Tarih: 01.10.2024 18:33

İYİ Parti’den meclise soru önergesi!

Facebook Twitter Linked-in

İYİ Parti Gurup Başkanı Şengül Ağca, bu personellerin şuan belediyenin hangi biriminde çalıştığını ve bu kişilerin şuan Türkiye’nin hangi il veya ilçelerinde yaşadığını sorarak, soruların yazılı olarak yanıtlanmasını talep etti.

İYİ Parti grubu ayrıca, acısu çeşmeleri ve reklam tabela vergisiyle de ilgili soru önergesi vererek gündeme getirdi. 

Ünye Belediyesi Ekim Ayı Olağan Belediye Meclis Toplantısı Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı’nın il dışında olması dolayısıyla Başkanvekili Orhan Gürel Başkanlığı’nda Ünye Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleşti.

Meclis Toplantısında gündem dışı söz alan İYİ Parti Gurup Başkanı Şengül Ağca, Ünye Belediye Meclis Başkanlığına üç konuya ilişkin soru önergesi vererek cevabın taraflarına yazılı olarak verilmesini talep etti. 

Ağca’nın soru önergelerinin ilki Ünye Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü üzerinden personel alımı oldu. 

Ünye Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü üzerinden 2019-2024 yılları arasında kaç kişinin memur olarak işe alındığını, bu personellerin şuan belediyenin hangi biriminde çalıştığını ve bu kişilerin şuan Türkiye’nin hangi il veya ilçelerinde yaşadığını sordu. 

Ağca diğer iki soru önergesinde ise acısu çeşmeleri ve reklam tabela vergisi ile ilgili sorularını yöneltti. 

Ünye Belediyesi’ne Özel Kalem’den kaç işi alındı

Ünye Belediye Meclisi İYİ Parti Gurup Başkanı Şengül Ağca, soru önergesini şöyle verdi: 

“Belediyemiz Özel Kalem Müdürlüğü birimine 2019-2024 yılları arasında kaç kişinin memur olarak işe alımı yapıldı? Bu zamana kadar alınan kişi sayısı ne kadardır? Şu an bu personeller belediyemizin hangi birimlerinde veya ülkemizin hangi il veya ilçelerinde görev yapmaktadır. Gereğinin yazılı olarak bildirilmesini arz ve talep ederiz. 

Acısu çeşmeleri neden akmıyor, çeşmelere bakım neden yapılmıyor 

Bölgenin kent içerisindeki çeşmelerine acısu akan tek kent olan Ünye’de acısu çeşmelerinin son zamanlarda su kesintisi yaşanması ve bu durumun giderilmemiş olması halkımıza mağduriyet yaşatmaktadır. Kentimiz için önemli bir değer olan acısu çeşmelerinin daha kimlikli ve vasıflı olması için tek tip mimari ve kültürel bir görünümle hizmete devam ettirilmesi kentimiz için önem arz etmektedir. 

Reklam Tabela vergilerinde durum ne? 

2364 sayılı belediye gelirleri kanunun 12. Maddesine göre, belediye sınırları ve mücavir alanları içinde yer alan özel ve tüzel iş yerlerinin ödemesi gereken tabela ve reklam vergisi kapsamında ½ ışıksız reklam tabelası olanlar hariç belediye sınırları ve mücavir alanları içinde bulunan kaç özel ve tüzel iş yeri bulunmaktadır. Her yıl ocak ayında işyerlerinin belediye gelirler idaresine vermesi gereken beyannamelerin sayısı iş yeri sayısı ile uyumlu mudur? Geçmiş yıllarda mevcut iş yerlerinden tabela reklam vergisi olarak tahsil edilen vergilerin yıllık olarak toplamı ne kadardır? Tahsil edilemeyen reklam ve tabela tutarı ne kadardır? Beyanname vermeyen ve tabela reklam vergisini ödemeyen özel ve tüzel iş yerleri miktarı ne kadardır? Reklam ve tabela vergisi ödemeyen iş yerleri için ödeme talimatı verilmiş midir? Yasal süre içerisinde ödenmeyen iş yerlerine gecikme faizi uygulaması yapılmış mıdır ve ne kadardır? Tabela ve reklam vergisi ödemeyen iş yerleri için icra-i işlem yapılmış mıdır? Yapılmış ise sayısı nedir? Usulsüz reklam ve tabela uygulaması yapan özel ve tüzel iş yerlerinden tabelası söktürülen iş yerleri var mıdır? Tabela reklam vergisi gelirimiz ne kadardır, gelir kaybımız ne kadardır? Mevcut iş yerlerinde her yıl düzenli reklam tabela denetimi yapılmakta mıdır? Belediyemizin reklam tabela gelirlerini artıracak ne gibi önlem ve düzenlemeler yapılabilir?”

Ünye Belediye Başkanvekili Orhan Gürel ise verdiği cevapta, “Acısu çeşmeleri ile ilgili konu Büyükşehir’imizi ilgilendiren bir konu. İşyeri ruhsatı ile ilgili konuda Ruhsat İşleri Müdürlüğümüz yaklaşık 3 aydır bir fiil çalışma yapıyor. Mahalle mahalle geziyor. İşyeri ruhsatları olmayan, eksiği olanlara da sürekli bir süre tanıyoruz. Bu süre içerisinde gelin, iş yeri ruhsatlarınızı alın, diye talepte bulunuyoruz. Gelmeyen arkadaşlarımıza da encümenden Kabahatler Kanunu’ndan ceza yazma cihetine gidiyoruz.” dedi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —