Okul telaşı başladı…

Tüm yurtta olduğu gibi Ünye’de de 9 Eylül 2024 Pazartesi günü başlayacak olan eğitim öğretim sezonu öncesi velilerin hazırlık telaşı yavaş yavaş başladı.

Eğitim 6.09.2024 09:50:00 855 0
Okul telaşı başladı…

Tüm yurtta olduğu gibi Ünye’de de 2024-2025 eğitim öğretim dönemi 9 Eylül 2024 Pazartesi günü çalacak ders ziliyle başlayacak. 1. ve 5. sınıflar için bir hafta öncesinden uyum haftasıyla birlikte okulların yolun tutarken, veliler de bir taraftan okul alışverişi telaşına başladı.

Yeni eğitim öğretim dönemine sayılı günlerin kaldığı bugünlerde okul hazırlıkları yavaş yavaş başladı. Fındık hasadının da bir hafta on gün içinde tamamlanacak olmasıyla birlikte hareketliliğin artması bekleniyor. 

Tuhafiye esnafları, geçen yıla göre tüm ülke genelinde olduğu gibi okul kıyafetlerinin de yüzde 50 zamlandığını açıkladı.

Çocuklarına okul kıyafeti ve kırtasiye malzemeleri almak için işyeri işyeri gezen veliler, hem okullar açılmadan eksikleri tamamlamak isterken, hem de kaliteli ve hesaplısını almak için çabalıyor.

-Coşkan: Nakit para yok, millet beklemede -

Sümer Pazarlama sahibi Mustafa Coşkan, Ünye KENT Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, Ünye’de hala vatandaşın fındık topladığını, bu nedenle şehre henüz gelmediğini ve okul hareketliliğinin yaşanmadığını söyledi. 

Coşkan, “Şuan satışlar henüz başlamadı. Herkes fındığını topluyor. Piyasada kokarca dedikodusu veya varlığı ile fındık fiyatları düşük. Vatandaşta nakit para yok. Onun için millet beklemede.” dedi. 

Okul kıyafeti fiyatlarının geçen yıla göre yüzde 50 artış gösterdiğini belirten Coşkan, fiyatlara ilişkin şunları söyledi:

“İlkokul 1.200 - 1.300 TL, ortaokul 1.400 TL, Lise 1.500- 1.600 TL okul kıyafetleri. Ürün sezon boyu var. Veli ister tek parça, isterse takım halinde alım yapabilir. Mağaza olarak okul kıyafetiyle birlikte çanta satışı da yapıyoruz. Giyim büyük zincir marketlerde yok, onlarda çanta var, ucuzu da pahalısı da var. 2024- 2025 sezonunda ilkokul, ortaokul ve lise çağında ki çocuklara başarılar dilerim.” 

- Argan: Ürünlerin kalitesine göre fiyat değişir -

Güven Kırtasiye sahibi Adem Argan, fındık hasat mevsiminin henüz tamamlanmaması nedeniyle okul alışverişinde bir durgunluk yaşandığını söyledi. 

Hareketlilik için fındık hasadının bitmesini beklediklerini ifade eden Argan, “Bu haftadan sonra yoğunlaşacağını düşünüyorum. Her sene olduğu gibi bu sene de okul başlangıcında yoğunluğumuz olacaktır.” dedi. 

Adem Argan, okul kırtasiye gruplarında ürünlerin kalitesine göre ürün yelpazesinin geniş olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Normal şartlarda sadece okul kırtasiyesi olarak düşünürsek 1.500 tl bandındadır. Buna çanta, kalemlik, beslenme eklendiği zaman 2,500 TL’yi bulabilir. Kalite artarsa miktarın da yukarıya çıkabilme durumu var. Kurumsal marketler bu işin peşine düşmüş durumdalar. Bizim de gözlemlediğimiz farklı bir durum var. Önceki yıllarda marketler veya bu işi yapmayan esnaf grupları bizden alt seviyede fiyatlarla tezgahlarına malı koyuyorlardı. Fakat son 2 yıldır kırtasiye sektöründe bizlerin de fiyatları düştü. Marketlerde şu an fiyatlar bizden fazla. Bilinçli olan vatandaşlarımızda inşallah bunu fark ederler. Yeni öğretim eğitim yılın öğrenci ve öğretmenlerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

-Yeşilyurt: Kırtasiye malzemesi kırtasiyeden alınmalı 

Hece Kırtasiye sahibi Hülya Yeşilyurt; yeni eğitim öğretim yılının herkese hayırlı olmasını diledi. 

Okulların açılmasına sayılı günler kalmasına rağmen fındık sezonunun bitmemiş olması nedeniyle bölgesel olarak sakinliğin olduğunu belirten Hülya Yeşilyurt, “İnşallah okullar açıldığı zaman hızlanacak.  Şimdilik çeşitlerimizi ve hazırlıklarımızı yaparak müşterilerimizi bekliyoruz.” dedi. 

Kırtasiye ürünlerinin hem kalite hem de lisanslı ürün anlamında kırtasiyeden alınması gerektiğini belirten Hece Kitap Kırtasiye sahibi Hülya Yeşilyurt, şunları söyledi:

“5. ve 9. sınıf öğrencileri için çanta vs. ihtiyaçları olduğu için biraz fiyat tutabiliyor ama 500 TL’den başlıyor, 1.000 TL’ye kadar çıkan müşterilerimiz oluyor. Büyük marketler ve zincir mağazalar kırtasiye ürünleri satmaya devam ediyor ama marketlerde alınan ürünler lisanslı olmayabiliyor. Daha sonra öğrencilerde sıkıntı yaratabiliyor. Kırtasiye malzemesi kırtasiyeden alınmalı. Bunun sektörü varken başkasının satmasına gerek yok. Yeni eğitim öğretim yılı herkese hayırlı olsun.

-Kıran: Vatandaşımız bilinçli alışveriş yapmalı 

Vatandaşın bilinçli alışveriş yapması gerektiğini belirten Seçkin Kırtasiye sahibi Adem Kıran, şunları söyledi:

“Alınan ürünlerin lisanslı olması gerekiyor. Lisanslı ve Sağlık Bakanlığı’nın onayından geçen ürünler tercih edilmeli. Vatandaşlar bilinçli olsun, ürünleri bildikleri yerden alsınlar. Ürünleri satan kişi arkasında durması gerekiyor. Yani alınan ürünlerde sıkıntı yaşandığı takdirde gidip rahatça oradan değişimi yapılabilmelidir. Müşterilerimize öncelikle kırtasiyecilerden ürünlerini almalarını tavsiye ediyoruz. Alınan ürünlere satıcının garanti vermesi önemli. Bunu kesinlikle göz önünde bulundurarak alışverişlerini yapsınlar.”

Ünye Kent Haber 

Ömer GÜNEY / Özlem ARSLAN 


  • Perşembe 23 ° / 15.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 24.1 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 23.3 ° / 14.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    9758,14%1,89
  • DOLAR

    34,07% 0,03
  • EURO

    37,92% 0,11
  • GRAM ALTIN

    2813,55% -0,08
  • Ç. ALTIN

    4578,81% 0,00

Ordu

19.09.2024

  • İMSAK 04:40
  • GÜNEŞ 06:06
  • ÖĞLE 12:27
  • İKİNDİ 15:54
  • AKŞAM 18:39
  • YATSI 19:59
https://www.facebook.com/%C3%9Cnye-Kent-Ofset-106507792092593