OGİD’den Ordu’nun ulaşım yatırımları için ödenek çağrısı!

OGİD Başkanı Mete Şaşmaz Ordu Çevreyolu 2. Etap ile Fatsa Çevreyolu projeleri için 2026 yılı yatırım programında ödenek ayrılması gerektiğini belirterek, ulaşım yatırımlarının kentin kalkınması açısından zorunlu olduğunu vurguladı

Ekonomi 17.01.2026 18:13:00 693 0
OGİD’den Ordu’nun ulaşım yatırımları için ödenek çağrısı!

Ordu Genç İş İnsanları Derneği (OGİD) Başkanı Mete Şaşmaz, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın 2026 yılı yatırım programı kapsamında il bazlı yatırım ödeneklerini bu ay sonuna kadar netleştireceğine yönelik kamuoyuna yansıyan bilgiler doğrultusunda açıklamalarda bulundu.

Şaşmaz, söz konusu sürecin Ordu’nun uzun yıllardır çözüme kavuşamayan ulaşım sorunları açısından kritik bir eşik olduğunu ifade etti.

“Ordu stratejik konumuna rağmen beklemede”

Ordu’nun Doğu Karadeniz’in en stratejik illerinden biri olmasına rağmen, başta Ordu Çevreyolu 2. Etap ve Fatsa Çevreyolu projeleri olmak üzere temel ulaşım yatırımlarında uzun süredir bekleme pozisyonunda bırakıldığını belirten Şaşmaz, bu projelerin artık zorunlu hale geldiğini kaydetti.

Şaşmaz, söz konusu projelerin yalnızca Ordu için değil, bölgenin tamamı açısından trafik güvenliği, lojistik verimlilik ve ekonomik rekabet gücü bakımından büyük önem taşıdığını dile getirdi.

“Trafik yükü sürdürülemez noktada”

Mevcut durumda şehir içi ve şehirlerarası trafik yükünün, özellikle yaz aylarında ve ağır taşıt geçişlerinde sürdürülemez seviyelere ulaştığını vurgulayan Şaşmaz, bu durumun zaman ve yakıt kaybının yanı sıra ticaretin yavaşlamasına ve yatırımcıların tereddüt yaşamasına neden olduğunu söyledi.

Şaşmaz, yaşanan yoğunluğun vatandaşların günlük yaşam kalitesini de olumsuz etkilediğini ifade etti.

“Ödenek tahsisi zorunluluktur”

Ordu Çevreyolu 2. Etap ve Fatsa Çevreyolu projeleri için gerekli yatırım ödeneklerinin, bu ay belirlenecek 2026 yılı yatırım programında Ordu adına mutlaka tahsis edilmesi gerektiğini vurgulayan Şaşmaz, ihale süreçlerinin başlatılmasının ancak bu ödeneklerle mümkün olacağını belirtti.

“Ulaşım, kalkınmanın temelidir”

Ordu’nun kişi başına düşen milli gelirde Türkiye ortalamasının altında yer aldığına dikkat çeken Şaşmaz, ulaşım altyapısına yapılacak yatırımların bir tercih değil, kalkınma zorunluluğu olduğunu ifade etti.

“Ulaşım olmadan üretim, üretim olmadan istihdam, istihdam olmadan da genç nüfusun bölgede tutulması mümkün değildir.” değerlendirmesinde bulunan Şaşmaz, ulaşım projelerinin bölgenin geleceği açısından hayati önemde olduğunu söyledi.

“Sürecin takipçisi olacağız”

OGİD olarak ilgili tüm kurumları Ordu’nun haklı ve gecikmiş beklentisini dikkate almaya davet ettiklerini belirten Şaşmaz, sürecin takipçisi ve savunucusu olacaklarını kaydetti.

Şaşmaz, Ordu’nun artık beklemek değil, somut adımlar, net takvim ve ayrılmış ödenek görmek istediğini sözlerine ekledi.

Ünye Kent / Haber Merkezi 

  • Çarşamba 6.2 ° / 4.2 ° Şiddetli yağmurlu
  • Perşembe 9.4 ° / -0.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 10.5 ° / 2.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    15750,07%-2,31
  • DOLAR

    43,93% -0,01
  • EURO

    51,06% -0,03
  • GRAM ALTIN

    7190,25% -0,18
  • Ç. ALTIN

    11848,56% 0,00

Ordu

04.03.2026

  • İMSAK 05:27
  • GÜNEŞ 06:52
  • ÖĞLE 12:45
  • İKİNDİ 15:55
  • AKŞAM 18:29
  • YATSI 19:48
https://www.facebook.com/%C3%9Cnye-Kent-Ofset-106507792092593