Tarih: 09.09.2024 09:00

İYİ Parti’nin Ünye’de başkanı kim olacak?

Facebook Twitter Linked-in

Demir, Ünye ilçe teşkilatı olarak yapılacak değişikliğin mutlaka İYİ Parti’nin kuruluşundan bu güne görev alan, hala göreve devam eden mevcut yapılanması içerisinde istişareyle olması gerektiğini vurguladı. 
Ünye’nin de talebi doğrultusunda bir teşkilat değişikliğine gidilmesinin önem arz ettiğini ifade eden Demir, “Bunun dışında emri vaki bir değişiklik yapılmasının kaos yaratacağını söyledik. Kendisi de bu duruma olumlu olarak yaklaştı. Mutlaka istişare ile bir değişiklik olması halinde bu işin gerçekleşeceğini beyan etti.” dedi. 
Demir, “İYİ Parti çok yakın gelecekte milliyetçi, muhafazakâr yapısıyla, Cumhuriyetçi yapısıyla, Atatürk ilke ve ilkelerine bağlılığı noktasında Türkiye’de merkez sağın kalesi olmaya aday bir partidir. Bunun da gerçekleşeceğine inanıyoruz.” diyerek partinin siyasette yükselişini ifade etti. 
İYİ Parti Ordu İl Başkanı Fatih Titiz göreve gelmesinin ardından ilçe ziyaretlerinin ilkini Ünye’ye yaptı. Ünye ziyaretinde partisinin ilçe başkanlığında partililer ile bir araya gelen Başkan Titiz, karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.
İYİ Parti Ünye İlçe Başkanı Avukat İrfan Demir, ziyarete ilişkin Ünye Kent Gazetesi muhabirine yaptığı açıklamada, partisinin il genelinde yenilenmeye gittiğini, bu kapsamda ziyaretler yaptığını söyledi. 
- İlk ziyaret Ünye’ye - 
Artık yorulduğunu ve kongre olması halinde yeniden aday olmayacağını açıklayan İrfan Demir, şu açıklamayı yaptı:
“İl Başkanımız Fatih Titiz Bey geçtiğimiz ay içerisinden genel merkez tarafından Ordu il başkanı olarak görevlendirildi. Önce ki başkanımız Sayın Melihşah Murat Genç başka bir göreve atanmak üzere görevinden ayrıldı. Bu doğrultuda İl Başkanımız Fatih Titiz Bey yeni yönetimini oluşturdu. İlk ziyaretini de Ünye’den başlatmak üzere ilçe teşkilatımızı ziyaret etti. Kendisi istişarelerde bulundu. İstişare nezdinde karşılıklı görüşmeler yaptık. 
-“İl yönetimi değiştikten sonra ilçe yönetimlerinde de bir değişiklik yapılacak”-
Genel merkezin veya İl Başkanlığının birlikte tasavvufu olarak değerlendiriliyor. Ancak şunu söyleyebilirim il yönetimi değiştikten sonra ilçe yönetimlerinde de bir değişiklik yapılacak. Bu zaten olması gereken bir konu idi, mevcut içerisinde iki tane seçim geçirmiş yönetim kurulunda mutlaka boşluklar meydana geliyor. Boşlukların yedek üyelerle değerlendirilmesi kadar, bir de kan değişimine ihtiyaç olduğunu 1 yıldan beri söylüyordum. Ancak bu doğrultuda genel merkezin yönetiminin il başkanının, tasarrufunun ne olacağı noktasında kesin net bir bilgi sahibi değiliz. Bizde duyumlarla hareket ediyoruz. İlçe teşkilatında da yeniden bir yapılanmanın söz konusu olacağını biliyoruz. Tahmini öngörüm şuanda il teşkilatımız fiziki olarak yeniden yapılıyor. Başka bir il binası ve Altınordu ilçe binası faaliyete geçiyor, tüm bu aşamalarda aynı zamanda da aynı il başkanımızın ifadesiyle ilçeler nezdinde de arayışlar devam ediyor. Devam edecek ilçe başkanları ya da değişecek ilçe başkanları ve yönetim kurulları ile ilgili araştırma yapılıyor. 
-“İstişare ile Ünye’nin de talebi doğrultusunda bir değişikliğine gidilmeli”-
Bu konuda kesin bir cevap vermem mümkün değil. Bizim o noktada karşı çıktığımız hususlarda oldu, bunu il başkanımızla da paylaştık. Bizde değişimlerden yanayız, yeni bir kan değişikliği gerekiyor ama kanaatimize göre de Ünye ilçesi olarak özellikle yerel seçimlerde bizim büyük ölçüde başarılı olduğumuz açıkça ortada. Bunu belediye meclis üyesi sayımız ile aldığımız oy oranı ile ispatladığımızı düşünüyoruz. Genel açıdan bakacak olursak bir seçimi kaybetmek bunun adı başarısızlıktır. Ama yiğidi öldürürken hakkını da yememek lazım. Bu sebeple de il başkanımıza yaptığımız istişarede özel olarak şunu belirttik, Ünye ilçe teşkilatı olarak burada bir değişiklik yapılacak ise mutlaka İYİ Parti’nin kuruluşundan bu güne görev alan, hala göreve devam eden mevcut yapılanması içerisinde istişare ile Ünye’nin de talebi doğrultusunda bir teşkilat değişikliğine gidilmesi önem arz etmektedir. Bunun dışında emri vaki bir değişiklik yapılmasının kaos yaratacağını söyledik. Kendisi de bu duruma olumlu olarak yaklaştı. Mutlaka istişare ile bir değişiklik olması halinde bu işin gerçekleşeceğini beyan etti.
-“Kongre olursa kesinlikle aday olmayacağım “-
Ben artık yorulduğumu hissediyorum. Tabi seçimle gelmiş bir ilçe başkanıyım. Dolayısıyla herhangi bir görev değişikliği olmasa da önümüzde ki kongreye kadar başkanlığı yürütmek benim görevim, İYİ Parti’ye de bir borcumdur. Ancak yapılacak olan kongreye gidilmesi halinde kongrede ben aday olmayacağımı daha önceden beyan etmiştim. Bu görüşümde de kararlıyım. Genel merkez ya da il başkanlığı bizim kongreye kadar devam etmemiz noktasında bir tasavvuf yaparsa, kongreye kadar çalışmayı düşünürüm. Onun haricinde kongrede kesinlikle aday olmayacağım.
-“İYİ Parti çok yakın gelecekte Türkiye’de merkez sağın kalesi olmaya aday bir partidir”-
Bugün Halk TV’de sayın Genel Başkanımız Müsavat Dervişoğlu’da çok güzel açıklamalarda bulundu. İYİ Parti ‘de yeniden bir yapılanma, yeniden bir şaha kalkma durumu söz konusu. Genel başkanımız il il, ilçe ilçe gezmek suretiyle vatandaşla sürekli temas halinde çalışmalarına devam ettiriyor. Biz genel olarak yerel seçimlerde, Türkiye genelinde sayısal oranda bir düşüş yaşamışsak da, bunu yerel seçiminin konjektörü olduğunu tespit ettik. Dolayısıyla oy oranımızın yerel seçim ortalamasına göre %3, %4 olmasına rağmen, genel oy oranımızın %4’ler seviyesinde olduğunu biliyoruz. Genel Başkanın değişmesinden sonra da ve da Müsavat Dervişoğlu gibi Ordumuzun öz evladı birisinin Genel Başkan olmasını sebebiyle de kendisinin dürüstlüğü, çalışkanlığı doğrultusunda baktığımızda oy oranımızın sürekli bir yükseliş halinde olduğunu görmekteyiz. Programımızın da buna göre düzenlendiğini biliyoruz. İYİ Parti çok yakın gelecekte milliyetçi, muhafazakâr yapısıyla, Cumhuriyetçi yapısıyla, Atatürk ilke ve ilkelerine bağlılığı noktasında Türkiye’de merkez sağın kalesi olmaya aday bir partidir. Bunun da gerçekleşeceğine inanıyoruz.”
Ünye KENT Haber
Ömer GÜNEY
 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —