Tarih: 08.10.2024 15:01

Kuğukent Kavşağına sinyalizasyon!

Facebook Twitter Linked-in

Ordu’nun ihtiyaç duyulan yerlerinde kavşak düzenleme çalışması yapan Büyükşehir Belediyesi, Altınordu ilçe merkezi Karşıyaka Mahallesinden geçen Kuğukent kavşağında düzenleme ve sinyalizasyon çalışması başlattı.

Karşıyaka Mahallesini ikiye bölen çevreyolu üzerinde bulunan, günün ihtiyaçlarına karşılık veremeyen ve sık sık trafik sorunlarının yaşandığı kavşakta düzenleme yapılıyor. 

Yaya ve araç trafiğinin yoğun olduğu kavşakta başlayan çalışmalarla geometrik ve trafik düzenleme projesi hazırlanırken, kavşağın çalışma prensibinin sinyalizasyon sistemi ile olması kararlaştırıldı. Bu proje kapsamında, mevcut dönel kavşak kaldırılarak trafik ışıklarından bağımsız sağa serbest dönüş şeritleri oluşturulacak. Ayrıca, ana yolda yetersiz kalan depolama alanlarının yerine sola dönüş şeritleri tasarlanacak. 

Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte trafikte bekleme süreleri azaltılarak şehir içi trafik akışkanlığı artırılacak ve can ile mal güvenliği sağlanmış olacak. 

Karşıyaka Mahalle Muhtarı Nail Şafak Çelebi, düzenlemenin yaya ve araç trafiğini rahatlatacağını belirterek, yapılacak çalışma için Ordu Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti. 

Ünye Kent / Ordu Büyükşehir Belediyesi

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —