Mevlid-i Nebi Haftası’nda “Peygamberimiz ve Şahsiyet İnsası” konferansı…

Ünye Müftülüğü Mevlid-i Nebi Haftası programında Ordu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi ve Sanatları Bölüm Başkanı Dr. Ferudun Tekin, “Peygamber Efendimiz, cahiliye zihniyle mücadele etti.” vurgusu yaptı.

Aktüel 19.09.2024 17:10:00 220 0
Mevlid-i Nebi Haftası’nda “Peygamberimiz ve Şahsiyet İnsası” konferansı…

Ünye Müftülüğü Mevlid-i Nebi Haftası dolayısıyla, Ordu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi ve Sanatları Bölüm Başkanı Dr. Ferudun Tekin’in konuşmacı olarak katıldığı “Peygamberimiz ve Şahsiyet İnsası” konulu konferans düzenledi. 

Ünye Müftülüğü hizmet binası Konferans Salonu’nda düzenlenen konferans İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Kuran’ı Kerim tilaveti ile devam eden programda, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Mevlid-i Nebi Haftası dolayısıyla hazırlanan sinevizyon gösterisi izletildi. 

Ünye Müftü Vekili Metin Kaçmaz, Mevlid Gecesini içinde barındıran haftanın Diyanet İşleri Başkanlığı’nca Mevlid-i Nebi Haftası olarak kutlandığını, 1-7 Ekim tarihlerinin Camiler ve Din Görevlileri Haftası olması nedeniyle de son iki yıldır Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın aynı hafta etkinlikleriyle kutlandığını söyledi. 

Kaçmaz, “Ünye İlçe Müftülüğü olarak bu kapsamda kurum ziyaretleri, hastane ziyaretleri, cezaevi programlarımız, huzuevi ziyaretleri, şehit aileleri ziyaretleri, seminer ve konferanslar gibi programlarla hafta en iyi şekilde değerlendirmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.” dedi. 

-“Peygamber Efendimiz cahiliye zihniyle mücadele etti” -

Konferansa konuşmacı olarak katılan Ordu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi ve Sanatları Bölüm Başkanı Dr. Ferudun Tekin, Peygamber efendimizin cahiliye zihniyetiyle mücadele ederek güzel insanları yetiştirdiğini vurgulayıp, şunları söyledi:

“Peygamberimiz yaklaşık 1.400 sene önce Dünya’ya gönderildi. Peygamber Efendimiz’den önce ki döneme Cahiliye Dönemi deniyor. Peygamber Efendimiz cehaletin, cahilliğin olduğu bir bölgeye ve zaman dilimine elçi olarak gönderildi. Peygamber Efendimiz 40 yaşına kadar cahiliye toplumu içerisinde yaşadı, orada kaldı, orada hayatını sürdürdü. 40 yaşında Allahüteala kendisine Peygamberlik görevi verince içinde yaşadığı, içinde geldiği ve akrabalarının, yakınlarının olduğu o insanlarla, cahiliyet zihniyeti ile Peygamber Efendimiz mücadeleye başladı. Yaklaşık 23 sene boyunca Peygamber Efendimiz cahiliye zihniyle mücadele etti. Birçok insan yetiştirdi, bir çok şahsiyet ortaya çıkardı. Birçok kişiyi İslam’ın, Kuran’ın, Allah’ın önderliğinde rehberlik eden Peygamber Efendimiz tarihe mal olacak insanları, örnekleri sundu. 

-“Peygamber Efendimiz insanları güzel bir şekilde yetiştirmiştir” -

Hepimiz biliriz tarih kitapları Hz. Ömer Efendimiz için 40., 30. veya 50. Müslüman der. Peygamber Efendimiz Müslüman olmadan önce kölesine eziyet eden, işkence ve zulüm eden Ömer gibi bir adamı Hz. Ömer olarak adlandırılacak bir kimliğe ve kişiliğe kazandırmıştır. Peygamber Efendimiz putlara tapan, önlerine kurban kesen ve diğer taraftan farklı olumsuz öge ve örnekleri içeren insanları güzel bir şekilde yetiştirmiştir.”

Ünye Kent Haber

Yücel ARSLANTEKE

 


  • Cuma 24.1 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 23.3 ° / 14.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 22.4 ° / 14.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    9953,68%1,83
  • DOLAR

    34,04% -0,05
  • EURO

    37,98% 0,24
  • GRAM ALTIN

    2823,39% 0,75
  • Ç. ALTIN

    4606,20% 0,39

Ordu

20.09.2024

  • İMSAK 04:42
  • GÜNEŞ 06:07
  • ÖĞLE 12:27
  • İKİNDİ 15:53
  • AKŞAM 18:37
  • YATSI 19:57
https://www.facebook.com/%C3%9Cnye-Kent-Ofset-106507792092593