Tıp Fakültesi’nde dersler artık kadavra başında!

Tıp Fakültesi’nde dersler artık kadavra başında!

Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde öğrenciler 2024-2025 Eğitim Öğretim dönemi itibariyle derslerini kadavra başında uygulamalı olarak yapacak.

Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde öğrenciler 2024-2025 Eğitim Öğretim dönemi itibariyle derslerini kadavra başında uygulamalı olarak yapacak.

Samsun’da vefat eden bir kişinin bedeni Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne kadavra olarak bağışlandı. Teknik alt yapının oluşturulduğu Tıp Fakültesi’nde eğitim alan öğrenciler 2024-2025 öğrenim döneminden itibaren eğitimlerini kadavra başında gerçekleştirecek.

Kadavranın Tıp Fakültesi’ne getirilmesinin ardından Rektör Prof. Dr. Orhan Baş, fakülte yönetimi, akademik personeli ve çok sayıda basın mensubunun katılımıyla Morfoloji binasında bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

-“Üniversitemiz Tıp Fakültesi’nde çok güzel işlere imza atıyoruz”-

Rektör Prof. Dr. Orhan Baş, Üniversitenin Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı’na bir kadavra bağışının gerçekleştiğini belirterek, “2011 yılında kurulan Üniversitemiz Tıp Fakültesi’ne 2024 yılına kadar çeşitli nedenlerle kadavra temin edememiştik. Tıp eğitiminde kadavra, eğitimin önemli bir parçasıdır. Kadavra bağışçımız Samsun’dan bir beyefendi, bundan önceki süreçte görüşmelerimiz olmuştu. Bundan sonra eğitim kalitemizi daha da artırmış olacağız ve eğitim seviyemizi uluslararası standartlara getireceğiz. Üniversitemiz Tıp Fakültesi’nde çok güzel işlere imza atıyoruz.” diye konuştu.

-Fakülte’mize kadavra getirmek için ciddi araştırmalar yaptık”-

Öğrencilerin kadavra ile cerrahi işlemleri birebir öğrenebileceğini ve bu işlemlerin etik kurallara uygun bir şekilde yapılacağını ifade eden Rektör Baş, “Öğrencilerimiz bu sayede cerrahi işlemleri ve muayene yöntemlerini öğrenecek, doku ve organların yerini net bir şekilde görebilecek. Kadavrayı ya yurt dışından alacağız ki maliyeti çok yüksek, ya da bağış yoluyla gerçekleştirilecek. Göreve geldiğimiz günden bu yana Fakülte’mize kadavra getirmek ve Üniversitemizin eğitim kalitesini artırmak için ciddi bir şekilde araştırmalar yaptık. Aldığımız kadavralarda yaptığımız cerrahi işlemlerde etik ve ahlaki kurallara riayet ederek, standardizasyonlara uygun bir şekilde çalışıyoruz. İnsana saygımız sadece yaşarken değil, yaşam süresi sona erdiğinde de devam etmeli. Hepimizin beden bağışçısı olması gerektiğini düşünüyorum, ben de bir beden bağışçısıyım.” diye konuştu.

Rektör Baş, fakülte yönetimi ve akademik personelin katılımıyla anatomi laboratuvarıyla anatomi uygulama laboratuvarını gezerek basın mensuplarını bilgilendirdi. 

Ünye Kent Haber / Bülten