Icilli köyüne bagli Kiran Mahallesi'nde evinin yakinindaki bahçede 27 Haziran cumartesi günü 6 yasindaki kardesi ve kuzeni ile oynayan Nazli ve Serdar Tirsi çiftinin kizlari Ikranur, saat 18.00 siralarinda otlayan büyükbaslarin yanina gitti. Küçük kiz, geri dönmeyince iki çocuk da durumu ailesine haber verdi. Çevrede arama yapan ailesi, kizlarindan iz bulamayinca jandarma ekiplerine haber verdi. Köye gelen jandarma, AFAD ve AKUT ekipleri, arama çalismasi baslatti. Ancak önceki gece ve dün yapilan aramalarda küçük kiza dair bir ize ulasilamadi.
JÖH'ler devrede
Kayip Ikranur Tirsi’yi arama çalismalari 4. Gününde de devam etti. Aramalara Giresun Jandarma Özel Harekat (JÖH) Taburu’ndan 50 kisilik ekip de katildi. JÖH, Il Afet ve Acil Durum Müdürlügü (AFAD), AKUT ve UMKE, Ordu Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Ekipleri’yle birlikte yaklasik 150 kisilik uzman ekip, kiz çocugunun evinin çevresinde ve ormanlik alanda arama çalismalarini sürdürdü. 170 hektar alanda tarama yapildi. Bugünkü aramalar özellikle Büyükada Deresi mevkisinde yogunlastirildi. JÖH ekipleri hem dere yataginda hem de çevresindeki findik bahçelerinde detayli arama yapti. Ayrica drone ile havadan görüntüleme yapilarak küçük çocuktan iz arandi. Arama çalismalarinda termal kameralarin yani sira 3 iz takip köpegi ile 1 kadavra köpegi de kullanildi.
Cansiz bedenine ulasildi
7 yasindaki Ikra Nur Tirsi'den aci haber kaybolmasindan dört gün sonra geldi. Ikranur’un cansiz bedeni Ordu Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Arama Kurtarmanin 6 kisilik ekibi tarafindan derede bulundu.
AKUT Giresun Temsilcisi Dr. Cengiz Cindemir sosyal medya hesabinda, “Maalesef kizimiz derede öldü bulundu” paylasimi ile olayi duyurdu.
9134,68%0,25
38,64% 0,05
43,90% -0,06
4205,16% -1,40
6814,90% 0,00
Ordu
07.05.2025