Sokak hayvanları artık iş başında!

Sokak hayvanları artık iş başında!

Etimesgut Belediye Başkanı Ünyeli Erdal Beşikçioğlu, daha önce duyurduğu sokak köpeklerinin belediye bünyesinde görev alacağı açıklamasının ardından, beş sokak köpeğinin ilk atamasını gerçekleştirdi.

Etimesgut Belediye Başkanı Ünyeli Erdal Beşikçioğlu, 31 Temmuz tarihinde vatandaşlarla bir araya gelerek, sokak köpeklerine özel bir eğitim verileceğini ve bu eğitimlerin ardından belediyede çeşitli görevlerde yer alacaklarını açıklamıştı. 

Sokak hayvanlarının öldürülmesine karşı bir duruş sergileyen Beşikçioğlu, eğitimlerini tamamlayan beş köpeğin atamasını gerçekleştirdi.

Başkan Beşikçioğlu, Başkan Yardımcısı Ebru Keyvan ve Veteriner İşleri Müdürü Faruk Zehir ile birlikte, Devlet Bahçeli Eğitim Spor ve Yaşam Merkezi'nde yer alan kreş ve Bahçekapı Mahallesi'ndeki hayvan barınağını ziyaret ederek basın mensuplarına projeyi tanıttı. 

Beşikçioğlu, barınakta yaptığı açıklamada, projenin başarıyla devam ettiğini belirterek, "Can dostlarımızı belediyemizde görevlendireceğiz dedikten sonra, pek çok kişi köpeklerini bize getirdi. Biz de onlara gerekli eğitimleri verdik ve sahiplendirme sürecine hazırladık. Ayrıca bu köpeklerimizi park ve bahçelerde bekçi köpeği olarak da değerlendireceğiz." dedi.

Barınakta artan köpek sayısına rağmen projenin sorunsuz ilerlediğini vurgulayan Beşikçioğlu,"Sistem şu an işliyor. Bugün sabah saatlerinde kreşlerimize de görevli olarak köpeklerimizi yerleştirdik. Çocuklar bu duruma büyük ilgi gösterdi. Bu hayvanlar sadece sevgiye ihtiyaç duyuyor. Emek vermeden sonuç beklemek yanlış olur." ifadelerini kullandı.

Ünye Kent Haber