Tarih: 05.10.2024 18:49

TSD’de ilk seminer Dr. Ali Coşkun’dan…

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye Sakatlar Derneği Ünye Şubesi, Ünye’deki engellileri daha sağlıklı, bilgili ve donanımlı ve sosyal hayatta daha başarılı olmaları amacıyla her hafta alanında uzman bir ismi konuk etmeye başladı. 

TSD Ünye Şubesi binasında düzenlenen ilk seminerde Özel Ünye Çakırtepe Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Ali Coşkun’u konuk edildi. 

Türkiye Sakatlar Derneği Ünye Şube Başkanı Ömer Çıraklı, “Ünye’deki engelli arkadaşlarımızın kardeşlerimizin daha bilgili ve donanımlı ve sosyal hayatta daha başarılı olmaları amacıyla alanında uzman isimlerin katıldığı seminerler düzenlemek istedik. Bunun planlamasını yaparak ilk konuğumuz Özel Ünye Çakırtepe Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Ali Coşkun hocamız olsun istedik. Hocamızda bizleri kırmadı ve bizlerle oldu. Kendisine teşekkür ediyorum. Eğitim seminerlerimiz bundan sonra ki süreçte her hafta gerçekleşecek olup, alanında uzman kişileri konuk edeceğiz.” dedi. 

Uzm. Ali Coşkun, stresin birçok hastalığın nedeni olduğunu, stresten uzak durulup hayata pozitif bakılması gerektiğini vurgulayarak şu tavsiyelerde bulundu:

“Dünya’daki en sıkıntılı şey stres. Stres kansere, kalp, solunum, bağırsak sistemi hastalıklarına neden olabilir. Yani stresin neden olabileceği birçok hastalık olabiliyor. O yüzden stresten uzak duralım, hayata her zaman pozitif bakalım.  Sağlıklı beslenmemiz lazım. Yediğiniz her şeyi hesaplı ve ölçülü yiyip ben bunu yiyorum ama şu hareketleri de yapmam lazım. Ne yaparsam ben bunu vücudumdan atabilirim, hep bunu düşünün. Pilavı yiyin ama onu hareketinizle verecekseniz yiyin. Yani yaşantımıza hareketi ve doğru beslenmeyi koymamız lazım. Şekerden uzak durun.”

Ünye Kent Haber

Yücel ARSLANTEKE 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —