Tünelde çalışma bitti derken, yenisi başlayacak!

Ünye Yunus Emre Tüneli’nin Samsun istikametine giden yöndeki tüpte zemin sıvılaşması nedeniyle 1 yıldır devam eden çalışmanın yılbaşında tamamlanacağı, ardından Ordu istikametindeki tünelde çalışma yürütüleceği açıklandı.

GÜNDEM 9.09.2024 09:00:00 1261 0
Tünelde çalışma bitti derken, yenisi başlayacak!

Ünye Yunus Emre Tüneli’nin Samsun istikametine gidiş yönünde yaklaşık 1 yıldır devam eden ve tamamlanamayan tünel çalışması Ünye ve Çevre Yolu trafiğinde yoğunluğa neden oluyor. 

AK Parti Ünye İlçe Başkanı Hasan Fahri Alparslan, tünel içindeki çalışmanın zemin sıvılaşması nedeniyle uzadığını, bu nedenle Karayolları tarafından çalışmanın titizlikle yürütüldüğünü söyledi. 

Samsun istikametindeki çalışmanın yılbaşına kadar tamamlanıp trafiğe açılacağını belirten Alparslan, ardından zemin sıvılaşmasının yaşandığı Ordu istikametinde de aynı çalışmanın yürütüleceğini açıkladı.

Başkan Alparslan, sorunları kesinlikle pansuman çözümlerle geçiştirmek yerine köklü ve kalıcı çözümlerle çözdüklerini, Ünye’nin gündeminden kaldırmak için mücadele ettiklerini vurguladı. 

 

-Tünelde 1 yıldır devam eden bakım onarım çalışması -

Ünye Çevre Yolu, Yunus Emre Mahallesi Yunus Emre Tüneli’nin Samsun istikametine gidiş yönünde 1 yıldır bakım-onarım çalışması devam ediyor. 

Bakım-onarım çalışması nedeniyle tünel Samsun istikametine kapatılırken, Samsun istikametine gidişler ise Ordu istikametine gelen tünelin dubalarla bölünmesiyle sağlanıyor. Ordu istikametinde tünelinde dubalarla bölünerek çift şerit trafik akışının buradan verilmesi Çevre Yolu trafiğinde yoğunluğa neden oluyor. 

-Tünelde bakım çalışması, iki bayram ve bir yaz dönemi geçirdi -

İki bayram ve yaz döneminde gurbetçilerin de memleketlerine dönmesiyle yoğunlaşan Ünye trafiğinde bölge halkı tünel çalışmasının bir an önce tamamlanmasını istiyor. 

-Tünelin zemininde sıvılaşma var -

AK Parti Ünye ilçe Başkanı Hasan Fahri Alparslan, Ünye Kent Gazetesi muhabirine yaptığı özel açıklamada, Ünye Çevre Yolu Yunus Emre Tüneli’nin Samsun istikametine gidiş yönünde zemin sıvılaşması olduğunu, bu nedenle Karayolları tarafından çalışmanın titizlikle yürütüldüğünü söyledi. 

-“Pansuman çözümler ile günü kurtarmak değil, kalıcı çözümlerle vatandaşlarımıza hizmet üretiyoruz” -

 Çalışma dolayısıyla trafikte zaman zaman aksama meydana geldiğini, ancak zemin sıvılaşmasının önemli bir konu olduğunu belirten Alparslan, konuyu yakından takip ettiğini vurgulayarak, şu açıklamayı yaptı:

“Bizler Ünye’mizin mesele ve sorunlarını kendine dert edinmiş bir davanın neferi ve Ünye’deki temsilcisi olarak ilçemizin sorunlarına pansuman çözümler ile günü kurtarmak değil, kalıcı çözümlerle vatandaşlarımıza hizmet üretiyoruz. Bunları Ünye Kültür Merkezi, Ünye Akkuş Niksar Yolu, OSB’den tutun kırsal mahallelerimizdeki beton yol çalışmalarına kadar vatandaşlarımız şahitlik ediyor. 

