OSB’de geri duruş yok!

Ünye Organize Sanayi Bölgesindeki çalışmaların durmaksızın sürdüğünü belirten Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı; “İş başladı mı, daha geri duruşu yok!” dedi.

GÜNDEM 7.10.2024 09:00:00 638 0
OSB’de geri duruş yok!

En önemli sorunları belediye olarak çözdüklerini vurgulayan Başkan Tavlı, “Orada fabrikanın açılmasını, fabrikanın işletilmesinin hiçbir problemi kalmadı.” diyerek hazır olduğunu söyledi. 

Birlik ve beraberlik içerisinde tek dertlerinin Ünye olduğunu ifade eden Tavlı, “Milletvekillerimiz, ilçe başkanlarımız ve belediyenin temsilcisi olarak bende dahil olmak üzere Meclis Üyelerimizin tamamı muhalefeti dahil hep birlikte bir derdiğimiz var, Ünye’nin gelişmesi, gelecek nesillere Ünye’nin daha hazır ve güvenli bir şehir olarak teslim edilmesi.” mesajı verdi. 

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, 91.1 frekansında yayın yapan Şahane Radyo’da Kentin Sesi programında Gazeteci Ali Öztürk’ün sorularını yanıtladı. 

Gazeteci Ali Öztürk, “OSB ile ilgili yol, altyapı çalışmaları derken hatta tahkimat duvarı derken ki buna bizzat siz önderlik ettiniz. Oranın bitirilmesini sağladınız. OSB’de ne durumdayız? Yol müteahhidi ile sorun devam ediyor mu? Son durum nedir?” sorusunu cevaplayan Başkan Tavlı, şunları söyledi; 

-“Biz bunun kabuğunu kırdık ve işi başlattık” -

 “Bir iş başladı mı daha geri duruşu yok. O zaman biz bunun kabuğunu kırdık ve işi başlattık. Buradan çok siyasi büyüklerime ki başta Prof. Dr. Numan Kurtulmuş Bakanımız, Milletvekillerimiz olmak üzere, sonra ki geldiğimiz süreçte Mahmut Özer Bakanımız, Mustafa Hamarat vekilimiz, İbrahim Ufuk Kaynak vekilimiz, Cumhur İttifakı Milletvekilimiz Naci Şanlıtürk olmak üzere bu bölgede yapılan çalışmaya destek vererek oranın hızlanmasına vesile oldular. Bize hep destek ve katkı sağladılar süreçte. 

-“Fabrikanın açılıp işletilmesinin hiçbir problemi kalmadı”-

Gelinen noktada Ünye OSB’de Sayın Valimiz başkanlığında, ÜTSO başkanımızla da beraber ilgili müteahhitle işlerin yürütülmesi noktasında ki ön görüşmelerini yürütüyorlar. Ama orada fabrikanın açılmasını, fabrikanın işletilmesinin hiçbir problemi kalmadı. 

-“Biz en önemli sorunları belediye olarak zaten çözdük” -

Biz en önemli sorunları, iskanla, verilebilmesi ile alakalı önemli meseleleri biz belediye olarak zaten çözdük. Bunlarsan biri taşkınların yapılmasıydı. Yani Curi deresi üzerinde 4 kilometrelik taşkının DSİ ile birlikte hem taş teminini sağladık Ünye Belediyesi ile birlikte hem de aynı zamanda onunda taşınmasına destek vererek 4 kilometrelik taşkının yapılmasına imkan sağladık. 

Proje değişikliği ile beraber arkadan gelen yağmur sularının hemen oradaki bentonit firmasının önünden deşarj olabilmesi için kamulaştırılması gereken 5 dönümlük alanı kamulaştırdık. Aynı zamanda o alana gelene kadar ki kısımda oranın her iki tarafından yani doğu ve batı kısmından kanalın kuşaklama yapılarak o yağmur sularının güvenli bir şekilde dereye deşarjını sağlayacak tahkimatların taahhüdünü verdik ve şuanda da onlara başlıyoruz. Aynı şekilde orada bir köprü büyüklüğünde menfez yapıyoruz. 

Biz birlik ve beraberlik içerisinde ki bizim tek derdimiz var. Bizim Milletvekillerimiz, ilçe başkanlarımız ve şahsen de belediyenin temsilcisi olarak bende dahil olmak üzere Meclis Üyelerimizin tamamı muhalefeti dahil hep birlikte bir derdiğimiz var, Ünye’nin gelişmesi, gelecek nesillere Ünye’nin daha hazır ve güvenli bir şehir olarak teslim edilmesi.”

Ünye Kent Haber 

Yücel ARSLANTEKE


  • Salı 13.5 ° / 6.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 15.8 ° / 8.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 14.4 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    8875,22%2,55
  • DOLAR

    34,23% 0,05
  • EURO

    37,02% 0,03
  • GRAM ALTIN

    3015,53% 0,79
  • Ç. ALTIN

    5005,45% 0,22

Ordu

22.10.2024

  • İMSAK 05:16
  • GÜNEŞ 06:41
  • ÖĞLE 12:18
  • İKİNDİ 15:15
  • AKŞAM 17:45
  • YATSI 19:05
https://www.facebook.com/%C3%9Cnye-Kent-Ofset-106507792092593