücadelemizi yaptık. Ancak başkanımızın da ifade ettiği gibi Ünye’de 1. parti olmamıza rağmen hukiken seçimleri alamadık, ancak Ünyelinin gönlünde bu seçimi kazandık. 

-“Seçimlerden sonra Ünye’mizde başlatılan bir Ünye düşmanlığı mücadelesini ciddi bir şekilde göğüslemek durumunda kaldık”-

Seçimlerden sonra Ünye’mizde başlatılan bir Ünye düşmanlığı mücadelesini ciddi bir şekilde göğüslemek durumunda kaldık. Bu şuradan başladı. ‘Ünye başarısız’ söylemlerini Musavvat beyin etrafında, sonradan aramıza katılanlar söylemeye başladı. İkbal hesabında koşanlar, hizmeti görmezlikten gelip koltuk sevdalılarına buradan sesleniyorum; Ünye size bu fırsatı tanımayacak, vermeyecektir. Bugün İYİ Parti’de samimi bir şekilde mücadele eden arkadaşlarımın da iyi niyetinden hiçbir endişem yok, belki onların birçoğu siyasete yeni başladılar, samimiler. Ancak Ünye’yle mücadele edildiğinin çok farkında henüz değiller, önümüzde ki günlerde bunu net göreceklerine inanıyorum. 

-“Sayın Genel Başkanımızın yanıltıldığını çok net olarak ifade etmek istiyorum”-

Sayın Genel Başkanımız Musavvat Dervişoğlu’na da buradan sesleniyorum. Ordulu olması hasebi ile Ordunun hala onuru ve gururudur. Ancak yanıltıldığını buradan çok net olarak ifade etmek istiyorum. Ordu’da Ünye sayı olarak en çok oyu alan ilçedir. Yüzde olarak hesap edildiğinde Büyükşehir dahil, Ünye, Büyükşehir’inde üstünde bir yüzdeliğe sahiptir. Ünye’nin büyükşehir Belediye Başkanından da üstünde bir yüzdelik aldığını göreceksiniz. 

-“Hedef koltuk, makam hesabıdır”-

Sayı olarak en çok rey alan Ünye, yüzdelik olarak en çok rey alan Ünye nasıl olur da başarısızlıkla itham edilir. Bu kurt koyun hesabıdır. Dolayısıyla hesap, hizmet hesabı değildir. Burada ki hedef koltuk, makam hesabıdır. Ünyeli de buna müsaade etmeyecektir. Bugüne kadar bize güvenen, inanan bütün Ünyelilere candan teşekkür ediyorum. Bize güvenmeye inanmaya devam etsinler. Biz dün olduğu gibi yarında Ünye’ye müdahaleyi kabul etmeyeceğiz.

“Ünye’yi kimsenin koltuk, makam yeri olarak kullandırmaya izin vermeyeceğiz”- Ünye’ye dün hizmet ettiğini söyleyenler, bizim hizmetlerimizin açılışını yaparak hizmet ettiler. Atatürk Parkını benden sonra açtılar, Ünye’ye hizmet ettiklerini söylediler.  Otogarı benden sonra açtılar, Ünye’ye hizmet ettiklerini söylediler. Onlar bizim eserlerimizle Ünye’ye hizmet ettiğini zannettiler. Ama Ünyeli hizmet edeni de, hizmet ediyormuş gibi yapanı da çok iyi biliyor, asla unutmuyor. Hiçbir endişeniz olmasın ki sizi biz asla yalnız bırakmadık, Allah izin verirse bu can bu bedende olduğu sürece hep sizin yanınızda olmaya devam edeceğiz.”

Ünye Kent / Özlem ARSLAN 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —