Karadeniz'in deniz kenti Ünye…

Ünye Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Adnan Sobi, Ünye’nin Karadeniz’in plaj kenti olduğunu belirterek, güvenlikli ve hizmet alt yapısı olan toplam 7 halk plajı ve 12 özel plajlarıyla bölge turizmine hizmet verdiklerini söyled

Aktüel 14.06.2024 14:10:00 653 0
Karadeniz

Ünye Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Adnan Sobi, yaptığı yazılı basın açıklamasında Karadeniz’deki tüm plajların güvenli olduğunu söyledi.

-“Hedeflerimizden biri konaklama, eğlence, plaj ve yeme-içme sektöründe insan hayatını korumak”- 

Karadeniz Bölgesi’nin en çok güvenlikli özel plajlarına sahip olan Ünye’nin deniz sektöründe bölge lideri olduğunu vurgulayan Adnan Sobi, şu açıklamayı yaptı:

“Ünye Turizm İşletmeleri Derneği(ÜNTİD) olarak asli hedeflerimizden biri konaklama, eğlence, plaj ve Yeme-İçme sektöründe insan hayatını korumaktır. Bu hedefle güvenli, sağlıklı ve mutlu bir tarih, kültür ve turizm kenti olmak için saha çalışmalarımız devam etmektedir.

-“Ünye’miz Türkiye’de tek olan Manyetik Siyah Kumlu plajlarıyla ünlenmiştir”-

Ünye’miz Türkiye’de tek olan Manyetik Siyah Kumlu plajlarıyla ve yaklaşık 30 km’lik sahilleriyle ünlenmiştir. Bu ölçekte irili ufaklı onlarca plajı bulunmaktadır. Bu plajların tamamına yakın kısmının işletmesi ve güvenli plaj hizmeti özel sektör ve Ordu Büyükşehir Belediyesi bünyesinde olup, güvenli hizmet altyapısı ile yerli ve yabancı misafirlerimizin hizmetindedir.

-“Karadeniz doğası gereği RİP (Çeken) akıntısı oluşan bir iç denizdir”-

Ancak, şu bilinmelidir ki Karadeniz doğası gereği RİP (Çeken) akıntısı oluşan bir iç denizdir. Dolayısıyla, yüzmek için halkımızın mutlaka güvenli ve cankurtaran hizmet alt yapısı olan plajlarımızı tercih etmeleri hayati önem arz etmektedir. 

-“19 adet plaj ile bölgenin deniz kentidir Ünye”-

Güvenli ve temiz altyapıya sahip plajları olan Ünye'mizin doğu yakasındaki Kavaklar Irmağı ile Batı yakasındaki Akçay Irmağı arasında bulunan özel plajlar ve Ordu Büyükşehir Belediyesi kontrolündeki güvenlikli ve hizmet alt yapısı olan toplam 7 halk plajı, 12 özel plajlarıyla bölge Turizmine hizmet etmektedir. Bu plajlarımızdan 5 özel plajımız 2022 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Turizm Plajı olarak belgelenmiştir. Turizm Bakanlığı tarafından belgelendirilen plajlarımız; Mavi Deniz Turistik Tesisleri Plajı, Gülen Kamping Plajı, Kardelen Plajı, Atik Otel Plajı ve Çınarsuyu Yiğitler Kamping Plajıdır. Ünye plajları, doğu girişinde 3 adet özel tesis plajı olarak hizmet veren Mavi Deniz Plajı, Sultan Sofrası Plajı ve Balıkçı Restoran Plajı bulunmaktadır. Batı yakasında ise Gülen kamping plajı, Atik Otel plajı, Uzunkum plajı, Kardelen plajı, Evim Pansiyon Plajı, Ankara Otel Plajı, Yanıklar Apart Otel Plajı, Ayanikola Tatil Evleri Plajı ve Çınarsuyu Yiğitler Camping plajıyla birlikte 12 adet özel plaj bulunmaktadır. Toplamda Ünye Belediyesi Kadınlar Plajı ile birlikte 19 adet plaj ile bölgenin deniz kentidir Ünye. 

-“Karadeniz bir Cennet, cennetin köşkü Ünye sizleri bekliyor”-

Ünye 'de 6 adet Ordu Büyükşehir Belediyesi ve 1 adet Ünye Belediyesi Kadınlar Plajı olmak üzere 7 adet halk plajımız bulunmaktadır. Ordu Büyükşehir Belediyesine bağlı olan plajlarımız: Ünye'nin Doğu yakasından itibaren, Eskikızılcakese Plajı, Kavaktepe Plajı, Kırkevler Plajı, Fevzi Çakmak Plajı, Uzunkum Plajı, Çınarsuyu Plajı ve Ünye Belediyesi Kadınlar Plajlarıdır. Tüm Plaj, Konaklama, Kamping, Mesire alanları, eğlence ve yeme - içme tesislerimiz, sağlıklı, güvenli ve keyifli bir tatil için siz değerli misafirlerimizin hizmetindedir. Karadeniz bir cennet, cennetin köşkü Ünye sizleri bekliyor...”


  • Cuma 24.9 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 25.9 ° / 14.9 ° Güneşli
  • Pazar 25.8 ° / 17.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    10680,9%1,85
  • DOLAR

    32,96% 0,46
  • EURO

    35,23% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2460,39% 0,12
  • Ç. ALTIN

    3954,72% 0,00

Ordu

28.06.2024

  • İMSAK 02:52
  • GÜNEŞ 04:52
  • ÖĞLE 12:37
  • İKİNDİ 16:37
  • AKŞAM 20:12
  • YATSI 22:02
https://www.facebook.com/%C3%9Cnye-Kent-Ofset-106507792092593