Meclis bütçe için 15 Ekim’de toplanacak!

Meclis bütçe için 15 Ekim’de toplanacak!

Ünye Belediyesi Ekim Ayı Olağan Belediye Meclis Toplantısı’nda, belediyenin 2025 gelir-gider bütçesi görüşülerek komisyona havale edilirken, Belediye Meclisi bütçe için 15 Ekim 2024 tarihinde olağanüstü toplanacak.

Ünye Belediyesi Ekim Ayı Olağan Belediye Meclis Toplantısı Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı’nın il dışında olması dolayısıyla Başkanvekili Orhan Gürel Başkanlığı’nda Ünye Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleşti.

Gündemde 8 maddenin görüşüldüğü Meclis Toplantısı’nda, görüşülen maddelerden 3’ü imarla ilgili olurken, imarla ilgili maddeler oy birliği ile kabul edildi. 

- Aşevi için15 Milyon TL aktarıldı -

Gündemde görüşülen maddede Ünye Belediyesi Afet İşleri Müdürlüğü’nden Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğüne 15 Milyon TL ödenek aktarılması konusu görüşülerek oy çokluğu ile kabul edildi. 

Ünye Belediye Başkanvekili Orhan Gürel, “Geçtiğimiz aylarsa Afet İşleri Müdürlüğü’müzü kurduk ve bunun yönetmeliği ile bütçesini Meclisimizde onamıştık. Afet İşleri Müdürlüğü’müzün 2024 yılı bütçesi 60 Milyon 840 bin TL. Bu bütçeden 15 Milyon TL Halkla İlişkiler Müdürlüğü’ne aktarıyoruz. Bilindiği üzere bir aşevimiz var. Bu aşevinde günlük 400 aileye sıcak yemek ulaştırıyoruz. Tabi ki bu bir maliyet. Bu vesile ile aşevimize yardımda bulunan hayırseverlerimize Allah razı olsun diyoruz.” dedi. 

-Belediye Meclisi 15 Ekim’de olağanüstü toplanacak -

Gündemde görüşülen diğer maddede;  Ünye Belediyesi 2025 yılı gelir ve gider bütçesi ile Ünye Belediyesi 2025 yılı performans programı görüşülerek Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi. 

Ünye Belediye Meclisi’nin,  2025 bütçesi ile 2025 yılı performans programı görüşülmek üzere 15 Ekim 2024 Salı günü 14:00’da olağanüstü toplanacağı bildirildi. 

Ünye Belediye Meclis Başkanvekili Orhan Gürel, “2025 yılı gelir ve gider bütçesini plan ve bütçe komisyonuna havale ediyoruz.  15 Ekim 2024 Salı günü 14:00’da olağanüstü meclis toplantımız olacak. Bu iki maddeyi olağanüstü meclis toplantısında görüşerek karara havale edeceğiz.” dedi. 

-Ünye Belediyesi 2025-2029 stratejik planı görüşüldü -

Gündemde görüşülen bir diğer maddede, Ünye Belediyesi 2025-2029 yılları stratejik planının belediye meclisinde görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. 

Ünye Belediyesi Mali Hizmetler Müdürü İlhan Odabaşı, Ünye Belediyesi 2025-2029 yılları stratejik planı il ilgili Belediye Meclisine bilgi verdi.

Müdür Odabaşı açıklamasında şunları kaydetti;

“İlçemizde yaşayan hemşerilerimizin yaşam standartlarının daha da yükselmesi için gerekli özverili çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Sosyal ve kültürel organizasyonlar başta olmak üzere eğitim, sağlık, yeşil alan ve spor gibi birçok alanda gerçekleşen yatırımların yanı sıra sürekli büyüyen Ünye’nin altyapı ve üstyapı çalışmalarına da önem veriyoruz. Temel hedeflerimize ulaşmak için planlı hareket ederek gerektiğinde de değişen koşullara göre planlarımızı güncelleyerek çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Planlı yönetim anlayışı ile başarı çıtasını daha ilerilere taşıyarak kaliteli hizmet üretmek için emek sarf ediyoruz.” 

“Türkiye’de Demokratik Yerel Yönetişimin Geliştirilmesi için Sivil Katılımın Güçlendirilmesi Projesi” için Başkan Tavlı’ya yetki -

Gündemde görüşülen son madde, “Türkiye’de Demokratik Yerel Yönetişimin Geliştirilmesi için Sivil Katılımın Güçlendirilmesi Projesi” çerçevesinde uygulanan “Sivil Katılım Hibe Programı” adına kurumu temsilen Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı’ya, bulunmadığı durumlarda ise Belediye Başkan Vekiline yetki verilmesi konusu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. 

Ünye Kent Haber

Yücel ARSLANTEKE