ODÜ Ünye Kampusu kısa vadede yok!

Ordu Üniversitesi Ünye Kampusu çalışmalarını 2020 bütçesi içinde gelişme planına koydurttuğunu belirten Rektör Ali Akdoğan, ancak 2020 yılında bina yapımı ile ilgili ödeneklerinin olmadığını söyledi.

GÜNDEM 2.11.2019 19:41:51 0
ODÜ Ünye Kampusu kısa vadede yok!

Akdogan, Ünye kampusu için devlet büyükleri ve Ünyelilerle istisare halinde olacaklarini belirterek; 'Prof. Dr. Numan Kurtulmus Beyle yaptigim görüsmede, kendisinin de böyle bir kanaat ve düsüncede oldugunu gördüm.' dedi.

Ünye IIBF ve MYO’nun eksiklerinin giderilmesi için çalisma baslattigini ifade eden Akdogan, “Buralarda neye ihtiyaç varsa, neler yapilmasi gerekiyorsa yapilacak.” diye konustu.

Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdogan Ünye Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi, Ünye Meslek Yüksek Okulunu ziyaret etti. Burada bütün bölümleri, siniflari, ögretim görevlileri odalarini, spor ve konferans salonunu gezen Akdogan, eksikliklerin giderilmesi için talimat verdi.

Ardindan Ünye Kaymakami Ümit Hüseyin Güney’i makaminda ziyarete eden Akdogan burada, Ünye Belediye Baskani Hüseyin Tavli, AK Parti Ünye Ilçe Baskani Kenan Selim Argan ile bir araya geldi.

Kampusu 2020 gelisme planina koydurdum

Rektör Akdogan, Ünye eski havaalani mevkisine yapilmasi planlanan ODÜ Ünye Kampusunu, 2020 yili bütçesi olusturulurken gelisme planina koydurttugunu ancak 2020 yilinda hiçbir yerde yeni bina yapimi ile ilgili bir ödenek gelmeyecegi kendisine bildirildigini söyledi.

Devlet büyükleri ve Ünyelilerle istisare halinde Ünye kampusunun hayata geçmesi için elinden gelen bütün çabayi gösterecegini ifade eden Akdogan, “Prof. Dr. Numan Kurtulmus beyle yaptigim görüsmede de böyle bir kanaat ve düsünce oldugunu gördüm. Büyüklerimizle ve Ünyelilerle burayla ilgili çalismalarimiz sürecek.' dedi.

ODÜ Ünye kampusu için teknik çalismalari baslattigini ifade eden Akdogan sunlari kaydetti, “Ordu Üniversitemizin bu yilki bütçe hazirliklari yapilirken Ünye IBBF ve MYO’nun yapimini da koydurdum. Ama Ordu’da hiçbir yere yeni bir yatirimin olmayacagi bildirildi. Bu nasil olabilir? Ünyeli kardeslerimizle konusacagiz, bir vakif, dernek, isadamlari, Kaymakamimiz Belediye Baskanimiz, devletin ve rektörlügün imkanlari çerçevesinde bunun çözümü için ben Ünye ile beraberim. Rektörlügün imkanlarini ortaya koymaya hazirim.  Diger kampus yeri ile ilgili teknik çalismalari da arkadaslarimla baslattim. Su anda vaziyet planlari hazir. Ben 2020 bütçesi çerçevesinde gönderdigim evraklarla resmi olarak adimimi attim.”

Fakülte ve yüksekokulun ihtiyaçlari giderilecek

Ünye IIBF ve MYO’nun eksiklerinin giderilmesi için çalismalari baslattigini ifade eden Rektör Prof. Dr. Ali Akdogan, “Ünye’nin ihtiyaci neyse o çabayi ortaya koyuyorum. Ünye IIBF’mizin ve Ünye MYO’muzun  ihtiyaçlarini karsilamak için çabalarimiz var, yapilmasi gerekenler yapilacak.” diye konustu. 

Ünye KENT Haber

  • Cumartesi 11.7 ° / 6.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 12 ° / 5.2 ° false
  • Pazartesi 11.9 ° / 4.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • BIST 100

    14155,46%0,76
  • DOLAR

    42,69% 0,23
  • EURO

    50,15% 0,06
  • GRAM ALTIN

    5897,70% 0,71
  • Ç. ALTIN

    9533,17% 2,62

Ordu

13.12.2025

  • İMSAK 06:06
  • GÜNEŞ 07:38
  • ÖĞLE 12:28
  • İKİNDİ 14:47
  • AKŞAM 17:08
  • YATSI 18:34
https://www.facebook.com/%C3%9Cnye-Kent-Ofset-106507792092593