İkizce’nin tüm mahallelerini sel vurdu!

İkizce’nin tüm mahallelerini sel vurdu!

İkizce ilçesinde etkili olan sağanak yağışta metrekareye 186 kilogram yağış düşerken, ilçenin 26 mahallesinin tamamında hasar oluştu.

İkizce ilçesinde 7 Temmuz 2024 Pazar günü 12:00 ile 14:30 saatleri arasında etkili olan sağanak yağış, sel ve taşkınlara sebep oldu. Metrekareye 186 kilogram yağmur yağarken, ilçe o gün metrekareye en fazla yağış alan ilçe oldu. 

Heyelan sonucu yaklaşık 600 metre sürüklenen 2 inek telef oldu. 

Sel sularının tarım arazilerine ve evlere de zarar verdiği tespit edildi. 

Vatandaşlar selin yarattığı bu tahribatla baş etmeye çalışırken, yetkililer de zarar görenlere yardım eli uzatma çalışmalarını sürdürüyor.

Etkili olan sağanak yağış ve sel afeti ile birlikte bazı mahalle yolları kapanırken kapana yollar belediye ekiplerince yeniden ulaşıma açıldı. 

Yaşanan sel afetiyle birlikte 26 mahallesi bulunan İkizce’nin tüm mahallerinde hasar oluştu. Çok fazla toprak kayması ve heyelanın yaşandığı ilçede İkizce Belediyesi ve AFAD ekipleri hasar tespit çalışmaları yürütüyor. 

İkizce Belediyesi ve Ordu Büyükşehir Belediyesi yaraların sarılıp ilçede hayatın bir an önce normale dönmesi için çalışmalar aralıksız devam ediyor. 

Ekipler şehir merkezinde rüsumat temizleme, menfez ve yol temizlik çalışmaları, kırsal mahallelerde ise yol çalışmaları, hasar tespit ve temizlik çalışmaları yürütüyor. 

İkizce Belediye Başkanı Osman Kaygı, “İlçemizde meydana gelen aşırı yağışlar maalesef sel afetine neden oldu.  Allah'a şükürler olsun can kaybımız yok. Kapanan yolları açmak için çalışmalarımız devam ediyor. Rabbim, ülkemizi ve şehrimizi böylesine doğal afetlerden muhafaza etsin.” dedi.