Ünye’de ‘Ölüm kavşağı’ olarak ifade edilen Devlet Hastanesi kavşağına çözüm için siyasi parti başkanları yetkililere çağrı yaptı.
Ünye’deki siyasi parti ilçe başkanları, yaralamalı ve ölümlü trafik kazalarının yoğun olarak yaşandığı, Ünye Devlet Hastanesi kavşağı ile ilgili önlemler alınmasını istedi.
Başkanlar, kavşakla ilgili battı-çıktı, alt geçit, üst geçide asansör çalışması yapılarak rantabıl hale getirilmesi, hastane girişinin farklı yerden verilmesi gibi önlemler alınması gerektiğini vurguladılar.
AK Parti Ünye ilçe Başkanı Hasan Fahri Alparslan, Ünye Devlet Hastanesi kavşağı ile ilgili bir çalışma yürüttüklerini ve kısa sürede gerekli çalışmanın yapılacağını vurguladı.
Saadet Partisi Ünye İlçe Başkanı Özgür Şahin, “Bu iş her ne kadar Karayolları Genel Müdürlüğü’nün ya da belediyelerin işi olsa da; toplum, STK’lar ve parti yöneticileri sessiz kaldığında bölge ile ilgili çalışma yapılması gündeme gelmiyor.” diyerek sorunun çözümü için tepkinin ortaya koyulması gerektiğini ifade etti.
Ünye Devlet Hastanesi kavşağında son yıllarda artan trafik kazaları can yakıyor.
Yayaya çarpma sonucu ölümlü kazaların meydana gelmesinin yanı sıra, araçların da çarpışarak yaralamalı kazaların yaşandığı kavşakla ilgili hem bölge halkı, hem de Ünye’nin siyasi parti başkanları uygulanabilir çözümler istiyor.
Yaya olarak hastane kavşağına yapılan üst geçidi kullananların yanı sıra, ışıkları da kullananlar olduğu, yaşlı ve tekerlekli sandalyedeki vatandaşların asansör olmaması nedeniyle üst geçidi sağlıklı olarak kullanamadığı yönünde de eleştiriler oluyor.
Araç trafiğini rahatlatmak için de battı çıktı modelinin de uygulanması istenen bölgeye ilişkin siyasi parti ilçe başkanları, yetkililere gazetemiz Ünye Kent aracılığıyla şu çağrıyı yaptı:
Alparslan: Başlattığımız çalışma ile hastane kavşağındaki kazaların önüne geçeceğiz
AK Parti Ünye ilçe Başkanı Hasan Fahri Alparslan, Ünye Devlet Hastanesi kavşağında ölümlü ve yaralamalı kazalar meydana geldiği, yaşanan bu kazaların hepimizin yüreğini yaktığını söyledi
Bu çerçevede Ünye Devlet Hastanesi kavşağı ile ilgili bir çalışma yürüttüklerini açıklayan Başkan Hasan Fahri Alparslan, şunları söyledi:
“Bu çalışma belirli bir noktaya geldi. Kısa sürede Ünye kamuoyuna burada yapacağımız çalışma hakkında bilgi vererek, çalışmalar başlayacak. Konunun yakından takipçisiyiz ve inşallah kısa bir sürede burada yapılan çalışmaların neticesini göreceğiz.”
Maral: Hastane girişi farklı yerden verilip, alt geçit ile güvenli geçiş sağlanmalı
CHP Ünye ilçe Başkanı İsa Maral, üst geçidin işlemediğini, yürüyen merdivenlerle alt geçit yapılması gerektiği ve hastane girişinin farklı yerden verilerek bu sorunun çözülebileceğini belirterek, şu açıklamayı yaptı:
“Ünye Devlet Hastanesi kavşağı ilk açıldığı zaman Karayolları müsaade etmiyordu, müsaade etmediği halde açmışlardı. Orada benim eşim de kaza geçirmişti, o günden bu yana halen çalışma yapılmıyor. Oradaki çalışma üst geçitle olacak bir şey değil. Orada yapılması gereken hastane girişinin farklı yerden verilmesi. İkincisi orada üst geçit değil, yürüyen merdivenlerle alt geçit olması lazım. Hastanenin karşısını eczanelerle doldurdular. Eczanelerle doldurunca eczaneye oradan geçecek insanlar. Onun için Ünye Devlet Hastanesi kavşağında güvenli geçişin sağlanması lazım. Bir değil, iki değil. Bir sürü vatandaşımız kaza geçirdi. Düşünmeden, taşınmadan yapıyorlar. Oradan yapılması gereken şu, birincisi hastanenin girişi farklı yerden verilecek, ikincisi de alt geçit gibi modellerle güvenli geçiş sağlanacak.”
Hacıimamoğlu: Kavşakta ivedilikle tedbir alınmalı!
