TMO’nun ödeme yapması memnuniyet yarattı

TMO’nun ödeme yapması memnuniyet yarattı

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Ordu’da fındık alımına başladığı 19 Eylül 2024 tarihinden bu yana bin ton fındık alımı gerçekleştirirken; 19-31 Ağustos tarihleri arasında aldığı ürün ödemelerini gerçekleştirdi.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, TMO’nun erken ödeme yapmasını memnuniyetle karşıladıklarını söyleyerek, “Erken ödeme yapılması üretici için önemli.” dedi. 

Soydan, “Üreticimizin birçok maliyetleri var ve sıcak paraya ihtiyacı var. Süreçte ödemeler bu şekilde devam ederse üretici TMO’yu tercih eder ve serbest piyasada üreticilerimizin lehine fiyatlar oluşur.” diyerek TMO’ya teşekkür etti. 

-TMO, Ordu’da 6 noktada fındık alımı yapıyor -

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Ordu Baş Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, Ordu’da Ünye Reysaş Fındık Alım Noktası, Ordu Merkez Fındık Alım Noktası, Korgan Alım Noktası, İkizce Fındık Alım Noktası, Fatsa Fındık Alım Noktası ve Akkuş Alım Noktası olmak üzere 6 noktada fındık alımı gerçekleştiği bildirildi. 

TMO Ordu’da, 19 Ağustos 2024 tarihinden bu yana üreticiden bin ton fındık alımı gerçekleştirdi.

45 gün içinde üreticiye ödeme taahhüdüyle ürün alan TMO, 19-31 Ağustos 2024 tarihleri arasında üreticiden aldığı fındığın ödemesini yaparken; 31 Eylülden sonra yapılan alımlarının ödemesini de kısa sürede gerçekleştireceği açıklandı. 

Öte yandan TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal beraberindeki MHP Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk, TMO Gıda Kontrol Genel Müdürü Ersin Dilber, Ordu Tarım ve Orman İl Müdürü Kemal Yılmaz, TMO Ordu Başmüdürü Yusuf Akay Ordu’daki alım noktalarını ziyaret ederek fındık alımlarını inceledi. 

Ziyaretlerde Genel Müdür Güldal, fındık alımı, depolaması ve ödeme ile ilgili bir sorun olmadığını, aynı zamanda TMO’nun 45 gün sonra ödeme yapacağı söylemlerine itibar edilmemesini istedi. 

-TMO 19-31 Ağustos tarihlerinde aldığı fındığın ödemelerini gerçekleştirdi-

TMO’nun fındık alım süreci ve ödemeleri gerçekleştirmesi ile ilgili Ünye Kent Gazetesi’ne açıklama yapan Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, şunları söyledi:

“TMO 19 Ağustos 2024 tarihinde alımlara başladı. Tabi ki 45 gün içinde ödemeler yapılacak, şeklinde açıklamada bulunmuştu. Tabi bizde bu ödemelerin daha erken yapılmasında fayda olduğunu, üreticilerin kısa sürede sıcak paraya ihtiyacı olduğunu ki işçi yevmiyeleri, okulların açılması gibi birçok sebep olduğunu ifade etmiş ve bununla ilgili girişimlerde ve taleplerde bulunmuştuk. TMO Genel Müdürlüğü de 19-31 Ağustos tarihlerinde aldığı fındığın ödemelerini gerçekleştirdi.

-“TMO’nun ödemleri erken yapması piyasayı üretici lehine olumlu etkiler” -

Erken ödeme yapılması önemli. Çünkü üreticimizin birçok maliyetleri var ve sıcak paraya ihtiyacı var. Süreçte ödemeler bu şekilde devam ederse üretici TMO’yu tercih eder ve serbest piyasada üreticilerimizin lehine fiyatların oluşması sağlanır.”

Ünye Kent Haber

Yücel ARSLANTEKE