Ordu’da “Altın Fındık Festivali” yapılsın!

Ünye Turizm İşletmecileri Derneği, Turizm Geliştirme Ajansı’nın (TGA) Ünye’de düzenlediği İl Kurul Toplantısı’nda Ordu’da Altın Fındık Festivali’nin yapılması önerisinde bulundu.

GÜNDEM 1.05.2024 09:41:00 556 0
Ordu’da “Altın Fındık Festivali” yapılsın!

Ünye Turizm İşletmecileri Derneği, Turizm Geliştirme Ajansı’nın (TGA) Ünye’de düzenlediği İl Kurul Toplantısı’nda Ordu’da Altın Fındık Festivali’nin yapılması önerisinde bulundu. 

Bu festivalin Ordu’ya ciddi katkı sunacağını vurgulayan ÜNTİD Başkanı Sobi, Altın Fındık Festivali Komitesi kurulması gerektiğini ve komitenin bir an önce çalışmalarına başlaması gerektiğini söyledi. 

Çevremizde Giresun gibi fındık üretiminde ismi ön planda olan illerin olduğunu hatırlatan Sobi, “Bu ismi ve festivali kapanın, bu anlamda çok ciddi artı sağlayacağı ve öne geçeceğini de düşünüyorum” dedi.

Öneri, katılımcılar ve Büyükşehir temsilcisi tarafından olumlu karşılanırken, festivalin ekonomik maliyeti ve kaynak sorununa dikkat çekildi. 

 

 

-Ordu turizmi Ünye’de masaya yatırıldı -

Ordu Valiliği idaresinde yılda altı kez yapılan Turizm Geliştirme Ajansı (TGA), nisan ayı İl Kurul Toplantısını Ünye Mavi Marin Otel’de yaptı. 

Vali Yardımcısı Turgay Ergin başkanlığında bir araya gelen kurul üyeleri, sezon öncesi değerlendirme yaptı. 

Turizm Bakanlığı Tanıtım Geliştirme Ajansı Karadeniz Bölge sorumlusunun sunumu ile Ordu Turizm Destinasyonlarının öne çıkarılması için ülkesel örneklerle bilgilendirmeler yaptı.

Toplantıya Ordu Vali Yardımcısı Turgay Ergin, İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak ve Şube Müdürleri, Ordu Üniversitesi Turizm Fakültesi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Cavit Yavuz, Ordu Büyükşehir Belediyesi Kültür Turizm ve Sanat Dairesi Başkanı Zabit Yön, ÜNTİD Başkanı Adnan Sobi, Ünye Belediyesi Proje Müdürü Sibel Cerrahoğlu, Ünye Turizm Ofisi Sorumlusu Ali Rıza Nal, Akkuş Belediye Başkan Yardımcısı Ercan Çayıroğlu, Ünye Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Müdürü Hasan Aydın ve Turizm Danışmanlık Firması Sahibi Osman Duvar katıldı.

-Ordu’da Altın Fındık Festivali önerisi -

Toplantıda söz alan Ünye Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Adnan Sobi, Dünya’da en fazla fındığın Ordu’da üretildiğine dikkat çekerek, Ordu’da Altın Fındık Festivali’nin yapılması önerisinde bulundu.

Öneri, toplantı katılımcıları ve Büyükşehir temsilcisi tarafından olumlu karşılanırken, festivalin ekonomik maliyeti ve kaynak sorununa dikkat çekildi.

-Bakanlığın Turizm Geliştirme Ajansı çalışmasını doğru buluyoruz” -

Ünye Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Adnan Sobi toplantı sonrası Ünye Kent Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, şu değerlendirmeleri yaptı:

 

“Turizm Geliştirme Ajansı, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı kurulmuş bir ajans. Bu da bölgeler arası kurulan ajansın temsilcileri tarafından hem bölgenin, hem de bölgelerdeki illerin turizm potansiyellerinin değerlendirilmesi ile ilgili çalışmalar yapıyor. Yaklaşık 2 yıldır ajans bu çalışmayı sürdürüyor. Biz de Turizm İşletmecileri Derneği olarak Ordu ilindeki bu ajansın çalışma masasında varız. Bizim öncelikli amacımız zaten Ünye’nin değerlerine hazır destinasyonların tanıtılması, aynı zamanda eş güdümlü bir şekilde sosyal medya portallarında da bu çalışmalar fotoğraf ve videolarla birlikte dünyaya servis ediliyor. Yani tanıtımın çok önemli bir ayağı. Bu anlamda Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın bu çalışmasını doğru buluyoruz. 

-“En büyük eksiğimiz tam donanımlı hazır destinasyonlarımızın neredeyse olmaması” -

Ünye ve Ordu olarak bizim en büyük eksiğimiz tam donanımlı hazır destinasyonlarımızın neredeyse olmaması. Çok destinasyonumuz var ama bu destinasyonların hizmet altyapısı anlamında gidildiği zaman vatandaşı karşılayacak, ağırlayacak ve uğurlayacak altyapı yok. Hizmetsel alt yapının olmaması Ordu’yu Karadeniz Bölgesindeki diğer illerin gerisine çekmekte. Turizm Geliştirme Ajansı toplantılarında fikir alışverişinde bulunuyoruz. 

-“Turizm komisyonu kurularak Ünye, 2024 turizm sezonuna hazırlanmalı"-

Bir kentin turizm kenti olması için albenisinin olması lazım. Bunun içinde farklı destinasyonlarının dışarıdan gelen insanlara hizmet sunması lazım. Ünye’miz destinasyon anlamında hem kültürel değerler, hem tarihsel değerler, hem doğal değerler, hem de deniz altyapısı anlamında çok ciddi destinasyonlara sahip. Bunların başında Çınarsuyu, Çamlık, Asakaya, Binicilik Tesisleri, Çet Dağı, Yunus Emre Kültür ve İnanç Turizmi anlamında, tarih turizmi anlamında Kadılar Yokuşu, Kale’miz gibi birçok değerimiz var. Bizim en büyük eksiğimiz ki; aynı zamanda öneri de sunmuştuk, bir Turizm Komisyonu kurularak Ünye’nin 2024 turizm sezonuna hazırlanmasını arzu ediyoruz. 

-“Ünye Belediyesi’ne çok ciddi işler düşüyor” -

Çünkü Çamlığımızda çok büyük eksiklerimiz var. Çınarsuyu’ndaki eksiklikleri takip ediyoruz. Plajlarımızda eksiklerimiz var. Ünye Kalesi halen açılmadı dehliz çalışması bitmediği için. Biz istiyoruz ki birinci etap olarak ziyarete açılması. Dehliz hazırlandığında ise ikinci etap olarak tamamının açılmasını arzu ediyoruz. Bununla ilgili de belediyemizle istişarelerimizi sürdürüyoruz. Diğer taraftan Asarkaya’nın daha güçlü altyapı ile donatılmasını arzu ediyoruz. Bununla ilgili de çok ciddi proje önerimiz olacak. En önemli destinasyonlarımızdan biri de Kadılar Yokuşu ve Hacı Emin Caddesi’nde bulunan Müze Evi’miz. Maalesef buraların hizmet altyapısı ve görsel kimlik anlamında da ciddi eksikleri var. Ünye kısmen hazır. Ünye Belediyesi’ne çok ciddi işler düşüyor. En büyük destekçisi olarak belediyemizin yanında olduğumuzu belirtmek istiyorum. 

-“Ordu turizmine destinasyonlar anlamında hazır değil” -

Ordu turizmine destinasyonlar anlamında hazır değil. Özellikle şelaleler ve doğa turizmi anlamında maalesef hazır değil. Özellikle Büyükşehir Belediyesi’nin destinasyonlarla ilgili çalışmalarında belediyecilik mantığı ile ve popülist mantıkla değil, sahanın aktörleri ile profesyonel bir bilinçle yaklaşmasını özellikle istirham ediyoruz.

“Dünya’da kabul gören Altın Portakal gibi Karadeniz’in de Altın Fındık Festivali yapılmalı” -

Toplantıda,  2024 turizm sezonu için özellikle de gastronomi üzerine planlama yapılması önerildi. Ünye Turizm İşletmecileri Derneği olarak biz de şunu önerdik, özellikle Ordu fındık üretimi anlamında Dünya’nın en büyük, en çok fındık üreten ili. Dolayısı ile bizim önerimiz ünlü sanatçıların da katılımı ile büyük etkinliklerle birlikte Altın Fındık Festivali’nin birincisinin başlatılması ile ilgili bir öneri sunduk. Biz bu öneriyi çok önemsiyoruz. Valiliğimizden de, Büyükşehir’den de, Oda ve Borsaların ciddi destekleri ile Dünya’da kabul gören Altın Portakal gibi Karadeniz’in de Altın Fındık Festivali’nin çok ciddi kabul göreceğini düşünüyoruz. Bu önerimizi yaptık. Büyükşehir temsilcisi de bu anlamda olabilirliği konusunda hem fikirdi. Bunu hayata geçirmek içinde üzerinde durmaya gayret edeceğiz.

-“Altın Fındık Festivali ile ilgili en büyük tereddüt mali sorumluluk konusu”-

Altın Fındık Festivali ile ilgili en büyük tereddüt mali sorumluluk konusu. Yani çok ciddi bir kaynak aktarılması gerekiyor. Bu kaynağın nereden nasıl bulunması ile ilgili tereddütler yaşanıyor. Ordu, fındık ihracatında da entegre olarak hazırlanmasında da ciddi altyapıya sahip. Ben özellikle fındık fabrikalarımızın ve güçlü firmalarımızın buna ana sponsor olarak katkı sunacaklarından hiç şüphem olmadığını belirtmek istiyorum. Ama ciddi anlamda maliyeti olacak. Aynı zamanda turizmsel anlamda ve kentin tanıtımı anlamında da maliyetinin çok çok üstünde katkısı olacak.

-“Altın Fındık Festivali Komitesi bir an önce kurulmalı” -

Büyükşehir Belediye’mizin ve Valiliğimizin Altın Fındık Festivali Komitesi anlamında bir komite kurması ve bunun çalışmalarına da bir an önce başlamasını arzu ediyoruz. Çünkü Giresun da fındık bilgesi ve dolayısıyla bu ismi ve festivali kapanın bu anlamda çok ciddi artı sağlayacağı ve öne geçeceğini de düşünüyorum.”

Ünye Kent Haber 

 

 


  • Pazartesi 19 ° / 8.8 ° Güneşli
  • Salı 19.8 ° / 9.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 21.3 ° / 10.8 ° Güneşli
  • BIST 100

    10713,94%0,66
  • DOLAR

    32,20% -0,01
  • EURO

    35,00% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2504,40% 0,16
  • Ç. ALTIN

    4010,02% 0,18

Ordu

20.05.2024

  • İMSAK 03:10
  • GÜNEŞ 04:59
  • ÖĞLE 12:30
  • İKİNDİ 16:27
  • AKŞAM 19:51
  • YATSI 21:32
https://www.facebook.com/%C3%9Cnye-Kent-Ofset-106507792092593