Tokat, Giresun, Samsun ve Ordu'dan Özel Eğitim Meslek Okulları'nda öğrenim görmekte olan 10 öğrenci ve velilere yönelik halı-kim dokuma, dekoratif sepet örücülüğü, çömlekçilik, çinicilik, keçe, çelik kalem bakır işlemeciliği, Trabzon kazaziye, ebru sanatı gibi konularda 5 gün boyunca Geleneksel Türk El Sanatları eğitimleri verildi.
TÜBİTAK 4008 Özel Gereksinimli Bireylere Yönelik Kapsayıcı Toplum Uygulamaları Destekleme Programı kapsamında Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Engelsiz Beceriler, Zengin Miraslar” isimli proje gerçekleşti.
Proje; Tokat, Giresun, Samsun ve Ordu illerindeki Özel Eğitim Meslek Okullarında 9, 10, 11 ve 12. sınıflarda öğrenim gören 10 öğrenci ve 10 veliye yönelik olarak planlandı.
Ünye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Otelinde 5 gün devam eden eğitim programında, öğrencilere Geleneksel Türk El Sanatları konusunda atölye çalışmaları sunulurken, velilere yönelik çeşitli gelişim ve bilinçlendirme etkinlikleri gerçekleştirildi.
Proje kapsamında öğrenciler, halı-kilim dokuma, dekoratif sepet örücülüğü, çömlekçilik, çinicilik, keçe, çelik kalem bakır işlemeciliği, Trabzon kazaziye, ebru sanatı geleneksel Türk sanat dallarıyla tanıştı.
Ayrıca proje kapsamında sadece velilere yönelik düzenlenen seminerlerle, eğitimin çok yönlü bir yapıda sunulmasına da önem verildi.
TÜBİTAK 4008 kapsamında Ordu’nun ilk ve tek projesi olarak Ünye Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen “Engelsiz Beceriler, Zengin Miraslar” Projesi’nin tamamlanması ile kapanış etkinliği Ünye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli konferans salonunda düzenlendi.
-Ünye’de 4 ilden özel öğrencileri buluşturan proje -
Program proje yürütücüsü Ünye Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Büro personeli Jora Gizem Kayaalp’in konuşması ile devam etti.
Kayaalp, konuşmasında şunları kaydetti;
“Projemiz kapsamında Özel Eğitim Meslek Okullarında öğrenim gören 10 öğrencimiz ve kıymetli anneleri ile birlikte hem öğrenme hem de üretim dolu bir hafta geçirdik. Projemizde Giresun, Samsun, Tokat, Ordu Özel Eğitim Meslek Okullarından 9, 10, 11 ve 12. sınıf olarak öğrenim görmekte olan 10 öğrenci cinsiyet olarak komojenize bir şekilde seçilerek halı-kilim doluma, dekoratif sepet örücüğü, çölekçilik, çinicilik, keçe, çelik kalem bakır işlemeciliği, Trabzon kazaziye ve ebru gibi konularda 5 gün boyunca geleneksel Türk el sanatları eğitimi aldılar. Ayrıca proje kapsamında velilere yönelik düzenlenen seminerlerle eğitimin çok yönlü bir yapıda sunulmasına da önem verildi. Proje uzmanlarımız Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi’nden Doç. Dr. Yaşar Barut’a, Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Eğitim Bölümü’nden Dr. Hakan Metin’e, Ünye Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Büro’dan Taner Yeşilbaş, Dilek Tokatlı ve Ersan Parlak’a katkılarından dolayı teşekkürü bir borç biliriz. Yine süreçte bizlere destek veren Ünye Kaymakamımız Ayhan Işık’a, Belediye Başkanımız Hüseyin Tavlı’ya, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Murtaza Alan’a, İlçe Emniyet Müdürlüğü’müze, İlçe Sağlık Müdürlüğü’müze, İlçe Jandarma Komutanlığımıza, Ünye Ticaret Borsa’mıza, Ünye Ticaret ve Sanayi Odamıza, tüm proje paydaşlarımıza teşekkür ediyorum.”
Konuşmanın ardından projeye katılan öğrenci, veli ve projede görev alan Ünye Milli Eğitim Müdürlüğü personeline katılım ve teşekkür belgesi verildi.
Ünye Kent / Yücel Arslanteke