Pedodonti Kliniği’yle 0-13 yaş çocukların ağız ve diş sağlığı korunuyor!

Ünye Devlet Hastanesi bünyesinde Pedodonti (Çocuk Diş Hekimliği) Kliniği’yle 0-13 yaş arasında çocukların süt ve daimî diş sağlıklarının korunması amacıyla çocukların ağız ve diş sağlığı sağlanırken, çene ve yüz bölgesi gelişimi t

Sağlık 24.10.2024 14:11:00 336 0
Pedodonti Kliniği’yle 0-13 yaş çocukların ağız ve diş sağlığı korunuyor!

Ünye Devlet Hastanesinde görev yapan Pedonti Uzmanı Dt. Elif Korkmaz, basına yaptığı yazılı açıklamada, Çocuk Diş Hekimliği ile ilgili bilgilendirme yaptı. 

Korkmaz, pedodontinin “0-13” yaş arasında çocukların süt ve daimî diş sağlıklarının korunması amacıyla diş hekimliği alanında uygulanan tüm uygulamaları çocukların seviyesine uygun hale getirdiğini söyledi. 

Korkmaz; “Pedodonti, doğum anından itibaren daimî dişlerin tamamlanmasına kadar geçen süreçte diş gelişimi, ağız ve diş sağlığını takip eden diş hekimliği uzmanlık alanıdır.  Yani kısaca çocuk diş hekimliği olarak tanımlanabilir” dedi.

Pedodontide temel amacının çürük, kalıtımsal sorunlar ve travma karşısında dişlerin sağlığını sağlamak olduğunu belirten Korkmaz; “Pedodonti diş hekimleri bebeklik çağından başlamak üzere çocukların ağız sağlığını, diş sağlığını, çene ve yüz bölgesi gelişimini takip eder. Ayrıca ve diş sağlığı alanında koruyucu önlemler alınmasını sağlar. Pedodontistler, bebeklik ve çocukluk döneminde diş sağlığı ihtiyaçlarına dikkate ederek önleyici ve koruyucu uygulamalarla birlikte tedavi edici yöntemleri de gerçekleştirir.” diye konuştu.

-Pedodonti hangi uygulamaları kapsar?-

Pedonti Uzmanı Dt. Elif Korkmaz, Pedodontistlerin bebeklik, çocukluk ve gençlik döneminde ağız ve diş sağlığı için gerekli önlemleri aldığını ifade ederek, kapsadığı uygulamalara ilişkin şu açıklamayı yaptı: 

“Çocuklarda görülen çürüklerin belirlenmesi ve gerekli koruyucu uygulamaların yapılmasını sağlama. Çocuklarda diş fırçalama alışkanlığını oluşturma ve kontrol etme. Doğru diş fırçalama konusunda bilinçlenmelerini sağlama. Çocuklarda sağlıklı beslenme alışkanlıkları oluşturma. Süt dişleri ve daimi dişlerde ortaya çıkan şekil bozuklukları ve çürüklere karşı tedaviler uygulama. Ağız, diş, çene ve yüz gelişimini bebeklik döneminden itibaren düzenli olarak takip etme. Sürme zamanından önce kaybedilen süt dişlerinin yerini koruyabilmek adına yer tutucu uygulamalar yapma. Anne babaları çocukların ağız ve diş bakımı konusunda bilinçlendirilmesini ve yönlendirilmesini sağlama.” 

-Pedodonti neden önemlidir?-

Çocukluk ve bebeklik döneminde ağız ve diş sağlığı bakımı için pedodonti uzmanını tercih etmek gerektiğini belirten Korkmaz; “Çünkü bu uzmanlar çocuklarla iyi anlaşma konusunda deneyimlidir. Ayrıca çocuklara diş sağlığıyla ilgili bilgileri anlaşılır ve seviyelerine uygun bir şekilde verebilmektedir. Pedodontistler çocukların ağız ve diş yapısına hakimdir. Ayrıca çocuk diş hekimliği alanında yeni gelişmeleri takip ederler. Çocukların diş tedavisini oyun yöntemleriyle gerçekleştirir. Ayrıca çocuk psikolojisi konusunda gerekli bilgilere sahiptir” diye konuştu. 

Ünye Kent / Haber Merkezi 


  • Perşembe 14.4 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 16.8 ° / 8.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.7 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • BIST 100

    8714,69%-1,4
  • DOLAR

    34,25% -0,05
  • EURO

    37,04% 0,19
  • GRAM ALTIN

    3011,23% 0,63
  • Ç. ALTIN

    5018,27% 0,00

Ordu

24.10.2024

  • İMSAK 05:18
  • GÜNEŞ 06:43
  • ÖĞLE 12:18
  • İKİNDİ 15:13
  • AKŞAM 17:42
  • YATSI 19:02
https://www.facebook.com/%C3%9Cnye-Kent-Ofset-106507792092593