Türkiye 1.si Ünyeli Timur Efe Balcı, İstanbul Erkek Lisesi’ni kazandı

Ünye’de LGS kapsamındaki merkezi sınavda 500 tam puan alarak Ünye’nin ve Ordu’nun tek Türkiye 1.si olan Ünyeli Timur Efe Balcı, Türkiye’nin en prestijli okullarından biri olan İstanbul Erkek Lisesi’ni kazandı.

Eğitim 9.08.2025 18:52:00 0
Türkiye 1.si Ünyeli Timur Efe Balcı, İstanbul Erkek Lisesi’ni kazandı

Ünye’de Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavda 500 tam puan alarak Ünye’nin ve Ordu’nun tek Türkiye 1.si olan Ünyeli Timur Efe Balcı, Türkiye’nin en prestijli okullarından biri olan İstanbul Erkek Lisesi’ni kazandı.

 

Ünye’de hemşire anne Yasemin Balcı ve İngilizce Öğretmeni baba İlhan Balcı’nın iki çocuğundan biri olan ve Ünye Atatürk Ortaokulu’ndan mezun olan Timur Efe Balcı (14), Türkiye’nin en prestijli okullarından biri olan İstanbul Erkek Lisesi’ni kazandı.

-“Kazanabilecek olduğu en yüksek okulu kazanmış oldu”-

İngilizce Öğretmeni baba İlhan Balcı, Ünye Kent Gazetesi muhabirine yaptığı açıklamada oğlunun istediği okulu kazanmasından duydukları gururu ifade ederek, şunları söyledi; 

“Çocuğumuz Timur Efe Balcı İstanbul Erkek Lisesi’ni kazandı. Türkiye’de tam puanla öğrenci alan üç lise var İstanbul Erkek Lisesi, Galatasaray Lisesi ve Kabataş Erkek Lisesi. Timur Efe bu okulların ilkine yerleşti. Kazanabilecek olduğu en yüksekokulu kazanmış oldu. İlk tercihimiz burasıydı, oraya yerleşti. En çok burayı istiyorduk. Çok mutlu ve gururluyuz. İstediğimiz okulu kazandı. Hedefimize ulaştık. Hedefimize ulaşmanın da ekstra bir mutluluğu oldu. Timur Efe’de özelikle orayı istiyordu. Ordu’da tek olması ve bundan sonra da Ordu’ya bilinç oluşturması adına çok güzel oldu. Bizlere de mutluluk verdi” dedi. 

-“İstanbul Erkek Lisesi ilk tercihimdi”-

Timur Efe Balcı, “Sonuçlar açıklandığında çok heyecanlandım. Çünkü kazanabileceğim en yüksekokulu kazandım. İstanbul Erkek Lisesi ilk tercihimdi. Bunun için ayrıca gururlu ve mutluyum. Ben bu başarımı düzenli ve disiplinli çalışmaya borçluyum. Bu süreçte bana destek olan aileme, öğretmenlerime ve okul müdürüme çok teşekkür ediyorum. Onların yüzlerini kara çıkarmadığım içinde mutluyum” dedi. 

Timur Efe, sonraki yıllarda sınavlara girecek olanlara da düzenli, disiplinli, programlı çalışmalarını tavsiye ederek, “Verimli olarak, kendilerine en uygun çalışmayı bulmaları, etrafındakilerden yani aileleri, öğretmen ve diğer kaynaklardan mümkün olduğunca destek almalarını ve kendilerine güvenmelerini öneriyorum. Elinizden geldiği kadar çalışın, elinizden geleni yapın. Sınava girdiğinizde elinizden geleni yaptığınıza inanın, başarıya ulaşacağınıza eminim.” ifadelerini kullandı.

Ünye Kent / Ömer Güney

 

  • Pazar 12 ° / 5.2 ° false
  • Pazartesi 11.9 ° / 4.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 7.9 ° / 4.9 ° Şiddetli yağmurlu
  • BIST 100

    14155,46%0,76
  • DOLAR

    42,69% 0,23
  • EURO

    50,15% 0,06
  • GRAM ALTIN

    5897,70% 0,71
  • Ç. ALTIN

    9533,17% 2,62

Ordu

14.12.2025

  • İMSAK 06:06
  • GÜNEŞ 07:38
  • ÖĞLE 12:28
  • İKİNDİ 14:47
  • AKŞAM 17:08
  • YATSI 18:34
https://www.facebook.com/%C3%9Cnye-Kent-Ofset-106507792092593