İlköğretim Haftası Ünye’de kutlandı

2024- 2025 Eğitim Öğretim Yılı İlköğretim Haftası, Ünye Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ünye Kaymakamlığı tarafından düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Eğitim 10.09.2024 15:57:00 875 0
İlköğretim Haftası Ünye’de kutlandı

İlköğretim Haftası dolayısıyla Ünye Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzenlendi. 

Törende İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz, Atatürk Anıtına çelenk sundu. Program saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sona erdi. 

İlköğretim Haftası kutlamaları Toki-Ömer Çam İlköğretim ve Ortaöğretim Okulunda devam etti.

-Ünye’de 87 okulda 26 bin 294 öğrenci ve 2 bin 110 öğretmen yeni döneme başladı -

Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz, okulda yapılan programda yaptığı konuşmada, 2024-2025 Eğitim Öğretim yılına ilçemizde 87 okulda 26 bin 294 öğrenci ve 2 bin 110 öğretmenle başlamanın heyecanı ve coşkusunu yaşadıklarını söyledi.

 Her yeni eğitim öğretim yılının yeni umutların yeşerdiği bir başlangıç olduğunu ifade eden Tokgöz, “Bugün Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli çerçevesinde bilgi bahçelerinde ekilecek binler tohumun yeşermesi için hep birlikte yola çıkıyoruz.” dedi. 

-“Hepimizin yüreğinde ki eğitim aşkı aydınlık bir geleceğin meşalesidir”-

İlçe Milli Eğitim Müdürü Tokgöz, öğretmenlere yaptığı çağrıda şunları söyledi:

“Kıymetli meslektaşlarım, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Eğitimdir ki; bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır ya da esaret ve sefarete terk eder’ sözleri eğitimin önemini bize açıkça ifade ederken; Türkiye yüzyılına yön verecek nesilleri yetiştirmek için bizlere her zamankinden daha ağır bir sorumluluk yüklemektedir. Sizler, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli en önemli taşıyıcısı ve uygulayıcısısınız. Sadece bilgili değil, aynı zamanda sevgiyi, sabrı ve erdemi öğrencilerimize aşılayarak onların dünyasını şekillendiriyorsunuz. Hepimizin yüreğinde ki eğitim aşkı aydınlık bir geleceğin meşalesidir. Yıl boyunca yapacağınız bütün çalışmalar için şimdiden teşekkür ediyor, başarılar diliyorum.”

-“Sizler ülkemizin ümidi, istikbali ve aydınlık yarınlarısınız”-

Öğrencilerin bu ülkenin geleceği, ümidi, istikbali ve aydınlığı olduğunu vurgulayan Özgür Tokgöz, şunları ifade etti:

“Sevgili öğrencilerimiz 9 Eylül Pazartesi günü Çanakkale’den Gazze’ye bağımsızlık kuruduğu vatan sevgisi konu ilk dersimizle başladık. Şunu unutmayın ki sizler ülkemizin ümidi, istikbali ve aydınlık yarınlarısınız. Bundan dolayı bizler bütün hayallerimizi sizlerin üzerinde kuruyoruz. İnanıyoruz ki yarınların Türkiye’si sizlerle daha aydınlık daha mutlu, daha gelişmiş ve daha kalkınmış olacaktır. Sizlerin eğitimde yenilikçi yaklaşımlarla akademik başarının yanında evrensel değerlerle donanmış, özgüveni yüksek, milli değerlerine ve manevi değerlerine bağlı, geleneklerine ve tarihine saygılı, bilim, teknoloji ve kültür, sanat ve sporla ilerleyen hayat boyu araştıran ve öğreten, gelişime açık ve yenilikçi bakış açısına sahip bireyler olarak yetişmeniz en önemli önceliğimizdir.”

-“Çocuklarımızın eğitim yolculuğunda onlara en büyük desteği velilerimiz veriyor” -

Velilere de mesaj veren İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz, “Kıymetli velilerimiz, çocuklarımızın eğitim yolculuğunda onlara en büyük desteği sizler veriyorsunuz.  Bu yolda bizlerle beraber hareket ettiğiniz için sizlere çok teşekkür ediyoruz. Eğitimde aile, okul ve toplum iş birliğinin önemini her zaman vurguluyoruz ve bu iş birliğinin daha da arttırılması için elimizden geleni fazlasıyla yapacağız. 2024-2025 eğitim öğretim yılının öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz, tüm eğitim çalışanlarımız velilerimiz ve bütün paydaşlarımız için sağlıklı, mutlu, huzurlu ve başarılı geçmesini dilerken, ilköğretim haftasını kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” diye konuştu. 

Konuşmaların ardından Toki-Ömer Çam İlköğretim ve Ortaöğretim 4. sınıf öğrencisi, 1. sınıfa başlayan arkadaşına ‘hoş geldin’ çiçeği verdi.

Program, şiir dinletilerinin ardından halk oyunları gösterisiyle sona erdi.

Ünye KENT Gazetesi

Özlem ARSLAN


  • Salı 13.5 ° / 6.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 15.8 ° / 8.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 14.4 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    8875,22%2,55
  • DOLAR

    34,23% 0,05
  • EURO

    37,02% 0,03
  • GRAM ALTIN

    3015,53% 0,79
  • Ç. ALTIN

    5005,45% 0,22

Ordu

22.10.2024

  • İMSAK 05:16
  • GÜNEŞ 06:41
  • ÖĞLE 12:18
  • İKİNDİ 15:15
  • AKŞAM 17:45
  • YATSI 19:05
https://www.facebook.com/%C3%9Cnye-Kent-Ofset-106507792092593