Tavlı: Çalışmaların bereketini gördük

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Sosyal Belediyecilikte Karadeniz’de örnek belediyeler arasında olduklarını, aynı zamanda şehir merkezinde yaptıkları alt ve üstyapı çalışmalarının da alınan sonuçla bereketini gördüklerini söyl

Siyaset 25.10.2024 09:00:00 135 0
Tavlı: Çalışmaların bereketini gördük

Şehrin sorunlarını çözecek hamleler yaptıklarını belirten Başkan Tavlı, bu sayede geçmiş yıllarda şehrin yaşadığı sel afeti ve su baskınlarını artık yaşamadığını vurguladı. 

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, konuk olduğu Şahane Radyo’da Gazeteci Ali Öztürk ile ‘Kentin Sesi’ programında merak edilenleri yanıtladı. 

Gazeteci Ali Öztürk’ün “Sosyal Belediyecilikte çıtayı oldukça yükselttiniz. Tilla kafe, Asarkaya Panoroma, Batıpark örnekleri önümüzde. Ünye’yi bu dönemde farklı projelerde bekliyor mu?” sorusuna Başkan Tavlı, Ünye Belediyesi olarak sadece sosyal belediyecilik konusunda iddialı olduklarını, bununla birlikte üst ve üst yapı çalışmalarında çok ciddi çalışmalar yaptıklarını söyledi. 

-Ünye’de kırsalda 250 km. beton yol döküldü -

“Biz kırsal bölgelerimizde ve şehir merkezinde yapılacak işlerimizi daha sağlıklı, daha verimli ve uygun şartlarda hayata geçirerek Belediyenin bütçesine daha fazla iş yapma imkanını sağlamak adına beton santrali, konkasör ve hammadde ocağının kazandırılması çok önemli. Burayla beraber ilk dönemimizde kırsalda 250 kilometrenin üzerinde beton yol döktük. Bu alanlar bozulan alanlar olduğu için her yağmurda Ünye Belediyesi malzeme taşımaktan kendini kurtarmış oldu. İkinci dönem göreve geldiğimiz andan itibaren kesintisiz bir şekilde beton yol çalışmaları devam ediyor. 

-“Ünye’de doğalgaz yüzde 95’e çıkardık” -

Aynı şekilde şehir merkezinde ki özellikle Saraçlı, Çınarlık ve diğer bölgelerdeki eksik kalan kısımları tamamlamakla ilgili çalışma ve faaliyetlerimizi yürütürken ki doğalgazda 2023-2024 kışına kadar temiz hava soluma imkanımız olmamıştı. Ama yaptığımız çalışmalar neticesinde Ünye’nin yüzde 15’ler bandında olan doğalgaza ulaşım bandını yüzde 95’lere çıkardık. Bugün Nuriye, Karşıyaka, İpekyolu’nun bir bölümü ki Dervişoğlu Sokağı var. Burayla ilgili çalışmalarımızı da yürütüyoruz. Şuanda Nuriye Mahallesi’nde başladılar. Bu yılsonu itibariyle de en geç Karşıyaka Mahallesi’ne başlanmasıyla ilgili çaba ve gayretlerimiz sürüyor. Yaptığımız çalışma ve hamlelerden sonra doğalgazın Ünye Devlet Hastanesi ve Ünye Çimento’suna da ulaştırılarak o bölgenin de hava kirliliğine sebep olan ana unsurlarını ortadan kaldırmanın gayreti ve mücadelesini veriyoruz. 

-“Sosyal Belediyecilikte Karadeniz’de örnek belediyeler arasındayız” -

Sosyal Belediyecilikte Karadeniz’de hakikaten bu konuda örnek belediyeler arasında olduğumuzu net bir şekilde ifade ederken, aynı zamanda şehir merkezinde de altyapı ve üstyapı çalışmalarında ciddi anlamda mesafe kat ettik. Onlarda da şehrin sorunlarına parmak basarak ki; özellikle 2024’ün yaz döneminde biz metrekare birim alama düşen yağmurları normalde sel olduğu, şehirde taşkınların olduğu dönemlerdeki kadar yağmur aldık. Allah’a şükürler olsun çok basit birkaç lokasyonda ufak tefek hadisenin dışında en ufak bir şey yaşamadan 2024 yılının sel afetlerinin olduğu süreci geçirdik. Fevzi Çakmak Mahallesi olsun, Büyük cami çevresi olsun, Saraçlı Derya Sokak olsun yine Gölevi Mahallesi’ndeki Mavi Kent Sitesi’nin bulunduğu alanlarda olsun her noktada bununla ilgili yaptığımız çalışmalarda bu çalışmaların bereketini gördük.”

Ünye Kent / Ömer GÜNEY 


  • Cuma 16.8 ° / 8.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.7 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 13.2 ° / 6.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    8851,35%-0,24
  • DOLAR

    34,28% 0,13
  • EURO

    37,17% 0,04
  • GRAM ALTIN

    3006,07% -0,18
  • Ç. ALTIN

    5010,59% 0,00

Ordu

25.10.2024

  • İMSAK 05:19
  • GÜNEŞ 06:44
  • ÖĞLE 12:18
  • İKİNDİ 15:12
  • AKŞAM 17:41
  • YATSI 19:01
https://www.facebook.com/%C3%9Cnye-Kent-Ofset-106507792092593