Ordu’da tarımda 45 projeye 36 Milyon TL hibe!

Ordu’da tarımda 45 projeye 36 Milyon TL hibe!

Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında Ordu’da yüzde 50 hibe desteği alacak 45 projeye 36 milyon TL hibe verilecek.

Ordu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımlara yönelik %50 hibe desteğinden yararlanacak yatırımcılarla bir araya gelerek Hibe Sözleşmesi imza töreni düzenledi.

Ordu İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz, programın tarımsal üretimi ve sanayi entegrasyonunu artırmayı, pazarlama altyapısını geliştirmeyi, gıda güvenilirliğini güçlendirmeyi ve yeni teknolojilerin kullanımını yaygınlaştırmayı hedeflediğini belirtti.

Yılmaz, programla kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonunun sağlanması, tarımsal pazarlama altyapısının geliştirilmesi, gıda güvenilirliğinin güçlendirilmesi ve tarımsal faaliyetler için geliştirilen yeni teknolojilerin üreticiler tarafından kullanımının yaygınlaştırılarak üretim maliyetlerini düşürülmesini amaçladığını ifade etti.

Yılmaz, bu dönemde yapılan başvurulardan toplam yatırım tutarı 76 milyon TL olan 45 projenin uygun görüldüğünü ve bu projelere 36 milyon TL hibe desteği verileceğini belirtti. 

Yatırım konularının fındık işleme paketleme tesisi, büyükbaş ve küçükbaş ahır-ağıl yapımı, yem karma makinesi, fındık hasat filesi ve arıcılıkla ilgili olduğunu kaydetti.

Fındık hasat filesi kullanımının da hibe kapsamında olduğunu vurgulayan Yılmaz, bu sayede fındık bahçelerinde hasat maliyetinin önemli ölçüde azalacağını, randımanın yükseleceğini, silkeleme usulü ile dallardaki yeni sürgünlerin hasar görmeden fındığın kolayca hasat edilebileceğini ve üründe nem oranı düştüğünden aflatoksin oluşumunun da önüne geçileceğini ifade etti.

Yılmaz, hibe desteğine hak kazanan yatırımcıların hibe sözleşmesi sonrasında yatırımlarını tamamlayarak hibe desteğinden yararlanabileceklerini sözlerine ekledi.

Ünye Kent Haber / Bülten