MHP Ünye ilçe Başkanı Av. Murtaza Hacıimamoğlu, kronikleşmiş bir sorun haline gelen Devlet Hastanesi önünde gerçekleşen, can kaybına, yaralamalı kazaya ve maddi hasara sebebiyet veren trafik kazalarının birçok aileye acı verdiğini söyledi.
Hacıimamoğlu, “İvedi bir şekilde mevcut karayolunda tedbir alınması ertelenemez bir ihtiyaç haline gelmiştir. Yetkililerden tedbir almalarını beklemekteyiz.” dedi.
Demir: Hastane kavşağında mutlaka bir tedbir alınmak zorunda
İYİ Parti Ünye ilçe Başkanı Av. İrfan Demir, Ünye Devlet Hastanesi kavşağının yıllardır tehlikenin kaynağı olduğunu, artık bu sorunun kesin olarak çözülmesi gerektiğini belirterek, şu çağrıyı yaptı:
“Burada birçok vatandaşımız hayatını kaybetmiş, birçok vatandaşımız da yaralanmıştır. Ama sorun hiçbir şekilde düzenlenmemiş ve sorunu ortadan kaldıracak bir çalışma yapılmamıştır ve halen yapılmamaktadır. Biz öncelikle kavşağın yeniden düzenlenmesini, gerekirse hastanenin önünden giriş çıkışın yayaya kapatılıp üst geçide mecbur koşulması ve üst geçide asansör yapılmasını bekliyoruz. Ayrıca burada battı-çıktı yapılabilir ya da üstten transit yol verilebilir. Mutlaka bir tedbir alınmalı.”
Üstündağ: Kavşağa battı-çıktı istiyoruz
Yeniden Refah Partisi Ünye ilçe Başkanı Mehmet Üstündağ, Ünye Hastane kavşağına battı-çıktı çalışmasını istediklerini belirterek, şunları söyledi:
“Orada üst geçit var ama vatandaşlar üst geçidi kullanmıyor, ya da asansörü olmadığı, merdivenleri çok dik olduğu için kullanamıyor. Bundan dolayı hastane kavşağına gelindiğinde araçlar alttan gidecek, üstte vatandaşlar araçları hiç görmeyecek. Burada battı-çıktı olmazsa olmazımız. Çünkü neredeyse her ay bir ölümlü kaza meydana geliyor, bu da hepimizin yüreğini parçalıyor. Bu konuda da biz elimizden gelen tüm desteği vermeye hazırız. Yeter ki Ünye’miz ve milletimiz yararına bir iş yapılsın.”
Taşçı: Önlem alınması için daha kaç kişinin hayatını kaybetmesi lazım
Büyük Birlik Partisi Ünye ilçe Başkanı Ahmet Taşçı, “Ünye Devlet Hastanesi kavşağı artık ne yazık ki; ölüm kavşağı olarak anılır hale geldi. Burada önlem alınması için daha kaç kişinin hayatını kaybetmesi, kaç kişinin yaralanması gerekiyor? Ünye Devlet Hastanesi orada açıldığından bu yana sürekli kazaların meydana geldiğini insanlarımızın canından olduğunu, yaralandığını yüreğimiz yanarak görüyoruz. Burada yetkililerin, idare de söz sahiplerinin bir an önce battı-çıktı, alt geçit veya daha başka yöntemlerle önlem almaları lazım. Bunun için biz elimizden gelen ne varsa destek vermeye hazırız. Ama burada bir kazaya, bir can kaybına veya yaralanmaya tahammülümüz ve sabrımız kalmadı. Bir an önce burada gerekli çalışma ivedikle yapılmalı.” dedi.
Tosun: Ünye Devlet Hastanesi kavşağında acil önlemler alınmalı
DEVA Partisi Ünye İlçe Başkanı İrfan Tosun, kavşaktaki trafik probleminin çözümü için acil önlemlerin alınması gerektiğini belirterek, şunları söyledi:
“Ünye Devlet Hastanesi’nde yapılan üst geçit çalışması yarım bırakıldı, asansörü halen yapılmadı. Bu çalışmaları çok samimi bulmuyorum. Sadece ‘yapıldı’ desinler diye bir şey yaptılar ve bıraktılar. Yaşlılarımız, çocuklarımız, hastalarımız var ve burayla ilgili çok ciddi önlem alınması lazım. Burada ciddi kazalar oluyor. Ünye Devlet Hastanesi’nin kendi iç problemleri o kadar çok ki; bunlarla ilgilenmeye ya gerek duymuyorlar ya da önemsemiyorlar. Olması gereken noktada bir başhekimin ciddi derecede ilgilenmesi gerektiği kanaatindeyim. Ama her gelen bu konuyu kulak arkası etti ve orada ciddi kazalar oldu. Onun için burayla ilgili çok ciddi önlemler alınması lazım. Çünkü insanlar hastaneden çıktığında dalgın ve yorgun olabiliyor, ekonomik gücü olmadığı ve araç çağıramadığı için dolmuşa binmek için karşıdan karşıya geçerken yaya geçiş sürecini kaçırabiliyorlar. Ünye Devlet Hastanemizle ilgili yapılması gereken o kadar şey var ki biri de buranın trafik problemi ve bununla ilgili acil önlemler alınmalı.” dedi.
Şahin: Sessiz kaldığında bölge ile ilgili çalışma yapılması gündeme gelmiyor
Saadet Partisi Ünye İlçe Başkanı Özgür Şahin, şu açıklamayı yaptı:
“Dünya üzerinde belli noktalarda, belli kaza türlerinde trafik kazaları zaman zaman yoğunlaşabiliyor. Buralara “Kaza Kara Noktası” deniyor. Bu noktalardaki kazaları azaltmak hem can kayıplarını, hem de maddi hasarları sıfıra indirebilmek adına bu bölgelerde özel çalışmalar yapılmaktadır.
Ünye’mizde de son zamanlarda hastane bölgesinde buna benzer şeyler yaşıyoruz. Bu bölgedeki ölümlü kazaları azaltmak adına çalışmaların yapılması gerekiyor. Bu iş her ne kadar Karayolları Genel Müdürlüğü’nün ya da belediyelerin işi olsa da; toplum, STK’lar ve parti yöneticileri sessiz kaldığında bölge ile ilgili çalışma yapılması gündeme gelmiyor.
Hastane bölgesine bakıldığında trafik lambalar var, evet. Üstgeçit var, evet. Yaya geçidi var, evet. Bunlara rağmen hala yayaya bir araç çarpıyorsa, burada yine de bir şeyler eksik demektir. Aslında olması gereken, bu işin uzmanlarının bir çalışma ortaya koyup eksiğiyle gediğiyle, dünyadaki örnekleriyle ortaya bir çözüm koymak olması gerekir. Ancak böyle bir çalışma yok!
Bölge, hastane bölgesi olduğu için hem hasta, hem çalışan, hem de ziyaretçi yoğunluğu olan bir alan. Malumunuz insanlarımızın çoğunluğu bölgede dolmuş kullanmak zorunda kalıyor. Dolmuştan indikleri bölgede yayaya yeşil ışık yandığında bu ışığın kaç saniye yanacağını bilmediği için zaman zaman yolun ortasında kalabiliyor. Ya da araçlar kendilerine yeşil ışık yandığı için ve oradaki ışıklarda “saniye sistemi” de olmadığından hızını çok düşürmeden geçmek istiyor. Böyle yoğun yaya trafiğinin olduğu bölgelerde, özellikle mesai girişi, öğleyin ziyaretçi vakti ve akşam mesai bitimi kaza riski yüksektir. Bu sebeple trafik ışıklarına saniye sistemi konulması bu riski miktar azaltacaktır.
Bölgede bir üst geçit olmasına rağmen bu üst geçidi kullanan insanlarımızın sayısı oldukça az. Bunun sebebini yeterli eğitimin alınmaması ya da verilmemesi olduğu gibi herkesin bu dik merdivenleri çıkacak kadar sağlıklı olduğunu da söyleyemeyiz. Yani bu üst geçitin hem merdiven yapısı çok dik, hem asansörü yok. Dolayısıyla hasta ve yaşlı insanlarımızdan burayı çıkıp inmesini beklemek olası bir durum değil.
Bu bölgede ölümlü ve yaralanmalı kazaları azaltmak adına trafik uyarıcı işaret ve levhalar artırılabilir. Bölgedeki hız kurallarına uyulup uyulmadığı denetimlerle kontrol edilebilir. Bölgede trafik polislerinin görünürlüğü artırılarak bölgeyi kullanan yaya ve araçların kurallara daha çok uyması sağlanabilir. Sadece saydığımız bu üç madde buradaki kaza riskini neredeyse %50 oranında azaltacaktır. Yapılan araştırmalar bunu göstermiştir.
Ancak daha kesin ve kalıcı bir çözüm de bulunabilir. Ünye Devlet Hastanesinin önünde ve içinde birtakım düzenlemeler yapılarak bir “altgeçit” yapılabilir. Dolmuş ve yaya trafiğini kullanan insanımız asfalt yolu hiç görmeden, hastane içinden dolmuşların kalktığı deniz tarafına geçebilir. Ya da deniz tarafından doğrudan hastane içine girebilir. Bunun Türkiye’de de birçok örneği vardır. Denizin altından yollar yapıp araçlar geçiren devletimiz, elbette kendisi için gayet basit ama başarı sonuç alacak bu işi yapabilecek güçtedir. Sadece bizim bölge halkı olarak bunu talep etmemiz gerekiyor. Bir devlet büyüğü ya da bürokratını gördüğümüzde kendi adımıza bir şeyler istemek yerine toplum faydasına olacak işler için destek istememiz bu şikayetleri dile getirmemiz gerekiyor.”
Ünye Kent Haber
9721,48%0,06
35,46% -0,03
36,63% 0,13
3059,29% 0,21
4916,90% 0,82
Ordu
15.01.2025