-“Zemin sıvılaşması ciddi bir konu” -

Bu çerçevede Ünye Çevre Yolu’muzda bulunan Yunus Emre Tüneli’nde yaşanan zemin sıvılaşmasının ardından hızlı bir şekilde Karayolları ile bu konuyu değerlendirip, bu alanın projelendirilip, yapım çalışmasının başlamasını sağladık. Zemin sıvılaşması ciddi bir konu, titiz bir çalışma istiyor. Şuanda da Karayolları ekiplerimiz burada hummalı ve titizlikle çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. 

-“Vatandaşın zaman zaman serzenişlerinin olduğunun farkındayız” -

Vatandaşlarımızın Yunus Emre Tüneli’ni araç trafiği açısından güvenli ve konforlu bir şekilde kullanmaları adına yürüttüğümüz bu çalışmada sürekli olarak Karayolları ile istişare ve temas içindeyiz. Vatandaşlarımızın buranın bir an önce tamamlanması için sabırsızlandığını ve zaman zaman serzenişlerinin olduğunun farkındayız. Ama gerçekten burada çok titiz bir çalışma yapılıyor. Burası tamamlanıp açıldığında vatandaşlarımız burada yapılan çalışmanın ne kadar ciddi olduğuna kendileri de şahitlik edecekler.”

-Samsun tüneli yılbaşında tamamlanıp, ardından Ordu istikametinde çalışma yürütülecek -

AK Parti Ünye İlçe Başkanı Hasan Fahri Alparslan, Yunus Emre tünelinin Samsun istikametindeki çalışmayı yılbaşına kadar tamamlayıp trafiğe açacaklarını, ardından aynı çalışmanın Ordu istikametinde gerçekleştirileceğini belirterek, açıklamasını şöyle sürdürdü: 

“Yunus Emre tünelinin Samsun istikametindeki çalışmayı yılbaşına kadar tamamlayıp trafiğe açacağız. Ancak burası trafiğe açıldıktan sonra yine zemin sıvılaşmasından dolayı aynı çalışma Ordu istikametinde de gerçekleştirecek. Bu yüzden trafik akışı Samsun istikametine verilerek, diğer taraf bakım onarıma alınacak. Şunun bilinmesini isterim ki; yaptığımız tüm çalışmalar Ünyeli vatandaşlarımızın kalıcı çözümlere ulaşması için. Samsun istikametindeki çalışma tamamlandıktan sonra Ordu istikametinde de çalışmanın bir an önce tamamlanması için elimizden gelen tüm mücadeleyi vereceğim.” 

Kalıcı çözüm için yapılan çalışmaların biraz zaman aldığını ifade eden Başkan Alparslan, bu süreçte Ünyelilerin anlayışlarına sığındıklarını ifade ederek çalışmalar tamamlandıktan sonra yapılan çalışma ortaya çıkınca ne kadar ciddi bir çalışmanın yapıldığına tüm kamuoyunun şahitlik edeceğini sözlerine ekledi. 

Ünyeliler ile Ünye Çevre Yolunu kullanan vatandaşlar tünelde yapılan çalışmanın bir an öne tamamlanıp, trafik mağduriyetinin çözülmesini bekliyor. 

Ünye Kent Haber

Yücel ARSLANTEKE 

 


  • Cuma 24.1 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 23.3 ° / 14.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 22.4 ° / 14.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    9953,68%1,83
  • DOLAR

    34,04% -0,05
  • EURO

    37,98% 0,24
  • GRAM ALTIN

    2823,39% 0,75
  • Ç. ALTIN

    4606,20% 0,39

Ordu

20.09.2024

  • İMSAK 04:42
  • GÜNEŞ 06:07
  • ÖĞLE 12:27
  • İKİNDİ 15:53
  • AKŞAM 18:37
  • YATSI 19:57
https://www.facebook.com/%C3%9Cnye-Kent-Ofset-106507792092593