Ordu’da geçtiğimiz hafta sonundan itibaren özellikle yüksek rakımlı ilçelerde etkisini artıran kar yağışı sonrası Ordu Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kent genelinde yoğun bir çalışma yürütüyor.
Kar kalınlığının yer yer yarım metreyi aştığı kırsal bölgelerde, ulaşıma kapalı mahalle yolu bırakmamayı hedefleyen ekipler, küreme ve tuzlama çalışmalarıyla yeni haftada etkisini artırması beklenen kar yağışına karşı teyakkuz halinde bulunuyor.
Ulaşımda yaşanabilecek olumsuzluklara karşı 417 araç ve iş makinesi ile 600 personelin görev aldığı karla mücadele çalışmalarında, bugüne kadar 18 bin kilometrelik yol ulaşıma açıldı. Çalışmalarda önceliği hasta ve cenaze hizmetlerine veren ekipler, son 3 günde 94 hastanın sağlık kuruluşlarına ulaşımını sağladı, vefat eden 22 vatandaş için de cenaze hizmeti sundu.
Öte yandan Ordu Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, kar yağışının etkili olduğu günlerde vatandaşların mağduriyet yaşamamaları için uyarılarda bulundu. Zorunlu olmadıkça trafiğe çıkılmaması istenirken, yola çıkacak sürücülerin araçlarında mutlaka kış lastiği ve zincir bulundurmaları gerektiği vurgulandı.
Büyükşehir Belediyesi, karla mücadelede önceliğin hasta ve cenaze hizmetlerine verileceğini belirterek, olası acil durumlarda vatandaşların 444 10 52 numaralı Çağrı Merkezi üzerinden belediyeye ulaşabileceklerini bildirdi.
Ünye Kent / Haber Merkezi
15406,17%0,99
43,27% 0,22
50,28% 0,08
6402,99% 0,15
10401,94% 0,53
Ordu
16.01.2026