Tarih: 19.09.2024 12:34

Takayla ‘Mavi Vatan’ turu Antalya'da sona erdi

Facebook Twitter Linked-in

Ordu'dan 11 Haziran’da yola çıkan emekli çift 70 yaşındaki Adem Koç ile 65 yaşındaki eşi Necla Koç’un 7 metrelik takalarıyla Karadeniz, Marmara, Ege ve Akdeniz'i dolaşacakları sıra dışı yolculuğu Antalya’da 11 Eylül’de tamamladı. 

Karadeniz’i, Marmara’yı ve Ege Denizi geçen Koç çifti 4. deniz olan Akdeniz’e ulaştı. Türkiye-Suriye sınırındaki Hayat Samandağı’na ulaşmayı planlayan Koç çifti, seyir güvenliğiyle ilgili uyarılar ile karşılaştı. Ayrıca Necla Koç’un da böbrek rahatsızlığı nüksedince çift turu Antalya’da tamamlayıp, dönme kararı aldı. 

Adem Koç, Finike'ye geldiğinde Samandağı'na gideceğini söyleyince riske girmemesi için uyarılar aldıklarını, çok sıkıntılı bir deniz olduğu söylendiğini, bu nedenle de 47 gün seyir, 45 gün havadan dolayı en ufak bir riske girmemek için beklemek zorunda kalarak 92 günlük seyir turunu geride bıraktıklarını söyledi.

Eşi Necla'nın da sağlık sorunlarını nüksettiğini de anlatan Adem Koç, “Riske girmek istemiyorum. Biraz da yıprandık. Onun için dönme kararı aldım. İşi tadında bırakıp buradan dönmek zorundayım. Sağlık olsun, kazasız belasız bitirdik, nasip bu kadarmış.” dedi. 

Adem Koç, tekne taşıyıcısına tekneyi yükleyip Ordu'ya döneceklerini sözlerine ekledi. 

 41 yıldır hayalini kurduğu Türkiye turuna eşi ile birlikte çıkan Adem Koç, 2 yıl sürecek olan tekne turunu evliliklerinin 41. yılında tamamlamayı hedefliyor. Bu amaçla önce Ordu-Batum turu yapılacak, sonra bu kez Samandağı-Antalya turu denenerek tur tamamlanmış olacak. 

Koç çifti ayrıca yolculuğu gün gün günlüklerine yazıyor; bunlar da tur tamamlandığında kitap olacak.     




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —