Tarih: 06.01.2025 17:45

Ordu Tabip Odası’ndan Aile Hekimleri için çağrı!

Facebook Twitter Linked-in

Vatandaşın kaliteli sağlık hizmeti alması için ellerinden geleni yaptıklarını vurgulayan Yıldırım, “Ancak mevcut düzenlemeler işimizi her geçen gün zorlaştırıyor.” diyen Yıldırım, aile hekimlerinin sağlık sistemindeki yoğunluğun sebebi olarak gösterilmesinin ve cezalandırılmasının kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Ordu Tabip Odası Başkanı Ömer Ufkun Yıldırım, 1 Kasım itibarıyla yürürlüğe giren aile hekimlerine yönelik sözleşme ve ödeme yönetmeliğiyle ilgili açıklama yaptı. 

Yürürlüğe giren sözleşme ve ödeme yönetmeliğinin aile hekimleri için birçok zorluk getirdiğini vurgulayan Ordu Tabip Odası Başkanı Yıldırım, “Yönetmelik çıkmadan önce mitingler ve iş bırakma eylemleriyle tepkilerimizi dile getirdik. Büyük bir Ankara mitingi düzenledik, çözüm önerilerimizi sunduk, ancak herhangi somut bir adım göremedik. Vatandaşın kaliteli sağlık hizmeti alması için elimizden geleni yapıyoruz. Ancak mevcut düzenlemeler işimizi her geçen gün zorlaştırıyor. Artık hekimlerin sesine kulak verilsin." dedi.

Yıldırım, yönetmelikte öne çıkan sorunlar arasında, vatandaşın aile hekimine başvuru sıklığı, hastaneye başvuru oranları gibi kriterlerin yer aldığını belirtti.

-“Memnuniyet oranına göre teşvik parametresi eklenmesi mesleğe hakarettir” -

Reçetelenen ilaç oranlarına göre teşvik verilmesinin meslek etiğine aykırı olduğunu vurgulayan Yıldırım, “Hekim, tedavisini vicdani kanaatine göre düzenler. Bu kriterler mesleğimizin doğasına aykırıdır ve vatandaş memnuniyet oranına göre teşvik parametresi eklenmesi mesleğe hakarettir” diye konuştu.

Yıldırım, aile hekimlerinin sağlık sistemindeki yoğunluğun sebebi olarak gösterilmesinin ve cezalandırılmasının kabul edilemez olduğunu vurgulayarak talepleri şu şekilde sıraladı:

“Güvenli çalışma ortamı; hastalara daha fazla zaman ayırabilecekleri, kaygı duymadan ilaç reçete edebilecekleri bir düzen. Maaş artışı; emekliliğe yansıyan maaş oranının artırılması, teşvik oranının yüzde 20'yi geçmeyecek şekilde düzenlenmesi. Gerçekçi kriterler; hekimlerin kontrolünde olmayan kriterlerin gözden geçirilmesi. Destek personel şartları; hemşire ve ebelerin çalışma koşullarının iyileştirilmesi. Sistem entegrasyonu; kronik hasta takibinin sistemlere entegre edilmesi ve ulaşılabilir hedefler belirlenmesi.” 

Yıldırım, sağlık hizmetlerinin nitelikli bir şekilde sunulabilmesi için hekimlerin taleplerinin dikkate alınması gerektiğini sözlerine ekledi. 

Ünye Kent / Haber Merkezi 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —