Tarih: 24.10.2024 18:04

Kestane tezgahlarda, kışın ucu göründü…

Facebook Twitter Linked-in

Ünye’de Kaledere Mahallesi Cengiz Topel Caddesi Mithat Kısacıkoğlu Parkı yanında yıllardır kestane satan Hüseyin Toprak, Ünye KENT Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, kış mevsiminin habercisi olan kestanenin satışına başladıklarını söyledi. 

Bu dönem İzmir Ödemiş’ten gelen kestaneleri satan Toprak, “Diğerleri kurtlu olduğu için İzmir Ödemiş’ten gelenleri satmaya başladık. Vatandaşların ilgisi yavaş yavaş artmaya başladı. Fiyatlar pahalı olduğu için vatandaş tadımlık alıyor.” dedi. 

-“Kestane kebabı soğuk havalarda daha çok tercih ediliyor”-

Kestanenin kış mevsiminin habercisi olduğunu ifade eden Hüseyin Toprak, “Büyüklerimiz tecrübelerinden hareketle kestanenin kış habercisi olduğunu bellemiş. Bizdeki kestaneyi görenler de kış mevsiminin artık yaklaşmaya başladığını ifade ediyor. Bir de kestane kebabı soğuk havalarda daha çok tercih ediliyor. Kestane iyi bir şifa kaynağıdır. Mevsimsel bir üründür.” diye konuştu. 

-“İyi bir kestane kebabı nasıl yapılır?” -

Kestane satıcısı Toprak, iyi bir kestane kebabı yapmak için şu önerilerde bulundu:

“Kestaneyi aldıktan sonra güzelce yıkanmalı. Yıkadıktan sonra da kesiyorsunuz. Kestikten sonra biraz suda bekletirseniz kabarır ve daha güzel olur. Ardından ister fırında, ister tavada ve kuzinelerin üstünde pişirilebilirsiniz. Biz kestaneleri çiğ satıyoruz. Eğer müşterinin aciliyeti yoksa kestaneleri kesip öyle de verebiliyoruz.”

Hüseyin Toprak, kilosunu 300 TL’den satılan kestanenin 15 Eylül’de satışının başladığını, 15 Şubat tarihine kadar da sürdüğünü sözlerine ekledi. 

Ünye Kent / Arda TERZİ

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —