“Millî duruş; devletin birliğinden, vatanın bölünmez bütünlüğünden taviz vermemektir.” vurgusu yapan Titiz, bugün atılan adımın tarihî bir yanlışa kapı araladığını, devleti temsil edenlerin milleti bölmeye yeminli yapılarla aynı masaya oturmasının millî hafızaya kazınacak derin bir utanç olduğunu vurguladı.
İYİ Parti Ordu İl Başkanı Fatih Titiz, DEM Parti İmralı heyetinin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesi ve sürece tepki gösterdi.
Titiz, terörsüz Türkiye’nin başka olduğunu, terör yandaşı ve onu besleyenlerle pazarlık yaparak yol yürümenin başka bir konu olduğunu vurgulayarak, açıklamasında şunları kaydetti;
“Terörsüz Türkiye başka, terör yandaşı ve onu besleyenler ile pazarlık yaparak yol yürümek başka bir şeydir. ‘Yerli ve milli’ etiketiyle sunulan süreç, Türk Milletinin vicdanında derin yaralar açmıştır. Bebek katili terörist Öcalan’ın ulaklarıyla Beştepe’de gerçekleştirilen buluşma; ne Türk Milletinin onayını alır, ne de devlet aklıyla bağdaşır. Terörsüz bir Türkiye elbette hepimizin ortak arzusudur. Ancak bu hedef, eli kanlı yapılarla ve Türkiye Cumhuriyeti düşmanlarıyla yürütülen gizli pazarlıklarla değil; milletin iradesiyle, hukukun üstünlüğüyle ve kararlılıkla sağlanabilir.
Sayın TBMM Başkanı, birkaç ay önce ‘Devletin ülkesi olmaz, devletin milleti olmaz’ diyerek, Anayasa'nın değiştirilmesi teklif dahi edilemeyen 3. maddesiyle çelişen bir ifade kullanmıştır. Bugün yaşanan gelişmeler, bu sözlerin sürecin altyapısına mı işaret ettiği sorusunu akıllara getirmiştir.
Millî duruş; devletin birliğinden, vatanın bölünmez bütünlüğünden taviz vermemektir. Bugün atılan adım, milletin hassasiyetlerini yok saymakta; tarihî bir yanlışa kapı aralamaktadır. Devleti temsil edenlerin, milleti bölmeye yeminli yapılarla aynı masaya oturması; millî hafızaya kazınacak derin bir utanç olacaktır. Türk Milleti hiç endişe etmesin! İYİ Parti Genel Başkanımız Sayın Müsavat Dervişoğlu liderliğinde; Buradayız. Cumhuriyet gibi dimdik ayaktayız. Hepsi bir, biz tekiz.”
Ünye Kent / Haber Merkezi
9432,55%-0,61
38,40% 0,20
43,69% -0,02
4094,52% -0,84
6581,38% -0,97
Ordu
28.04.2025