Sanayi’de işveren ve ustalara İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi…

Ünye Küçük Sanayi Sitesi’nde yanında sigortalı işçi, stajyer ve çırak çalıştıran işveren ve ustalara, İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimi verildi.

Aktüel 27.04.2024 17:09:00 1013 0
Sanayi’de işveren ve ustalara İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi…

Ünye Küçük Sanayi Sitesi’nde İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimi verildi. 

-İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmeti mecburi oldu 

Ünye Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Ali Özkan, Milli Eğitim Bakanlığı’nca stajyer ve çırak çalıştıran iş yerlerinde iş sağlığı ve güvenliği hizmeti alınmasının zorunlu hale geldiğini belirterek, şunları söyledi: 

“Türkiye genelinde bütün işletmelere çırak, stajyer eleman çalıştırmak için Milli Eğitim Bakanlığı güncelleme yaptı. 2024 yılı şubat ayında Bursa ve Adıyaman illerinde atölyelerde çalışan stajyerlerin geçirdiği iş kazasında hayatını kaybetmesinin ardından Milli Eğitim Bakanlığı, daha önce alınmış olan iş güvenliği, iş sağlığı yasasını yeniden güncelledi. Atölye ve işletmelerde çırak çalıştıran işyerleri iş güvenliği ve iş sağlığı uzmanıyla anlaşıp, bir analiz dosyası yapıp, işletmeyi eksiklikleri tamamlamak üzere bir düzenleme oldu. Bu da mecbur kılındı. Ünye ve Samsun’da faaliyet gösteren iş sağlığı ve iş güvenliği uzmanları bugünkü toplantıda bizleri bilgilendirdi.”

-İş Sağlığı ve Güvenliği süreci nasıl ilerliyor?

İş Güvenliği Uzmanı Aysel Ekici, İş Sağlığı ve Güvenliği sürecinin işleyişine ilişkin şu bilgileri verdi:

“Bir kere dosya yapayım, bu dosyayı yaptıktan sonra benim iş sağlığı ve güvenliği ile alakalı hükümlülüğün ve sorumluluğum bitti olayı değil. Aslında bu yönetmelik, sigortalı personeli olan her işletmeyi ilgilendiriyor. Bizler danışmanlık hizmeti verebiliyoruz. Ne yapıyoruz? Ya sizin işyerinize geliyoruz. Sizin işyerinizle alakalı hangi riskler var, burada başınıza ne gelebilir? Bir iyileştirme yapabilir miyiz? Bununla alakalı bir rapor hazırlayıp size bir rapor sunuyoruz. Yanınızda çalışan çıraklarınızın, stajyerlerinizin sizler de dahil olmak üzere temel iş sağlığı ve güvenliği eğitimi adı altında bir eğitim programı düzenleyip, sizin için stajyerlerinizde bir bilinç uyandırmak istiyoruz. Şunu düşünmeyin; ben sadece kağıdı alayım, vereyim bitsin değil. Bizim asıl amacımız sizleri bilinçlendirmek. 

İşyerlerinde şöyle de bir durumla çok karşılaşıyoruz. Ben bunu aldım, 6 yıl boyunca sizi bir daha görmeyecek miyim, 4 yıl boyunca geçerli mi? Bu tamamen sizin iş yerinizin tehlike durumuna göre olan bir durum. Az tehlikeli, tehlikeli ya da çok tehlikeliye göre bu yıllar değişiyor. Biz haftanın 3 günü Ünye ve Fatsa OSB’ye geliyoruz.”

- Tüm esnaf arkadaşlarımız İş Güvenliği Uzmanı ile çalışmak zorunda

İş Güvenliği Uzmanı Mustafa Güleç, “2012 yılında İş Güvenliği kanunu çıkınca devlet dedi ki yanında sigortalı çalışan herkes kanun kapsamında. Özel sektör de olsun, kamu da olsun. Çalışana bağlı çıkarılmış bir kanun bu. Esnafın kendisi ile işverenle alakalı hiçbir konu yok. Yanında çalışan varsa bu kanuna uyulacak, çalışanın hayatı korunacak, sağlığı ve iyiliği sürdürülecek denildi. Buradaki kanun esnaf arkadaşların bazılarının sigortalı çalışanı var, bazılarının yok; olmayanların yanında çıraklar ve stajyerler var. Bazılarında hem sigortalı çalışan, hem de çıraklar var. Kanunen yanında sigortalı çalışanı olan tüm esnaf arkadaşlarımız iş güvenliği uzmanı ile çalışmak zorunda.” dedi.

Yanında sigortalı işçi, stajyer ve çırak çalıştıran işveren ve ustalara yönelik verilen eğitimde merak edilenler uzmanlar tarafından cevaplandırıldı.

Ünye Kent Haber 

 


  • Cuma 18 ° / 9.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 23 ° / 10.9 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 13.2 ° / 9.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • BIST 100

    10268,6%0,2
  • DOLAR

    32,23% -0,02
  • EURO

    34,73% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2441,50% 0,39
  • Ç. ALTIN

    3877,27% 0,00

Ordu

10.05.2024

  • İMSAK 03:25
  • GÜNEŞ 05:09
  • ÖĞLE 12:30
  • İKİNDİ 16:24
  • AKŞAM 19:41
  • YATSI 21:17
https://www.facebook.com/%C3%9Cnye-Kent-Ofset-106507792092593