Sosyal Market ile Ordu’da yardım anlayışı değişti

Ordu’da bulunan “Sosyal Market” ile ihtiyaç sahibi vatandaşlar bir markete girer gibi ihtiyaçlarını kolay yoldan gideriyor. Sosyal Market’ten her ay 2 bin 10 ihtiyaç sahibi aile yararlanıyor.

Aktüel 15.12.2025 18:00:00 1092 0
Sosyal Market ile Ordu’da yardım anlayışı değişti

Ordu Büyükşehir Belediye (OBB) Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in öncülüğünde Ordu’da hayata geçirilen Sosyal Market, ihtiyaç sahiplerinin gereksinimlerini giderme konusunda büyük kolaylık sağlıyor. Hanelere özel olarak hazırlanan puanlı kartlar ile Sosyal Market’ten ücretsiz faydalanan vatandaşlara koli yardımlarının ötesinde öncelikli ihtiyaçlarını dilediği gibi giderme özgürlüğü sağlanıyor. Bu anlayış Orduluların da büyük takdirini topluyor.

Giyimden kırtasiyeye, gıdadan temizliğe

Ürün çeşitliliği açısından şehirde bulunan diğer marketleri aratmayan Sosyal Market’e gelen vatandaşlar bir markete girer gibi kendi istediklerini temin ediyor. Vatandaşlar artık yalnızca pirinç, makarna ve unla yetinmek zorunda kalmıyor; gıdadan giyime, temizlik ürünlerinden kırtasiyeye kadar geniş bir ürün yelpazesinden ihtiyaçlarını kendileri belirliyor.

Üniversite öğrencilerinin kullanımına da sunuldu

İhtiyaç sahiplerinin yanı sıra öğrencilerin de yanında olan Başkan Güler, Ordu’ya öğrenim görmeye gelen üniversite öğrencileri için de Sosyal Market’i kullanıma sundu. Sosyal Market sayesinde kimi öğrenci aylık gıda masrafını azaltırken, kimi de kırtasiye ihtiyacını ücretsiz karşılayarak eğitimine daha fazla odaklanma imkânı buldu. 

Uzak ilçelere de online çözüm 

Markete gelemeyen uzak ilçelerdeki vatandaşlar için geliştirilen mobil uygulamayla da ihtiyaç sahiplerinin seçtiği ürünler kapılarına kadar götürülüyor. Böylelikle hem onlara uzak yakın ediliyor, hem de ihtiyaç sahibi vatandaşlar arasında eşitlik sağlanmış oluyor.

Her ay 2 bin 10 vatandaş yararlanıyor

Açıldığı günden bu yana ihtiyaç sahiplerinin temel ihtiyaçlarını karşılama konusunda büyük öneme sahip olan Sosyal Market’ten her ay 2 bin 10  ihtiyaç sahibi aile yararlanıyor.

Ünye Kent / Haber Merkezi 

  • Salı 11.1 ° / 1.2 ° false
  • Çarşamba 6.2 ° / 4.2 ° Şiddetli yağmurlu
  • Perşembe 9.4 ° / -0.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    16123,08%-2,79
  • DOLAR

    43,93% 0,02
  • EURO

    51,44% -0,95
  • GRAM ALTIN

    7487,51% 0,71
  • Ç. ALTIN

    12213,23% -2,50

Ordu

03.03.2026

  • İMSAK 05:29
  • GÜNEŞ 06:53
  • ÖĞLE 12:46
  • İKİNDİ 15:54
  • AKŞAM 18:28
  • YATSI 19:47
https://www.facebook.com/%C3%9Cnye-Kent-Ofset-106507792092593