Tarih: 27.06.2024 09:00

Ulugöl’de Sportif Olta Balıkçılığı Yarışması

Facebook Twitter Linked-in

Tarım ve Orman Bakanlığı 11. Bölge Müdürlüğü-Ordu Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü, Gölköy Belediyesi işbirliğiyle Ulugöl’de ödüllü Ulugöl Doğal Sportif Olta Balıkçılığı Yarışması düzenliyor. 

Ordu Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü, etkinliğe tüm Orduluları davet etti. 

Yarışma 30 Haziran 2024 saat 06.00’da başlayacak ve 10:00’ de sona erecek olup, müracaatlar bizzat veya telefonla Ordu Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü’ne yapılacak. 

 Yarışmaya katılmak isteyen vatandaşlar, Saray Mahallesi Kışla Caddesi No:35 Altınordu/ Ordu adresinden veya telefonla 0452 237 02 27  ve Fax: 0452 237 02 32  numaralı telefondan başvuru yapabilirler. 

Ordu Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü’nden yarışmaya ilişkin yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi: 

“Sportif amaçlı amatör olta balıkçılığını kamuoyuna tanıtmak, amatörlük ruhunu geliştirmek, çevreye ve yaban hayatına karşı sorumlu bir şekilde yürürlükteki kanun, tüzük, yönetmelik hükümlerine uyulmasını sağlamak, yarışma heyecanı ile amatör olta balıkçılarını bir araya getirerek, onları kaynaştırmak, yarışma kültürü, paylaşım ve yardımlaşma anlayışını geliştirmek amacıyla “Ulugöl Doğal Sportif Olta Balıkçılığı Yarışması” düzenlenmektedir. Yarışma Ordu İli Gölköy İlçesi Ulugöl Tabiat Parkı’nda gerçekleştirilecektir. Oldukça zengin bitki örtüsü, yaban hayatı ve manzara güzelliklerine sahip olan bölge; yerli ve yabancı turistleri cezbetmektedir. Tabiat Parkı Ordu il merkezine 74 km uzaklıkta Gölköy İlçe Merkezine 18 km mesafededir. Tabiat Parkı içerisinde topografik yapı ve toprak geçirgenliğinin az olması nedeniyle yer altı sularından oluşmuş 3 adet göl mevcuttur. 7 ha. Büyüklüğündeki en büyük göle DKMP Genel Müdürlüğümüzün uygulamaya koymuş olduğu “Doğal Alabalık üretimi, yetiştirilmesi, orman içi suların balıklandırılması projesi” kapsamında 2007 yılında 15.000 adet 2017 yılında da 5.000 adet Abant Alabalığı bırakılmıştır. Buradaki amaç orman içi sularda sportif olta balıkçılığının geliştirilmesi, yaygınlaştırılmasıdır. Göl içerisine bırakılan balıkların boyunun 35-40 cm’e, ağırlıklarının 1-1,5 kg ve daha üzerine ulaştıkları yapılan çalışmalar neticesinde anlaşılmıştır.

Alan içerisindeki yapraklı orman Kayın, Kızılağaç, Gürgen ve Akçaağaç türlerinden oluşmaktadır. Yapraklı ormanın sonbahar renklenmesi seyretmeye değerdir. Alt flora sarı ve mor çiçekli Orman gülü, Yabani Karayemiş, Ayı Üzümü, Alıç, Porsuk gibi türlerden meydana gelmektedir. Alan içindeki yaban hayvanları Yaban Domuzu, Karaca sansar, gelincik türleri ile Sazan ve Abant alabalığından meydana gelmektedir.  Halihazırda sahada günübirlik ihtiyaçlarını karşılayacak piknik üniteleri ve konaklamaya yönelik kamp alanları mevcuttur.  Tabiat Parkı içerisinde mevcut piknik masaları, çeşmeler, seyir terasları, tuvalet, şadırvan, mescit, orman köşkleri, yürüyüş yolları ve çocuk oyun alanıdır. 

Yarışma Alanı olan Ulugöl Tabiat parkı içerisinde yer alan Ulugöl’ ün olta balıkçılığı açısından orman içi su kapsamında olup, avcılık yönetimi Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından belirlenir. Son Başvuru, 28 Haziran 2024 tarihi Cuma günü saat: 17:00′ ye kadar Tarım ve Orman Bakanlığı-11. Bölge Müdürlüğü Ordu DKMP İl Şube Müdürlüğüne yapılabilecektir. Yarışmada en fazla 70 (Yetmiş) yarışmacı olacaktır.”

Ünye Kent Haber 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —