RATEM’de Gündoğan dönemi başladı, Ordu yönetimde!

Radyo ve televizyon yayıncılığının çatı kuruluşu RATEM’de yapılan 12. Olağan Genel Kurul’da ipi göğüsleyen isim mavi listeyle Vedat Gündoğan oldu, sektörün geleceğine dair güçlü mesajlar verildi.

Aktüel 22.12.2025 11:16:00 285 0
RATEM’de Gündoğan dönemi  başladı, Ordu yönetimde!

261 oyla başkanlığa seçilen Gündoğan’ın listesinde yer alan Ordu Ünye ilçesinden yayıncı Ali Öztürk, RATEM Yönetim Kurulu’na girerek bölge adına önemli bir başarıya imza attı.

 

 

Radyo ve televizyon yayıncılığının en köklü meslek örgütlerinden biri olan Radyo Televizyon Meslek Birliği (RATEM), 12. Olağan Genel Kurulu’nda tarihi bir seçim sürecine sahne oldu. İstanbul Gönen Otel’de yoğun katılımla gerçekleştirilen genel kurulda, sektörün geleceğine dair önemli mesajlar verilirken, yapılan seçimle birlikte RATEM’de yeni bir dönem resmen başladı.

Sandıktan Gündoğan çıktı

Genel kurulda her iki adayın listesinden ikişer divan üyesi seçilirken, divan başkanı, Gündoğan’ın önerisiyle oy kullanmayan ve yaşça en büyük divan üyesi olarak belirlendi.

Genel kurulda mevcut Başkan Aydın Şerbetçioğlu ile başkan adayı Vedat Gündoğan’ın listeleri üyelerin oyuna sunuldu.

Yapılan oylama sonucunda Vedat Gündoğan 261 oy alarak RATEM Başkanı seçildi. Mevcut Başkan Şerbetçioğlu 216 oyda kalırken, seçimde 1 oy boş çıktı. 

Sonuçların açıklanmasının ardından salonda büyük bir heyecan yaşandı ve sonuçlar alkışlarla karşılandı.

Sektörün sorunları masaya yatırıldı

Genel kurul yalnızca bir yönetim değişimine değil, aynı zamanda yayıncılık sektörünün yapısal sorunlarının kapsamlı şekilde ele alındığı bir platforma dönüştü. Türkiye’nin dört bir yanından gelen radyo ve televizyon yayıncıları, telif gelirlerinin adil dağılımı, yayıncıların ekonomik sürdürülebilirliği ve sektörde ortak hareket etme kültürünün güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Adaylar kürsüden mesaj verdi

Seçim öncesinde kürsüye çıkan her iki başkan adayı da hızla değişen medya dünyasında radyo ve televizyon yayıncılığının nasıl daha güçlü bir yapıya kavuşabileceğine dair görüşlerini paylaştı. Adaylar, sektörün karşı karşıya olduğu sorunlara yönelik çözüm önerilerini üyelerle paylaştı.

Seçimin galibi mavi liste

Yapılan oylama sonucunda Vedat Gündoğan başkanlığındaki mavi liste, üyelerin çoğunluğunun desteğini alarak seçimi kazandı. Yeni yönetimle birlikte RATEM’in daha kapsayıcı, daha güçlü ve sorunlara daha hızlı çözümler üreten bir yapıya kavuşması yönünde beklentiler dile getirildi.

“Yarından itibaren göreve başlayacağız”

Seçim sonrası konuşan RATEM Başkanı Vedat Gündoğan, şu ifadeleri kullandı:

“Nasıl ki Anadolu’nun dört bir tarafında yayıncı meslektaşlarımız akın akın uzun süredir yaşayamadıkları duyguyu bugün bu salonda hep beraber yaşamışsak, oy veren vermeyen bütün yayıncı arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Bizler RATEM’i birlikte daha fazla büyüteceğiz. RATEM bizim evimiz, bu yüzden radyo ve televizyonlarımızı unutturmayacağız. Size vadettiğimiz ne varsa yarından itibaren daha büyük bir sorumlulukla göreve başlayacağımızı da bilin.”

