Saadet Heyeti zirai don hasarını inceledi

Güçlü bir tarım sektörü ve adil bir yönetim anlayışıyla Karadeniz’i ve tüm Türkiye’yi daha müreffeh hale getirmeyi hedefleyen Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, Giresun ve çevresindeki zirai don hasarını yerinde inceledi.

Siyaset 28.04.2025 18:09:00 823 0
Saadet Heyeti zirai don hasarını inceledi

Saadet Partisi Ünye İlçe Başkanı Özgür Şahin, zarar gören üreticilere sigorta ve destek mekanizmalarının güçlendirilmesi gerektiğini vurgulayarak Genel Başkan Arıkan’a Ünye’deki hasara ilişkin rapor sundu. 

Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, Giresun ve Çanakçı ilçelerinde tarım ürünlerinde meydana gelen zirai don hasarını yerinde inceledi. 

Genel Başkan Arıkan’a Saadet Partisi Ünye İlçe Başkanı Özgür Şahin ve parti üyeleri eşlik etti. Ziyaret kapsamında, bölgede yaşanan ekonomik ve tarımsal sıkıntılar üzerine detaylı bir değerlendirme yapıldı.

-Bölgedeki ekonomik ve tarımsal sıkıntılar görüldü-

Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan ve beraberindeki heyet, Giresun ve çevresindeki tarımsal sorunları yerinde görmek amacıyla kapsamlı bir ziyaret gerçekleştirdi.

İlk olarak Çanakçı ilçesine giden Arıkan ve Şahin, burada Saadet Partili Belediye Başkanı Tuncay Kasım ile bir araya geldi. Çanakçı’daki ekonomik sıkıntılar ve tarımsal sorunları gözlemledikten sonra, Çanakçı’daki park ve taziye evlerinin açılışını yaptı.

Arıkan ve Şahin, esnafla bir araya gelerek, halkın geçim sıkıntısı, tarımsal kazançlardaki azalma ve geleceğe yönelik kaygıları hakkında sohbet etti.

-Giresun'da yerel yönetimlerle buluşma-

Çanakçı’daki ziyaretin ardından, Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse ile bir araya gelen Arıkan, yerel yönetimlerin artan maliyetlere rağmen halkın beklentilerini nasıl karşılamaya çalıştığını dinledi. Ardından, Giresun Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde basın mensuplarıyla bir araya gelen Arıkan, Saadet Partisi’nin çözüm odaklı yaklaşımını paylaştı.

-Üreticilerin destek ihtiyacı vurgulandı-

Ziyaretin en önemli bölümlerinden biri, fındık üreticileriyle yapılan görüşmelerdi. Özellikle, Ünye ilçesinde yaşanan zirai don tehlikesi ve etkileri hakkında detaylı bir bilgilendirme yapıldı. Genel Başkan Mahmut Arıkan’a, Ünye Ziraat Odası tarafından hazırlanan zirai don raporu sunularak, üreticilerin karşılaştığı zorluklar anlatıldı. Üreticiler, don zararına karşı daha fazla sigorta desteği ve hükümetten güçlü bir destek mekanizması talep etti.

Özgür Şahin, üreticilerin sigorta kapsamlarının yetersiz olduğunu ve devletin çiftçilerin yanında olması gerektiğini belirterek, “2025 yılında yaşanan bu don olaylarında kayıpların karşılanması gerektiğini” ifade etti.

-Zirai don raporu ve üreticiye destek çağrısı -

Saadet Partisi Ünye İlçe Başkanı Özgür Şahin, zirai don hasarının boyutlarına dikkat çekerek, Ünye Ziraat Odası’nın hazırladığı raporu Genel Başkan Mahmut Arıkan’a sundu. Şahin, raporla birlikte, 11-15 Nisan tarihlerinde meydana gelen zirai don olayının etkilerini ve üreticilerin yaşadığı zorlukları aktardı.

Özgür Şahin, “Ünye Ziraat Odası’nın hazırladığı rapora göre, 0-250 metre rakımlı sahil kesimlerinde kuzeye bakan fındık bahçelerinde yapraklarda kısmi etkilenmeler görülürken, 250-500 metre arasındaki orta kotlarda çotanak taslaklarında kararmalar ve kısmi hasarlar tespit edilmiştir. 500 metre ve üzerindeki yüksek kesimlerde ise don hasarının oranı %90’a kadar ulaşmıştır.” dedi.

Başkan Şahin, özellikle don hasarına karşı üreticilerin daha fazla desteklenmesi gerektiğini belirterek, sigorta kapsamlarının yetersiz kaldığını vurguladı.

-Tarımda ve ekonomide güçlü destek mekanizmaları gerekiyor-

Genel Başkan Mahmut Arıkan, tarımın sürdürülebilirliği ve ekonomik kalkınma için güçlü destek mekanizmalarının kurulması gerektiğine dikkat çekti.

Ayrıca, tarıma yönelik yaşanan sıkıntıların sadece bölgesel değil, tüm Türkiye için bir tehdit oluşturduğunu belirterek, “Tarımda, ekonomide ve yerel hizmetlerde yaşanan sorunları birinci elden dinledik. Saadet Partisi olarak biz, üreticimizin, esnafımızın ve her bir insanımızın yanında olmayı sürdüreceğiz” diye konuştu.

Saadet Partisi Ünye İlçe Başkanı Özgür Şahin, üreticilerin ve halkın ekonomik ve tarımsal sıkıntılarına çözüm bulma amacıyla çalışmalarını sürdüreceğini belirterek, daha güçlü ve adil bir Türkiye için mücadeleye devam edeceklerini ifade etti.

-Sonuç: Adil bir düzen için mücadele-

Şahin, “Büyük Türkiye idealine kavuşmanın yolu adil bir düzeni kurmaktan geçiyor. Bizler, Milli Görüş çizgisinde; herkesin hakkını aldığı, hiç kimsenin mağdur edilmediği, paylaşımın ve kalkınmanın esas olduğu bir Türkiye ve Yeni Bir Dünya kurmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” diyerek sözlerini noktaladı.

Saadet Partisi, güçlü bir tarım sektörü ve adil bir yönetim anlayışıyla Karadeniz’i ve tüm Türkiye’yi daha müreffeh bir hale getirmeyi hedefliyor. 

 

ÜNYE KENT GAZETESİ/HABER MERKEZİ

  • Salı 19.3 ° / 8.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 21.9 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 21 ° / 11.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    9112,19%-0,60
  • DOLAR

    38,56% -0,01
  • EURO

    43,73% 0,26
  • GRAM ALTIN

    4106,84% 2,20
  • Ç. ALTIN

    6658,01% 1,86

Ordu

06.05.2025

  • İMSAK 03:32
  • GÜNEŞ 05:14
  • ÖĞLE 12:30
  • İKİNDİ 16:23
  • AKŞAM 19:37
  • YATSI 21:11
https://www.facebook.com/%C3%9Cnye-Kent-Ofset-106507792092593