Ordu’nun eğitimi Kumru’da masaya yatırıldı

Ordu İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeoğlu, Kumru'da İlçe Millî Eğitim Müdürleriyle yaptığı değerlendirme toplantısında, il genelindeki eğitim çalışmalarının son durumuna ilişkin istişare yaptı.

Eğitim 1.10.2024 12:53:00 126 0
Ordu’nun eğitimi Kumru’da masaya yatırıldı

-Kumru Belediye Başkanıyla eğitim çalışmaları değerlendirildi -

Ordu İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, Kumru ilçe ziyaretinde ilk olarak Kumru Belediye Başkanı Yusuf Yalçuva ile bir araya geldi.

Görüşmede ilçede eğitim alanında yapılan iş birliği çalışmaları ele alındı ve yerel yönetimlerin eğitime katkıları değerlendirildi.

-İlçe Milli Eğitim ziyaret edildi -

Vargeloğlu, daha sonra İl Milli Eğitim Şube Müdürü Erol Başar ile Kumru İlçe Millî Eğitim Müdürü Suat Evin’i ziyaret etti. 

Müdür Vargeloğlu, ilçede yürütülen ve planlanan eğitim öğretim çalışmaları ve eğitim yatırımları konusunda bilgi aldı, Müdürlük personelini birimlerinde ziyaret etti.

-İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Kumru’da toplandı -

Ziyaretlerin ardından Ordu İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu başkanlığında, 19 İlçe Milli Eğitim Müdürü’nün katılımıyla Kumru Anadolu İmam Hatip Lisesinde değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. 

İl Milli Eğitim Müdürü Vargeloğlu, eğitim öğretim çalışmaları, eğitsel ve kültürel faaliyetlerle ilgili bilgi alarak yapılması gereken çalışmalar konusunda değerlendirmelerde bulundu. 

Toplantıda Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in başkanlığında İstanbul'da gerçekleştirilen İl Millî Eğitim Müdürleri Toplantısına ait gündem maddeleri değerlendirildi.

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeline ilişkin iş ve işlemlerle ilgili yapılması gereken iş ve işlemler, ilçe milli eğitim müdürlerinin takip ve denetim sorumlulukları, öğretmen norm kadroları ve ders giriş-çıkış saatleri gibi konular ele alındı. 

-Kütüphanelerde kitap sayısı arttırılacak -

Okullardaki kitap eksiği ve fazlalığının okul müdürlüklerince tespitinin yapılması gerektiğini ifade eden Müdür Vargeloğlu, okul kütüphanelerindeki kitap sayılarının son durumunun değerlendirilerek sayıları artırmak için gerekli çalışmaların yapılması gerektiğini vurguladı.

Eğitim öğretim faaliyetlerinin geliştirilmesi adına, akademik başarıyı arttırmak amacıyla yapılacak çalışmalar vurgulanarak Destekleme ve Yetiştirme Kurslarının denetim ve takiplerinin düzenli olarak yapılması gerektiği belirtilen toplantıda, eğitim yatırımlarının son durumu değerlendirilerek kış mevsimi öncesi okullarda ısınma sistemlerinin kontrollerinin yapılması gerektiği belirtildi. 

Taşımalı eğitim servisleri ile öğrencilere verilen öğle yemeklerinin kontrollerinin ve denetimlerinin yapılması gerektiği vurgulanarak eğitim yatırımlarının son durumları değerlendirildi. 

Velivizyon Platformu üzerinde hazırlanan ve yayınlanmaya başlayan 27 bölümlük "Ailem" dizisi videolarının tüm veliler tarafından izlenmesinin önemine dikkat çeken Müdür Vargeloğlu, kamuda tasarruf tedbirleri kapsamında da gerekli çalışmaların titizlikle uygulanmasının önemini vurguladı. 

Vargeloğlu, "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" Yeni Müfredat Taslağı ile ilgili görüş alışverişinde bulunarak eğitim öğretim yılının huzurlu, başarılı ve sağlıklı bir şekilde sürdürülmesini temenni etti.

Müdür Mehmet Fatih Vargeloğlu, Kumru ziyaretini Proje İmam Hatip Ortaokulunu ziyaret ederek tamamladı. Okul idaresi ve öğretmenleriyle bir araya gelen Müdür, öğrencileri sınıflarında ziyaret etti. 

İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, ziyaret esnasında Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu/İmam Hatip Ortaokulunu sınav ile kazanan öğrencileri başarılarından dolayı tebrik etti. 

Vargeloğlu, okul idaresi ve öğretmenleriyle öğretmenler odasında sohbet ederek yapılan ve planlanan eğitim öğretim faaliyetleri hakkında öğretmenlerden bilgi aldı.

Ünye Kent Haber

Bülten 

 

 

 

 


  • Salı 18.2 ° / 13.9 ° Şiddetli yağmurlu
  • Çarşamba 22.3 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 22.5 ° / 13 ° Güneşli
  • BIST 100

    9563,62%-1,06
  • DOLAR

    34,20% 0,06
  • EURO

    37,95% -0,36
  • GRAM ALTIN

    2912,16% 0,58
  • Ç. ALTIN

    4844,88% 0,33

Ordu

01.10.2024

  • İMSAK 04:54
  • GÜNEŞ 06:18
  • ÖĞLE 12:23
  • İKİNDİ 15:40
  • AKŞAM 18:18
  • YATSI 19:37
https://www.facebook.com/%C3%9Cnye-Kent-Ofset-106507792092593