Tarih: 19.09.2024 09:00

Sinyalizasyon ve Elektronik İniş Sistemi yapılmayacaksa havalimanını KAPATMANIN ANLAMI YOK!

Facebook Twitter Linked-in

“Sinyalizasyon ve Elektronik İniş Sistemi yapılmayacaksa kapatılmanın hiçbir anlamı yok” diyen Sobi, Ordu-Giresun Havalimanı’nın bölge için stratejik bir konumda olduğunu ve Ordu turizmi için de hayati önem arz ettiğini vurguladı. 

Sobi, “Ordu-Giresun Havalimanının en büyük eksiği fiziksel bakımı değil, kötü hava şartlarında uçakların güvenli bir şekilde havalimanına inmesi ve havalanmasının sağlanmasıdır.” diyerek turizmciler olarak Ordu Giresun Havalimanının bu eksikliğinin giderilmesini istedi. 

 

Ordu-Giresun Havalimanı’nın bakım onarım çalışmaları kapsamında 16 Eylül tarihi itibariyle kapatılmasının ardından açıklama yapan Ünye Turizm İşletmeciler Derneği Başkanı Adnan Sobi, bu süre içinde kötü hava şartlarında uçakların inemediği sinyalizasyon ve elektronik iniş sisteminin yapılması gerektiğini vurguladı. 

Kötü hava şartlarında, sislerde, bulutlu havalarda uçakların Ordu-Giresun Havalimanı’na inemediğini, ancak Samsun ve Trabzon’a iniş yapabildiğini hatırlatan Sobi, bu durumun ciddi mağduriyetlere neden olduğunu ve Ordu için dezavantaj doğurduğunu vurguladı. 

“Sinyalizasyon ve Elektronik İniş Sistemi yapılmayacaksa kapatılmanın hiçbir anlamı yok”

Ünye Turizm İşletmeciler Derneği Başkanı Adnan Sobi, Ünye Kent Gazetesi’ne yaptığı özel açıklamada, şunları kaydetti: 

“Turizmin ve insan hareketliliğinin temel noktalarından biri havalimanları, deniz limanları ve otogarlardır. Dolayısıyla Ordu-Giresun Havalimanı gerçekten bölge için stratejik bir konumda. Ordu turizmi için de hayati bir önem arz ediyor. Ordu Havalimanı’ndaki 50 günlük bakımın içerisindeki öncelik, kötü hava şartlarındaki sinyalizyon bakımı ve yenilenme ile alakalıysa kesinlikle kapatılmalı ve yapılmalı. Eğer kötü hava şartlarında, sislerde, bulutlu havalarda uçaklar yine inemeyecekse bu kapatmanın hiçbir anlamı olmadığını düşünüyorum. 

-50 gün süre içinde sinyalizayon ve elektronik iniş sistemi kurulmalı -

Bu kapalı olan 50 gün süre içinde sinyalizayon ve elektronik iniş sisteminin de kurulmasını arzu ediyoruz. Çünkü Ordu-Giresun Havalimanının en büyük eksiği fiziksel bakımı değil, kötü hava şartlarında uçakların güvenli bir şekilde havalimanına inmesi ve havalanmasının sağlanmasıdır. 

-Sinyalizasyon eksiğinin giderilmesini turizmciler olarak istiyoruz-

Havalimanları zaman içerisinde bakıma alınabilir. Ama Ordu-Giresun Havalimanı gerçekten yeni yapılmasına rağmen bu kadar uzun süreli bir bakıma alınması sinyalizasyon eksiğinin giderilmesini turizmciler olarak istiyoruz. 

-Havalimanı kavşağında vitrinsel çalışma yapılmalı -

Ordu-Giresun Havalimanı’nın kavşağı aynı zamanda Ordu’muzun giriş kavşağı. Dolayısı ile Ordu vitrini anlamında Ordu’nun tarihi, turistik ve doğal değerleri anlamında 3 boyutlu bir vitrinsel karşılama destinasyonu yaratılmalı kavşak noktasında. Dolayısı ile bunlar gerçekleştirilerek açılmasını arzu ediyoruz.” 

Ünye Kent Haber

Yücel ARSLANTEKE




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —