Ordu’da ders içi ve ders dışı faaliyetlerde yer alması ve okul bahçelerinde geleneksel çocuk oyunlarının oynanmasını teşvik etmek amacıyla "Yüz Yüze 100 Çocuk Oyunu Projesi" uygulaması kapsamında oyun alanları oluşturuldu.
Öğrencilerin bilişsel, duyuşsal, psikomotor, sosyal ve kültürel gelişimlerine katkı sağlayan geleneksel çocuk oyunlarının okul ortamlarında canlandırılması, ders içi ve ders dışı faaliyetlerde yer alması ve okul bahçelerinde geleneksel çocuk oyunlarının oynanmasını teşvik etmek amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı tarafından "Yüz Yüze 100 Çocuk Oyunu Projesi" uygulamaya kondu. Proje kapsamında Ordu genelindeki okulların bahçelerinde "Geleneksel Oyun Alanları" oluşturuldu.
Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, çocukların akranlarıyla birlikte aynı oyun içinde keyifle yer almalarını sağlamak, iletişim becerilerini geliştirmek, onlara mümkün olduğunca okul bahçelerini ve açık havayı kullanarak öğretmenleri eşliğinde veya bireysel zamanlarında fiziksel aktivite gerektiren oyunlar oynatmak suretiyle öğrencilerin sağlıklı bireyler olmalarına katkıda bulunmanın projenin önemli bir amacı olduğu ifade edildi.
-Geleneksel çocuk oyunlarıyla çocuklar hem dijital bağımlılıktan kurtuluyor, hem de bu oyunlar gelecek kuşaklara aktarılıyor -
Bu alanlarla öğrencilere teneffüslerde ve beden eğitimi derslerinde akranlarıyla birlikte dolu dolu zaman geçirme imkânı bulduğu ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
“Geleneksel oyunlar ile çocuklarımız liderlik, saygılı olma, iş birliği, topluma uyum, merak oluşturma, tahmin etme, dikkat, problem çözme, analiz gibi alanlarda desteklenerek onların çok yönlü gelişimine katkı sağlanıyor. Geleneksel çocuk oyunları ile öğrencilerimiz geçmişte büyüklerinin oynadığı seksek, köşekapmaca, yağsatarım, körebe, saklambaç, birdirbir, yakantop gibi oyunları tanıyarak hem dijital bağımlılıktan korunuyor, hem de bu oyunları gelecek kuşaklara aktarmaya hazırlanıyor.
Ordu İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, proje kapsamında yapılan çalışmalara ilişkin şu açıklamayı yaptı:
"Okul bahçelerimizde oluşturulan geleneksel oyun alanları ile çocuklarımızın hareketsiz yaşam, dijital oyunlar ve sanal dünyadan kısmen de olsa uzaklaşarak gerçek yaşantı oluşturmasını, arkadaşlarıyla bire bir bağlar kurmasını önemsiyoruz. Oyun, çocuk gelişiminin olduğu kadar kültürümüzün de önemli bir parçası. Dolayısıyla kültür aktarımı için ninniler ve masallar gibi oyunların da köklerden geleceğe yolculuğu çok kıymetli. Bakanımız Sayın Yusuf Tekin'in de öncelediği bu husus doğrultusunda ülke genelinde başlatılmış olan proje çerçevesinde yapılan bu çalışmalarda emeği geçen tüm öğretmenlerimize ve yöneticilerimize teşekkür ederiz."
Ünye Kent / Haber Merkezi
9863,27%1,88
34,75% 0,10
36,60% 0,33
2957,36% 0,48
4831,50% 0,59
Ordu
03.12.2024