Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Birol Akgün ile görüşen heyet, Abşeron Ticaret Merkezi ve ATS Food Gıda Fabrikası’nda incelemelerde bulundu.
Ordu Genç İş İnsanları Derneği (OGİD) heyeti, Azerbaycan’a gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında önemli temaslarda bulundu. Heyet, diplomatik ve ticari alanlarda yaptığı görüşmelerle iki ülke arasındaki iş birliğini güçlendirmeyi hedefledi.
-İlk durak: Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliği -
Ziyaretin ilk durağında OGİD üyeleri, Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Birol Akgün ile bir araya geldi. Görüşmede, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi ve yatırım imkanlarının artırılması konuları ele alındı.
-Abşeron Ticaret Merkezi'nde Yatırım Fırsatları Görüşüldü -
Büyükelçilik temaslarının ardından heyet, Azerbaycan'ın önde gelen alışveriş ve ticaret merkezlerinden biri olan Abşeron Ticaret Merkezi'ni ziyaret etti. Burada yapılan görüşmelerde, ticaret alanındaki fırsatlar ve yeni iş birliği olanakları değerlendirildi.
ATS Food Gıda Fabrikası'nda Üretim Süreçleri İncelendi
Ziyaretin son durağı ise ATS Food Gıda Fabrikası oldu. OGİD üyeleri, fabrikada üretim süreçlerini yerinde inceleyerek Azerbaycan’ın gıda sektöründeki gelişmeler hakkında bilgi aldı.
OGİD heyeti, ziyaretin ardından iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin daha da ileri taşınması adına önemli adımlar atılacağını belirtti.
Ünye Kent / Haber Merkezi
9111,91%0,41
38,64% -0,01
43,75% 0,08
4145,58% -0,88
6818,76% 0,00
Ordu
08.05.2025