METİP ihtiyaçları gideriliyor

Ordu Valisi Muammer Erol, “Mevsimlik tarım işçileri geçici konaklama alanlarında tespit edilen ihtiyaçlar gideriliyor” diyerek yaklaşan fındık hasadı öncesi son hazırlıkları tamamladıklarını söyledi.

Aktüel 4.07.2024 12:26:00 411 0
METİP ihtiyaçları gideriliyor

Ordu Valisi Muammer Erol, il genelinde İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı tarafından yürütülen faaliyetlerin, 2024 yılının ilk 6 ayı değerlendirme toplantısının yapıldığı İl Güvenlik Asayiş ve Koordinasyon Toplantısında, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Basın mensupları, Mevsimlik Tarım İşçileri Geçici Konaklama Alanı ile ilgilide Vali Erol’a soru yöneltti. 

Vali Erol, fındık hasat sezonu nedeniyle ilimize gelecek olan mevsimlik tarım işçileri ve ailelerinin huzurlu ve güvenli bir ortamda konaklamalarını sağlamak yapılan hazırlıkları ve sorunları yerinde tespit etmek amacıyla Fatsa, Perşembe, Altınordu ile Ulubey İlçelerinde bulunan Mevsimlik Tarım İşçileri Geçici Konaklama Alanı(METİP)’nda incelemelerde bulunduğunu hatırlattı.

“Mevcut alanların durumu ve ihtiyaçlarına baktık. Bu alanlarda geçtiğimiz yıllarda yaklaşık 3 bin vatandaşımız kalmış. Şu anda hem fiziki birtakım eksiklikleri var, hem de bulundukları yerden kaynaklanan o yere özel yapılması gereken güvenlik tedbiri manasında bir takım ihtiyaçları var. Kaymakam arkadaşlarımız ve ilgili kurum yöneticilerimizle birlikte bu ihtiyaçları giderecek çalışmaları yapıyoruz” diye konuştu.

-“Ordu Valiliği eski hizmet binası müze olması çin Kültür Ve Turizm Bakanlığına tahsis edildi” -

Vali Muammer Erol, Ordu Valiliği eski hizmet binası ile Millet Bahçesi ile ilgili sorulara ise şu yanıtı verdi.

 “Altınordu ilçemizin Saray mahallesinde bulunan Ordu Valiliği eski hizmet binasının müze olması için Kültür Bakanlığına devri gerekiyordu, o devir tamamlandı. Kültür Bakanlığı eğer ‘tasarruf tedbirleri genelgesi var, yeni yatırım yapılma şansı yok, dolayısıyla ben burada tasarruf tedbirleri genelgesine bakarak müze yapamam’ demezse yarın yapmaya başlayabilir. Bina kendilerine tahsis edildi. İki yıllık bir ön tahsis, bu ön tahsis süresi içerisinde tahsis amacına uygun bir faaliyetin orada yapılması gerekiyor ki tahsis devam etsin”

“Millet Bahçesi TOKİ’de giden bir süreç”

“Millet Bahçesinin ihale süreçleriyle ilgili kısmı bizim bilgimiz dahilinde değil, TOKİ’de giden bir süreç. Malum oradaki otopark meselesiyle ilgili ihale bir daha yenilendi. Burada yatırımlar söz konusu olduğunda ilk konuştuğumuz en büyük yatırımımız hastane yatırımımız. Hastaneyle ilgili ikmal inşaatı ihalesi meselemiz vardı. Onunla ilgili yeni bakanımızın da göreve başlamasıyla birlikte bir pozisyon alacaktır diye düşünüyorum. Şu ana kadar fiilen fiziki gerçekleşme noktasında aksayan bir şey yok ama o ikmal ihalesinin tamamlanması gerekiyor ki, planlanan vakitte hastanenin inşaatı tamamlanmış olsun. Bağlantı yolları konusunda Karayolları ve Belediye işbirliği yaptı ve görevlerine çalıştılar.  Geçenlerde onunla ilgili bir toplantı yapmıştık. Herkes ne yapması gerektiğini biliyor. Dilerim, umarım kimse görevini aksatmadan zamanında bir koordine içerisinde yapar. Biz bu koordineyi sağlamak için zaman zaman toplantılar yapıyoruz."

Ünye Kent Haber / Bülten 

 

 


  • Pazar 24.7 ° / 18.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 28 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 28.2 ° / 19.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    10851,80%-0,19
  • DOLAR

    32,66% 0,32
  • EURO

    35,32% 0,42
  • GRAM ALTIN

    2506,45% 1,60
  • Ç. ALTIN

    3997,20% 0,87

Ordu

07.07.2024

  • İMSAK 02:59
  • GÜNEŞ 04:57
  • ÖĞLE 12:38
  • İKİNDİ 16:38
  • AKŞAM 20:10
  • YATSI 21:59
https://www.facebook.com/%C3%9Cnye-Kent-Ofset-106507792092593