Huzur hakkı verilmeyecek

Toplantıda huzur hakkı uygulaması da gündeme geldi. Gündoğan’ın önerisiyle yapılan görüşmeler sonucunda divan üyeleri oy birliğiyle huzur hakkı verilmemesine karar verdi. Mevcut Başkan Aydın Şerbetçioğlu karara başlangıçta karşı çıksa da, oy birliğiyle alınan karar doğrultusunda süreç tamamlandı.

Ankara Şubesi kararı yeni yönetime

Genel kurulda Ankara’da şube açılması önerisi de değerlendirildi. RTÜK ve bakanlıkların Ankara’da bulunması nedeniyle tüm birliğin taşınmasının gereksiz masraf yaratacağı ifade edilirken, divan üyeleri öneriye olumlu yaklaştı. Ancak sürenin uzaması nedeniyle nihai karar yeni başkan Vedat Gündoğan’ın inisiyatifine bırakıldı.

Ordu seçime damga vurdu

Seçimlerde Ünye, Ordu adına ayrı bir heyecan yaşandı. 

Vedat Gündoğan’ın listesinde yer alan Gazeteciler ve Medyacılar Cemiyeti (GMC) Ordu İl Başkanı, Canik Ünye Gazeteciler Derneği Başkanı, Ünye Kent ve Şirin Ünye Gazeteleri ile Şahane Radyo İmtiyaz Sahibi Ali Öztürk, RATEM Yönetim Kurulu’na seçilerek büyük bir başarıya imza attı. 

Öte yandan Ünye Melodi FM İmtiyaz Sahibi Barış Pamukçu da Aydın Şerbetçioğlu’nun listesinde yer aldı. 

İki ayrı listede Ordulu isimlerin bulunması, Ordu ve Ünye’nin bölgedeki medya gücünü ve etkinliğini bir kez daha ortaya koydu. 

Yeni yönetimde bölgeyi Ali Öztürk temsil ediyor

Gündoğan’ın seçimi kazanmasıyla birlikte Ali Öztürk, RATEM’in Türkiye genelindeki radyo ve televizyon yayıncılarını temsil eden yönetim kurulu üyelerinden biri oldu. Böylece seçimlerin kazananı yalnızca RATEM değil; Ünye ve Ordu oldu.

Seçimlerin ardından değerlendirmede bulunan Gazeteci ve Radyocu Ali Öztürk, Ordu’daki radyo ve televizyon kuruluşlarının desteğine dikkat çekerek, şu ifadeleri kullandı:

“Bu başarı yalnızca benim değil, Ordu’daki tüm radyo ve televizyon yayıncılarımızın ortak başarısıdır. Sürecin başından bu yana desteklerini esirgemeyen, birlik ve dayanışma örneği gösteren tüm meslektaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum. İyi ki varlar, iyi ki yanımdalar. Yeni dönemde hem bölgemizin sesini daha güçlü duyurmak, hem de radyo ve televizyon yayıncılığının hak ettiği değeri görmesi için RATEM çatısı altında var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.”

Yeni dönemde RATEM yönetiminin, telif haklarının korunması, yayıncıların güçlendirilmesi ve sektörün ortak sorunlarına çözüm üretilmesi yönünde çalışmalarını sürdürmesi bekleniyor.

Ünye Kent / Haber Merkezi

 

  • Pazartesi 15.6 ° / 9.1 ° false
  • Salı 15.4 ° / 8.4 ° false
  • Çarşamba 13.5 ° / 6.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    14250,93%0,15
  • DOLAR

    42,81% 0,03
  • EURO

    50,24% 0,19
  • GRAM ALTIN

    6073,51% 1,71
  • Ç. ALTIN

    9644,38% 0,00

Ordu

22.12.2025

  • İMSAK 06:11
  • GÜNEŞ 07:43
  • ÖĞLE 12:32
  • İKİNDİ 14:50
  • AKŞAM 17:11
  • YATSI 18:37
https://www.facebook.com/%C3%9Cnye-Kent-Ofset-106507792092593