Tarih: 17.10.2024 09:00

“Kim Ünye Belediye Başkanı olmak istemez!”

Facebook Twitter Linked-in

“10 yıl önce olsaydı beni kimse tutamazdı”  diyen Sarıkahraman, “Hüseyin Başkan Kimya Mühendisi, yapıyor. Ahmet Çamyar Avukattı, yaptı. Belediyeyi, Belediye Başkanları yönetmemeli bence. Ekip yönetmeli.” mesajı verdi. 

“Belediye Başkanı olursam ben kırmaktan korkarım. Ben kimseyi arkamdan dolandırmam, kimsenin de arkasından dolanmam.” diyen Osman Sarıkahraman,  sosyal demokrat adı olmasına rağmen hiçbir zaman bulunduğu kurumlarda siyaset yapmayarak işini yaptığını vurguladı. 

Üretici için Ziraat Odası Başkanı olarak olması gereken her yerde olduğunu vurgulayan Sarıkahraman, “Ünye’ye yöneten hiç kimseye karşı olmadım. Kaymakamımızla beraber, Belediye Başkanımızla beraber nerede olmam gerekiyorsa hiç sorun değil; bunu ister sağ tarafa koyun, ister sol tarafa. Orada oldum.” dedi. 

Ünye Ziraat Odası’nda heyecanının devam ettiğini ifade eden Osman Sarıkahraman, ÜTSO Başkanı İrfan Akar’ın ‘Mevcut başkanlar potansiyel adaydırlar’ sözünü hatırlatarak 4. Dönem için aday olduğunu vurguladı.

Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, her hafta Çarşamba akşamları 91.1 frekansından yayın yapan Şahane Radyo’da Gazeteci ve Radyo Programcısı Ali Öztürk’ün sunduğu “Kentin Sesi” programına konuk oldu.

Programda soruları yanıtlayan ve bölgenin tarımını, fındık ürününü, üreticinin içinde bulunduğu sorunları aktaran Sarıkahraman, Ünye Ziraat Odası Başkanlığında sonraki dönem başta olmak üzere siyasetin gelecek dönemine ilişkin sinyaller verdi…

-“Kim Ünye Belediye Başkanı olmak istemez!” 

Ünye Kent Gazetesi ve Şahane Radyo sahibi Gazeteci Ali Öztürk’ün, “Sizi her dönem bir yerlere yakıştırıyorlar, yakıştırmaya da devam edecekler. Zaman zaman siyasetin farklı konumlarında adınız geçiyor. Aklınızdan ya da kalbinizden böyle bir şey geçmiyor mu? Tabi geçmişinizde siyaset yapmış biri olarak; iktidar dolu, muhalefet boş diyebilirsiniz. Gönlünüz siyaset yapmaktan hiç geçmiyor mu?” sorusuna “Kim Ünye Belediye Başkanı olmak istemez!” diyerek yanıt veren Osman Sarıkahraman, şunları söyledi:

-“Beni kimse tutamazdı” -

“10 yıl önce olsaydı beni kimse tutamazdı. Kim Ünye Belediye Başkanı olmak istemez! Kim Ünye’yi temsil eden Ordu’nun bir Milletvekili olmak istemez. Ama ben Milletvekilliğinin bana göre olduğunu düşünmüyorum. Ben anamı bırakıp, evimi ve ailemi, bağımı bahçemi bırakıp gidemem. Belediye Başkanlığı yaparım tabi ki; kim yapmaz. Hüseyin Başkan Kimya Mühendisi, yapıyor. Ahmet Çamyar Avukattı yaptı. Belediyeyi, Belediye Başkanları yönetmemeli bence. Ekip yönetmeli.

-“Kimseyi arkamdan dolandırmam, kimsenin de arkasından dolanmam” -

Belediye hukuku yönetmeli. Belediye Başkanı olursam ben kırmaktan korkarım. Ben kimseyi arkamdan dolandırmam, kimsenin de arkasından dolanmam. Belediyenin bir hukuku vardır, meclis vardır ve meclis kararı vardır. İktidarı ile muhalefetiyle uyarım, orada hiç kimseyi etkilemem. 

-“Bulunduğum kurumlarda siyaset yapmadım” -

Sosyal demokrat bir adımız var. Ama ben hiçbir zaman bulunduğum kurumlarda siyaset yapmadım. Tip ve konuşma olarak herkes ne olduğumu biliyor. Ama ben Türkiye’yi siyaseten yöneten hiç kimseye karşı olmadım. Ünye’ye yöneten hiç kimseye karşı olmadım. Kaymakamımızla beraber, Belediye Başkanımızla beraber nerede olmam gerekiyorsa hiç sorun değil; bunu ister sağ tarafa koyun, ister sol tarafa.”

-“Ünye Ziraat Odası’nda heyecanım devam ediyor” -

Gazeteci Ali Öztürk’ün, “Osman Sarıkahraman 4. Dönemi düşünüyor mu? Yoksa birilerini yerine hazırlıyor mu?” sorusuna ise 

“ÜTSO Başkanımız İrfan Akar, mevcut başkanlar potansiyel adaydırlar, demişti. Ben onun sözünü tekrarlayayım. Muhtarlığımda da yerime bir veliaht olarak hazırlamadım. Berberliğimde çok berber yetiştirdim. Muhtarlık ve Muhtarlar Derneği’nde yorulduğumu gördüm ve bıraktım. ‘Seçimi kaybedeceğini anladı, o yüzden bıraktı’ diyebilirler. Ama aday olduğum sürece benim mahallemde kimse benden seçimi alamazdı. Ama yorulduğumu hissetmiştim. Seçimi kazandığım gün dedim, ‘Arkadaşlar bu son dönemim, herkes çalışmasını yapsın’ diye. Ünye Ziraat Odası’nda heyecanım devam ediyor. Şuanda iyi gidiyor, iyi götürüyorum.  Bir Tarım Okulumuz var. Belki de Tarım Okulumuz Türkiye’de tek. Ziraat Odası’nın bir okulu var ve orada 2. sınıfa giden minik çocukları eğitiyoruz. O yüzden burada mutluluğun karşılığını görünce biraz daha bakalım, gidelim. Aday olmak isteyene engel olmam ama bende potansiyel adayım.”

Ünye Kent / Yücel ARSLANTEKE 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —