Tarih: 21.10.2024 18:03

ODÜ’nün doktorları ilçelerde de hizmet verecek!

Facebook Twitter Linked-in

Ünye’de ihtiyaç olan branşlarda, özellikle ortopedi gibi branşlarda ortak protokol çalışmalarına başladıklarını belirten Rektör Baş, “Biz hocalarımızla görüşmelere başladık ve görüşmelerde ki durumda olumlu yönde gidiyor.” diyerek alanında uzman hocaların Ünye ve Fatsa’daki hastanelerde de hizmet vermeye başlayacağını müjdeledi. 

Ordu Üniversitesi olarak bir aile olduklarını ifade eden Rektör Baş, “Değerli akademisyen hocalarımız gönül rahatlığıyla gelecek ve işlerini burada severek yapacak. Burada da ortak iş birliği ortak kararla yapılacak.” dedi. 

Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Baş, Gazeteci Musa Özgür Kıroğlu’nun Moderatörlüğünü, Hakan Korkmaz ve Ali Öztürk’ün program yorumculuğunu yaptığı Oney Flash FM’de “Haftanın Yorumu” programına telefonla bağlantı yaparak, rektörlüğün Ünye’deki çalışmalarına ilişkin soruları yanıtladı. 

Hakan Korkmaz’ın “Ordu Üniversitesi ve Ordu İl Sağlık Müdürlüğü arasında geçtiğimiz günlerde protokol imzaladınız. Ünye’de de doktor eksikleri dile getiriliyor. Ordu İl Sağlık Müdürlüğüyle imzaladığınız protokol kapsamında Ordu Devlet Hastanesi’nde hizmet verecek akademisyen hocalarımızı Ünye Devlet Hastanesi’nde de ihtiyaç olan branşlarda poliklinik hizmeti verirken görecek miyiz?” sorusuna Rektör Baş, şu açıklamayı yaptı:

-“Ünye’nin yeri ve önemi benim kalbimde daha fazla” --

“Gençlik yıllarım Ünye’de geçti. Bölge insanıyız, Perşembeliyim. Samsun, Trabzon arası bölgeyi biliyorum. Bu bölgede de akademisyen ve öğretim üyeliği yaptım. Ünye’nin yeri ve önemi benim kalbimde daha fazla.

-“İlçe Hastanelerini aktive etme hayalimiz var” -

Biz, Sağlık Bakanlığı Ordu İl Sağlık Müdürlüğü, Ordu Devlet Hastanesi ile sosyal sorumluluk projesi yaptık. İlçe Hastanelerini aktive etme gibi bir hayalimiz var. Ünye Devlet Hastanesi ve Fatsa Devlet Hastaneleri’nin de ilgili alanlarda ortak protokol imzalayıp, hastanelerin aktivasyonunu sağlamak istiyoruz. Bu bölgede sağlık hizmetine ihtiyaç duyan hastalarımıza da hizmet vermeyi istiyoruz. Ünye’de ihtiyaç olan branşlarda, özellikle ortopedi gibi branşlarda ortak protokol çalışmalarına başladık.  Bunda henüz bir takvim yok, en kısa sürede. Biz hocalarımızla görüşmelere başladık ve görüşmelerde ki durumda olumlu yönde gidiyor. 

-“Ordu Üniversitesi olarak bir aileyiz” -

Ordu Üniversitesi olarak bir aileyiz. Bizim yönlendirmemiz ve hocalarımızın isteği doğrultusunda olacak. Değerli akademisyen hocalarımız gönül rahatlığıyla gelecek ve işlerini burada severek yapacak. Görevlerini canla, başla fedakarca sürdürüyorlar. Burada da ortak iş birliği ortak kararla yapılacak.”

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —