Torun’dan Bakan Yumaklı’ya sitem! “YANITSIZ BIRAKTI!”

Torun’dan Bakan Yumaklı’ya sitem!  “YANITSIZ BIRAKTI!”

CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın kokarca böceği istilasıyla ilgili sorularına yetersiz yanıtlar verdiğini söyleyerek, eleştirdi.

CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun, kokarca böceğinin fındık rekoltesine verdiği zararlar ve bu nedenle mağdur olan üreticilerin desteklenmesi konusunda Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın cevaplaması üzerine 15 Ağustos’ta verdiği soru önergesine 23 Eylül’de verilen yanıtı yetersiz buldu. 

Torun, bakanlığın sadece yürütülen mücadele çalışmalarını anlattığını, sorulara doğrudan cevaplamadığını belirterek, “Zararlı istilasına karşı etkin bir mücadele verilmedi. Artık iş işten geçti, şu anda kokarcadan zarar gören üreticilerin mağduriyetlerini gidermek dışında bir şey kalmadı.” dedi. 

Bakan Yumaklı’nın anlattığı mücadele hikâyelerinin gerçeklikten uzak olduğunu ifade eden Seyit Torun, “Kokarca böcekleri sahil kesimlerinden 400 dönüm fındığı paramparça etti. Bakan kusura bakmasın, bu anlatılanlar La Fontaine’den masallar gibi geliyor” diye ekledi.

Torun, ayrıca bakanlığın fındık rekoltesi hesaplamalarında kokarca zararı ile ilgili sorularına da yanıt verilmediğini belirtti.

Çürüyen fındık miktarının ve piyasa değerinin sorulmasına rağmen herhangi bir bilgi verilmediğini vurgulayan Milletvekili Seyit Torun, “Kokarca böceği yüzünden zarar eden üreticiye destek verilecek mi?” sorusunun da cevapsız kaldığını, bakanlığın bu durumu görmezden geldiğini ifade etti.

CHP Milletvekili Seyit Torun, “Fındık hasadı bitmişken, üretici kan ağlıyor, Bakan bize hayali bir mücadele hikayesi anlatıyor. Anlatılan hikâye gerçek olsa, fındıkta bu denli bir zarar oluşmazdı” diyerek durumun ciddiyetine dikkat çekti ve üreticinin gerçek sorunlarına odaklanması için Bakan Yumaklı’ya çağrı yaptı. 

Ünye Kent Haber 

Bülten