“Son Akşam Yemeği” Türk Filmleri Haftası’nın açılış filmi oldu

“Son Akşam Yemeği” Türk Filmleri Haftası’nın açılış filmi oldu

Yapımcılığını Ünyeli reklamcı, Genna Ajans sahibi Selim Tuncer’in üstlendiği “Son Akşam Yemeği” filmi, Kazakistan'ın Almatı kentinde gerçekleşecek 9. Türk Filmleri Haftası’nın açılış filmi olarak belirlendi.

Yapımcılığını Ünyeli reklamcı, Genna Ajans sahibi Selim Tuncer’in üstlendiği, ulusal ve uluslararası birçok ödülün sahibi olan “Son Akşam Yemeği” filmi 9. Türk Filmleri Haftası’nın açılış filmi oluyor.

Son Akşam Yemeği filmi, Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkıları, Türkiye Almatı Başkonsolosluğu'nun destekleriyle, Yerli Düşünce Derneği'nin düzenlediği 5-9 Ekim tarihleri arasında Kazakistan'ın Almatı kentinde gerçekleşecek 9. Türk Filmleri Haftası’nın açılış filmi olacak. 

Türkiye Cumhuriyet'in kuruluşunun 100. yıl dönümüne özel hazırlanan, Anadolu Ajansının Global İletişim Ortağı olduğu, Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yıl dönümünde vizyona giren Son Akşam Yemeği, Cumhuriyetin ilanının bir gün öncesinde Çankaya Köşkü'nde verilen akşam yemeğini konu ediniyor. 

Filmin oyuncuları ve karakterleri ise; “Onur Tuna - Mustafa Kemal Atatürk, Pelin Akil - Latife Hanım, Engin Şenkan – Ahir, Azra Aksu – Elif, Necip Memili – Mahmut, Mustafa Kırantepe – Yakup, Yasemin Baştan – Azize, Nehir Gökdemir – Nigar, Aslı Tandoğan - Elif'in Annesi, Cemal Hünal - Komutan Wilson, Tuğba Daştan – Vecihe, Haydar Şahin - Yaver Muzaffer.

-Selim Tuncer’in yapımcılığını yaptığı filmin aldığı ödüller -

"Son Akşam Yemeği" filmi, 2023 yılı mart ayında İstanbul Uluslararası Bahar Film Festivali’nde En İyi Yönetmen, En İyi Uzun Metraj Film, En İyi Sinematograf, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Erkek Oyuncu ve En İyi Yapımcı kategorilerinde ödül alarak adeta ödül yağmuruna tutulmuştu.

Film ayrıca 2024 yılı mayıs ayı başında The Writer's Journey Uluslararası İstanbul Kısa Film Festivali'nde “En İyi Yönetmen” ve “En İyi Film Jüri Özel Ödülü” de almıştı. 

Kocaeli Film Festivali’nde Son Akşam Yemeği’ndeki rolüyle Engin Şenkan “En İyi Erkek Oyuncu Ödülü” aldı.

Film ayrıca İspanya’da düzenlenen Seville International Film Festival’inde “En İyi Orijinal Müzik Onur Ödülü” alarak gururumuz oldu.

Tuncer’in filmi Amerika’da düzenlenen international Film Festival'de “En İyi Besteci Ödülü” aldı. 

Son Akşam Yemeği filmi Rusya’da düzenlenen Saint-Petersburg HALO International Film Festival'den En İyi Orijinal Müzik (Mustafa Yazıcıoğlu) ödülü aldı.

Film, Filmsan Dizi ve Sinema Ödülleri tarafından En İyi Erkek Oyuncu (Onur Tuna), En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu (Yasemin Baştan), En İyi Görüntü Yönetmeni (Veli Kuzlu) ve En İyi Kurgu (LEWQ) kategorilerinde ödüle layık görüldü.

Son Akşam Yemeği filmi son olarak Los Angeles Cinematography Awards'tan En İyi Film, En İyi Yönetmen (Levent Onan) En İyi Kadın Oyuncu (Pelin Akil), En İyi Erkek Oyuncu (Onur Tuna), En İyi Müzik (Mustafa Yazıcıoğlu), En İyi Ses (Mustafa Yazıcıoğlu) ve En İyi Sinematografi olmak yedi ödülle dönerek başarılarına bir yenisini daha eklemişti. 

Ünye Kent Haber

Yücel ARSLANTEKE